RTX 50 serisi saf kas gücü olarak RTX 40'tan farkı var mı?

IChaosXT

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, geçtiğimiz günlerde RTX 50 (5000) serisi sonunda çıktı ve her zamanki gibi NVIDIA teknoloji olarak büyük bir fark attı AMD yeni gelecek ekran kartlarında rakibine karşı neler yapacak bilmiyorum, ama şöyle bir gerçek var RTX 5000 serisi sadece yapay zeka üzerine üretilen bir ekran kartı saf kas gücü olarak neredeyse fark yok gibi 5090 nı görmedim, yabancı kanallar paylaştı aslında ama saf kas gücü olarak bilmiyorum sadece 5080'ni biliyorum ki neredeyse fark yok. Evet bu sadece 4000 ile 5000 arasında olan bir sorun değil GTX serisinden sonra saf kas gücünden çok teknolojiler gelişti ama yine de saf kas gücü 4000 ile 5000 ne oranla önceki ekran kartları arasındaki farktan daha azdı farkı anlamanız için aşağıya görsel bıraktım, bu görsel bana ait değildir bilginiz olsun. Sizce RTX 5070, 5060 veya Ti olsun superleri falan çıkarsa saf kas gücünde çok az da olsa fark olacak mı? AMD ise farkını saf kas gücünde mi koyacak düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1738354605325.jpeg
    1738354605325.jpeg
    179,9 KB · Görüntüleme: 44
5000 serisi tamamen oyun tek fark DLSS alınmaz benim görüşüm.
f/p sistem alanlar için alınır mı?

Donanım arşivinin son videosunu izle görürsün. 5080 saf güçte 4090 kartının gerisinde. Güya 5070 = 4090 olacaktı. Olay tamamen DLSS. Saf güç olarak pek fark yok.
frame generation'da teknoloji olsa keşke görüntü o kadar kaliteli olmuyor ve tepki süreleride baya artıyo reflex 2 ye rağmen

sizce hocam AMD saf kas gücü olarak fark yaratabilecek mi? Teknoloji olarak AMD nin geride kaldığını biliyoruz.

Merhaba, geçtiğimiz günlerde RTX 50 (5000) serisi sonunda çıktı ve her zamanki gibi NVIDIA teknoloji olarak büyük bir fark attı AMD yeni gelecek ekran kartlarında rakibine karşı neler yapacak bilmiyorum, ama şöyle bir gerçek var RTX 5000 serisi sadece yapay zeka üzerine üretilen bir ekran kartı saf kas gücü olarak neredeyse fark yok gibi 5090 nı görmedim, yabancı kanallar paylaştı aslında ama saf kas gücü olarak bilmiyorum sadece 5080'ni biliyorum ki neredeyse fark yok. Evet bu sadece 4000 ile 5000 arasında olan bir sorun değil GTX serisinden sonra saf kas gücünden çok teknolojiler gelişti ama yine de saf kas gücü 4000 ile 5000 ne oranla önceki ekran kartları arasındaki farktan daha azdı farkı anlamanız için aşağıya görsel bıraktım, bu görsel bana ait değildir bilginiz olsun. Sizce RTX 5070, 5060 veya Ti olsun superleri falan çıkarsa saf kas gücünde çok az da olsa fark olacak mı? AMD ise farkını saf kas gücünde mi koyacak düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.

5080 4080 Super'den daha fazla güç çekerek %5-10'luk bir fark yaratıyor saf güçte bir nevi 4080 Ti gibi olmuş. Burada asıl durum 4080 Super çıkış fiyatı 999 dolarken 5080 de 999 dolar ile çıktı yani fiyat arttırmadan biraz daha fazla güç veriyorlar teknoloji tarafını saymıyorum bile.

Eskiden beklenti ve genellikle gördüğümüz GTX X50 modeli bir önceki X60'a denk gibi bir seviyede olurdu. Ancak NVIDIA yok Ti yok super derken kartların segmentasyonunu zaten birbiri içine soktu. Zaten RTX 2000 serisinden bu yana bizim gördüğümüz belirgin gelişme kas gücünden ziyade DLSS gibi teknolojiler kısmındaydı, zira marka artık bir yazılım firması oldu ve performans tarafındaki geliştirmeleri de bu yönde yapıyor. AMD saf güç tarafında üst segment kartlarda iyi kötü bir rakipti ancak onunda buradan çekilmesi ile NVIDIA tek tabanca kaldı. Ben şahsen saf güç tarafında gördüğümüz minimal artışları bile beklemiyordum, sadece DLSS ve yapay zeka üzerine gelişmeleri önümüze koyarlar gibi geliyordu. Herhalde tepe modelde 500 dolar birden fiyat arttırınca ayıp olmasın diye saf gücü de ufacık arttırmışlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı