RTX 4090'lı sistem toplama

Bütçe
abartılmadığı sürece limit yok

598332

Centipat
Merhaba, profesyonel video editörüyüm. Aynı zamanda FPS oyunları, hikaye oyunları ve yüksek sistem gereksinimi isteyen birçok oyunu oynuyorum. Yeni bilgisayar toplamaya karar verdim hatta aklımda olan birkaç donanımı bu akşam alacağım. İlgi alanlarımı belirttim, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Bütçe abartılmadığı sürece sınırsız.

Aklımda şu ekran kartı ve monitör var sizce almam mantıklı olur mu? Tüm fikirlerinize açığım.

-ASUS ROG RTX 4090.
(24G ve O24G olan modeller arasındaki fark nedir?)

ASUS Rog Swift PG27AQN 27 inç 360Hz 1ms 2K​

(RTX 4090 için bu monitör uygun mu?)

Son düzenleme:
Merhaba, profesyonel video editörüyüm. Aynı zamanda FPS oyunları, hikaye oyunları ve yüksek sistem gereksinimi isteyen birçok oyunu oynuyorum. Yeni bilgisayar toplamaya karar verdim hatta aklımda olan birkaç donanımı bu akşam alacağım. İlgi alanlarımı belirttim, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Bütçe abartılmadığı sürece sınırsız.

Aklımda şu ekran kartı ve monitör var sizce almam mantıklı olur mu? Tüm fikirlerinize açığım.

-ASUS ROG RTX 4090.
(24G ve O24G olan modeller arasındaki fark nedir?)

-https://www.gaming.gen.tr/urun/236100/asus-rog-swift-pg27aqn-27-inc-360hz-1ms-qhd-fast-ips-g-sync-hdr10-gaming-monitor/?srsltid=AfmBOormso5CqRCjUK6CYYvzl1tjWC3YX-gOMildt1aNyPbjXrSlG-6kBg8

(RTX 4090 için bu monitör uygun mu?)
O24G olan fabrikasyon OC'li anlamına geliyor şahsen o kadar para harcamazdım ROG için. Galax alınabilir zaten kartlar muazzam blokla soğutulduğu için. https://www.akakce.com/ekran-karti/...6dsg-384-bit-gddr6x-24-gb-fiyati,2794440.html

Monitör konusu için eğer işiniz video editörlüğü ise renkler önemli olabilir tavsiyem gerçek 10-bit monitör olabilir ancak pek yorumum yok. @Saint Lucia hocam yardımcı olabilir.

O24G olan fabrikasyon OC'li anlamına geliyor şahsen o kadar para harcamazdım ROG için. Galax alınabilir zaten kartlar muazzam blokla soğutulduğu için. Galax RTX 4090 SG 1-Click OC 49NXM5MD6DSG 384 Bit GDDR6X 24 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Monitör konusu için eğer işiniz video editörlüğü ise renkler önemli olabilir tavsiyem gerçek 10-bit monitör olabilir ancak pek yorumum yok. @Saint Lucia hocam yardımcı olabilir.
ROG ekosistem kurmak istiyorum ayrıca yüksek miktarda indirimde şuan. Teşekkürler yorumunuz için

Çok teşekkür ederim. Bu ekran kartına hangi işlemci daha iyi performans sergiler? i9 14900K düşünüyorum yaptığım işi de göz önünde bulundurarak
İntel'in 14. serisinden uzak dururdum çünkü açık konuşayım ben bu işlemcilerin hala çıkış sebebini anlamadım yeni nesilden daha çok ara nesil gibi, boşuna silikon harcanmış. 7950X-DDR5 tabanlı AM5 sistem kurmanız uzun vadede sizin için çok daha sağlıklı olur. İntel soketini değiştirecek büyük ihtimal.

Çok teşekkür ederim. Bu ekran kartına hangi işlemci daha iyi performans sergiler? i9 14900K düşünüyorum yaptığım işi de göz önünde bulundurarak

7950X öneririm 14900K daha iyi ama 1-2 sene sonra sadece CPU'yu yükselterek 8000 veya 9000 serisine geçebilirsiniz ama 14. nesili yükselteyim derseniz tekrar bozmak zorunda kalacaksınız.

İntel'in 14. serisinden uzak dururdum çünkü açık konuşayım ben bu işlemcilerin hala çıkış sebebini anlamadım yeni nesilden daha çok ara nesil gibi, boşuna silikon harcanmış. 7950X-DDR5 tabanlı AM5 sistem kurmanız uzun vadede sizin için çok daha sağlıklı olur. İntel soketini değiştirecek büyük ihtimal.
7950X öneririm 14900K daha iyi ama 1-2 sene sonra sadece CPU'yu yükselterek 8000 veya 9000 serisine geçebilirsiniz ama 14. nesili yükselteyim derseniz tekrar bozmak zorunda kalacaksınız.
Çok haklısınız soket konusunda. i9 14900K aktif en iyi işlemci gibi testlere baktığımda. Sizler rakibi olan 7950X3D için ne düşünüyorsunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı