RTX 4090 vs RTX 4090 OC

• Konuyu başlatan CMY35
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 3.435

CMY35

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben ASUS TUF RTX 4090 almak istiyorum, sizce ASUS TUF RTX 4090 standart Edition mu almalıyım?
ASUS TUF RTX 4090 OC Edition modelini mi almalıyım? Bu ikisinin arasındaki farklar neler olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
OC daha iyi performans verir. Fabrikadan frekansı arttırılmış şekilde geliyor, yani ekstradan OC yapmanıza gerek yok. Bence eğer bütçeniz yetiyorsa OC modelini alın.

Hocam OC overclock Edition demek oluyor yani hız aşırtma yapabiliyosun rahatlıkla ve bu oyunlarda %30-50 arasında performans getiriyor ama sıcaklık artıyor o yüzden fanların iyiyse OC al değilse standar al ama bence OC çok daha iyi.

Nerede %30-50 performans artışı. Saçmalamışsınız. En fazla %5 fark yaratıyor.

Asus alma 4000 serisinde felaket derecede cw var kasa kapalıyken bile rahatsız ediyor. Her kartında neredeyse. Gigabyte ve zotac cw çıkma olasılığı düşük gibi bu seride.

Asus alma 4000 serisinde felaket derecede cw var kasa kapalıyken bile rahatsız ediyor. Her kartında neredeyse. Gigabyte ve zotac cw çıkma olasılığı düşük gibi bu seride.
ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4090 OC Edition 24GB GDDR6X
Ben bu kart ile ilgili hız aışrtma ve çeşitli test videolarını youtube de izledim gayet güzel ve çok güçlü bir kart, tavsiye edenler genellikle bunu iş maksatlı render yapmak için tavsiye ediyorlar fakat oyun performansı mükemmel, aynı zamanda bununla birlikte kullanılması için şiddetle Intel® Core™ i9 13900K işlemcisini tavsiye ederim, bu işlemci de mükemmel, bu kart ile oyunda yüksek fps lere ulaşılıyor ve bu işlemcininde fps ye katkısı çok iyi (anakart olarak da Gigabyte Z690 AERO D rev. 1.x Intel® Z690 Express Chipset) LGA 1700 Socket şiddetle tavsiye ederim, bunun bir üst modeli olan anakartın bazı modellerinde ise ses problemi olduğu için bir alt modelini tavsiye ediyorum, performans farkı yoktur) kendi yaptığım yeni bilgisayar konfigürasyonum bu şekilde ve diğer parçalarıda mükemmel fakat yazım uzamasın diye yazmak istemedim. Bu kart için Samsung 49 Inch Odyssey Neo G9 1 ms 240 Hz Dual QHD Quantum Mini-LED HDR2000 RGB 1000R 5K Gaming Monitörü, veya aynı özelliklere sahip biraz daha küçük 4K modelini şiddetle tavsiye ederim. Bu kartın özelliği çok yüksek fps ile görüntüyü verebilmesi ve söylediğim bileşenlerle birlikte hız aşırtmaları da olursa en yüksek fps lere ulaşmak mümkündür. Fabrikasyon olarak hız aşırtılmış modeli, hız aşırtma konusunda bilgisi olmayanlar veya hız aşırtma yapıp sorun yaşayanlar için tavsiye ederim, ben de Msi RX 580 Armor 8GB OC ye hız aşırtma yapmada sorunlar yaşadım, kart zaten fabrikasyon olarak hız aşırtmalı ve hız aşırtmaya gerek yok. Anladığıma göre fabrikasyon hız aşırtma genellikle stabil çalışmakta ve sorun çıkarmamaktadır.

Not: Dahili güç kaynağına dikkat etmek gerekiyor, bu kart için en az 800 watt güç kaynağı tavsiye ediliyor ve anakart üzerine taktıktan sonra güç bağlantı kablosu Fasgear PCIe 5.0 GPU Power Cable Sleeved 70cm | 16pin(12+4) 12VHPWR Connector for RTX 3090 Ti 4080 4090 | 3x8pin (4+4) olmalıdır çünkü kutusunun içinden çıkan kablonun ve pinlerinin yüksek güç çekişine dayanamadığı da belirtilmiştir. Güç kaynağı Plus 80 Platinyum veya Seasonic PRIME TX-1600 80 PLUS® TITANIUM 1600 Watt gibi bir güç kaynağı olmalıdır tavsiyelerim bu şekildedir. Tavsiye ettiğim işlemci de yüksek güç çekiyor, eğer bu işlemci de bu kartla kullanılacaksa güç kaynağı 1200 watt olmalıdır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı