RTX 4090 - Ryzen 9 7950x3D sistem CS2'de düşük performans veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Barca

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Teknisyen
RAM
Kingston 64 GB 6000mt DDR5 CL30
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 Pro 2 TB
Ekran kartı
Asus TUF Gaming RTX 4090
Anakart
ASUS ROG STRIX X870 AM5 DDR5
İşlemci
AMD Ryzen 9 7950x3D
ASUS ROG Swift Pro PG248qp 24.1 inç 540Hz.
RTX 4090.
Ryzen 9 7950x3D.
Samsung 990 Pro 2 TB.
Kingston 64 GB 6000mt DDR5 CL30.
ASUS ROG STRIX X870 AM5 DDR5.
ASUS TUF Gaming 850G 80 Plus Gold 850W modüler.
ASUS Prime LC 360 sıvı soğutucu.

Merhaba benzer çok fazla konu gördüm fakat hiçbirinin çözüme ulaştığına denk gelmedim. Sistemim bu şekilde ama aldığım maksimum FPS 500. biraz araştırma yaptıktan sonra gördüm ki bu ve benzeri sistemde 1000 FPS alanlar bile var. Yaklaşık olarak 6-7 yıldır bilgisayar parçaları ve oyunlardan uzak kaldıktan sonra böyle bir sistem toplamaya karar verdim. Daha 1 haftalık bir sistemde böyle olması beni üzüyor. Bu konuda yardımcı olabilecekler varsa çok minnetar olacağım.

Driver'lar güncel mi? Normalde az değer vermemesi lazım bu sisteme karşı. 180-250FPS alıyorum 2060, 5600 ile.

Vsync açık ise onu da kapatın. Benim bildiğim o sistem en yüksek ayarlarda 700-800'e yakın veriyor.

ASUS ROG Swift Pro PG248qp 24.1 inç 540Hz.
RTX 4090.
Ryzen 9 7950x3D.
Samsung 990 Pro 2 TB.
Kingston 64 GB 6000mt DDR5 CL30.
ASUS ROG STRIX X870 AM5 DDR5.
ASUS TUF Gaming 850G 80 Plus Gold 850W modüler.
ASUS Prime LC 360 sıvı soğutucu.

Merhaba benzer çok fazla konu gördüm fakat hiçbirinin çözüme ulaştığına denk gelmedim. Sistemim bu şekilde ama aldığım maksimum FPS 500. biraz araştırma yaptıktan sonra gördüm ki bu ve benzeri sistemde 1000 FPS alanlar bile var. Yaklaşık olarak 6-7 yıldır bilgisayar parçaları ve oyunlardan uzak kaldıktan sonra böyle bir sistem toplamaya karar verdim. Daha 1 haftalık bir sistemde böyle olması beni üzüyor. Bu konuda yardımcı olabilecekler varsa çok minnetar olacağım.

Yaptığın ayarlar ile alakalı da olabilir dostum bende RTX 4080 Super var bazen ben bile 200FPS'e düşebiliyor. Ki ilk başta CS2'nin optimize olmayışını da hesaba katmak lazım

Bu işlemci 2 CCD olduğu için, oyun önbellek olmayana gittiğinden bu tür sorunlar olabiliyor.

Turbo mod açarsanız sorununuz büyük ölçüde çözülecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

IMG_3304.jpeg

IMG_3298.jpeg
Oyunun başlangıcındaki durum bu şekilde.

IMG_3307.jpeg
IMG_3308.jpeg
Ayarlar kısaca bu şekilde @AceTeq @ATT1LAS @Ozsoy
IMG_3306.jpeg
IMG_3310.jpeg
Oyun sonunda bu şekilde.

Bu işlemci 2 CCD olduğu için, oyun önbellek olmayana gittiğinden bu tür sorunlar olabiliyor.

Turbo mod açarsanız sorununuz büyük ölçüde çözülecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Turbo modu nasıl açacağım?

Driver'lar güncel mi? Normalde az değer vermemesi lazım bu sisteme karşı. 180-250FPS alıyorum 2060, 5600 ile.

Vsync açık ise onu da kapatın. Benim bildiğim o sistem en yüksek ayarlarda 700-800'e yakın veriyor.
Vsync nasıl kapatacağım?

Son düzenleme:
Ayarlar oradan Görüntü Ayarlarına girip kapatman gerekiyor. V-Sync olması lazım.

Bu sorunun V-Sync ile alakalı olduğunu düşünmüyorum ayarlarınız da fena değil ama FPS bana normal geldi, bu arada 4:3 de oynamanızı tavsiye ederim hocam 16:9 birazcık sıkıntı.

Malum 1000FPS'leri CS:GO'da görebiliyorduk anca CS2 de zor.

Ayarlar oradan görüntü ayarlarına girip kapatman gerekiyor. V-Sync olması lazım.

Ayarlarda V-Sync diye bir şey görünmüyor. G-Sync var fakat onu da açamıyorum zaten. Denetim Masası'ndan da açabileceğim bir sekme yok maalesef. Her şey ne kadar değişmiş, çok uzun zaman oldu bilgisayar konusuna uzak kaldık.

Videosunu attım dostum.

Pardon videoyu göremedim ama. Mesajlarda bir şey görünmüyor.

Videosunu attım dostum.
pardon gördüm teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu sorunun V-Sync ile alakalı olduğunu düşünmüyorum ayarlarınız da fena değil ama FPS bana normal geldi, bu arada 4:3 de oynamanızı tavsiye ederim hocam 16:9 birazcık sıkıntı.

Malum 1000FPS'leri CS:GO'da görebiliyorduk anca CS2 de zor.
Genelde FPS'i sabit bırakan bir şey olduğu için ondan dolayı düşük almış olabilir diye düşündüm ben de bayadır oynamıyorum değişmiş ayarları. Eğer fps'i monitör hz'sini karşılıyorsa bir problem yok o halde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı