RTX 5000 serili sistem toplama

Kesinlikle hocam. Biz bu kartlarla 70 serisine kadar dayanırız :).

70 serisi de neymiş RTX gibi yeni bir isimlendirmeye sahip seri gelene kadar kullanırım. 😀 3090 Ti ayarında kart mis gibi. 2K da en az 6 yıl daha götürmezse bozuşuruz. %12 power limit destekliyor kart, overclock ile 4080'i yakalamaya çalışırım. +2 yılda ordan ekle 8 yıl beni götürmeli... 🙂

70 serisi de neymiş RTX gibi yeni bir isimlendirmeye sahip seri gelene kadar kullanırım. 😀 3090 Ti ayarında kart mis gibi. 2K da en az 6 yıl daha götürmezse bozuşuruz.
Ahahahaha 2k'da 6 yıl götürür hocam. Ben 4k ultra Ray Tracing takıntılı olduğum için 7080 şart gibi duruyor. GTA 6 yüzünden 6080 almayalım da tek korkum o. 70 serisine kadar dayanırız inşaallah 🤣.

Ahahahaha 2K'da 6 yıl götürür hocam. Ben 4K Ultra Ray Tracing takıntılı olduğum için 7080 şart gibi duruyor. GTA 6 yüzünden 6080 almayalım da tek korkum o. 70 serisine kadar dayanırız inşaallah 🤣.

Bende RT takıntısı yok ama, RT hariç Ultra ayar takıntısı var. Bir de DLSS ve fg açmayı pek sevmiyorum, native görüntü kalitesi bir başka oluyor. Özellikle RDR2, The Last of Us, RE4 remake vb oyunlarda. Günümüz oyunlarında DLSS şart olduğu için açıyorum (açmak zorunda kalıyorum), FSR gibi çöp yapmıyor görüntüyü ama, işimi de görüyor.

GTA 6 Series S'te çalışacak. 4060 Ti 16 GB ve üstünün rahatlıkla kaldırması lazım. Hangi ayarlarda oynatır orasını bilmiyorum ama, kaldırması lazım.

Bende RT takıntısı yok ama, RT hariç Ultra ayar takıntısı var. Bir de DLSS ve fg açmayı pek sevmiyorum, native görüntü kalitesi bir başka oluyor. Özellikle RDR2, The Last of Us, RE4 remake vb oyunlarda. Günümüz oyunlarında DLSS şart olduğu için açıyorum (açmak zorunda kalıyorum), FSR gibi çöp yapmıyor görüntüyü ama, işimi de görüyor.
2K performansını canlı gözümle deneyimlemedim ama 4k'da dlss 4.0 bambaşka bir seviye artık. 4k ultra RT'de maalesef ki dlss fg açmadan yaşanmıyor. Fakat kalite modunun native görüntüden farkı kalmamış artık. Hatta bazen Nvidia App'ten optimize ediyorum performans moduna alıyor, unutuyorum performans modunda oynuyormuşum haberim yok. Performansta bile gözüm ayırt etmiyor. Jensen abim sağolsun DLSS başka bir şey oldu artık.

Sana şöyle izah edeyim, 90K'lık sistem ile 116K'lık sistem arasında %15 performans farkı var sadece. Bilgisayarda performansı belirleyen 3 şey var; ekran kartı, RAM ve işlemci. Eğer bir de kötü bir anakart alırsanız işlemciniz limitlenir. Benim önerdiğim anakart iyi olduğu için bu kısım önemsiz.

90K'lık sistem ile 116K'lık sistemde kullanılan işlemci ve RAM aynı. Tek fark ekran kartı. 5080 ile %15 daha fazla performans alacaksınız. Bunun için 26k fiyat farkı ödemeniz gerek. Tamam diğer parçalarda daha kaliteli ama, 850W PSU yerine 1350W PSU alsan ne olacak? 850W için zaten ömürlük diyebiliriz. Veya sırf daha güzel diye NZXT H9 almak ne işe yarayacak? Veya X870 yerine X870e alsan ne işine yarayacak? Anakartta bulunan ekstra birkaç özellik dışında ki kullanacağını sanmıyorum gereksiz bir harcama olacak. X870 her türlü yeter. Kaldı ki anakartın performansa etkisi yok (limit mevzusuna değinmiştim). F/P olarak düşünürsek benim önerdiğim bence daha mantıklı. Bütçe sınırsız ise elbette en iyisini alıp geçebilirsiniz.
1350W psu almam zaten de oraya dikkat etmemişim. anakartta evet çok bir fark olmaz zaten x870 alırım. değişen olay sadece daha fazla m2 port yuvası olması. bu da önemsiz bir olay. @bluerr senin önerdiğin sistem iyi, muhtemelen onu alıırm kasayı değiştiririm belki. bana da 5070ti daha mantıklı gibi geliyor. ama yapacağım max değişiklik 5080 alırım. ileride bir iş sahibi olursam düşünmeden en iyi sistemi dizerim.

Aslan 4080Super'im nasıl baba gibi duruyor orada ama bee :)
hocam 4080i de araştırdım da niye böyle bir fiyat farkı var
1747954277591.png

4070TiSuper iyidir hocammm bakma bu tabloya RT performansı falan filan 7900 leri geçer direkt :)

@q1egtq1 bu kadar kafanızı karıştırmayın hocam. Bütçeniz varken benim önerdiğim kasaya 9950x koyun hem renderda en iyi performansı alın hem oyunlarda. Diyorsanız ki bu paraları verirken çok zorlanıyorum mahvoluyorum @bluerr Hocamın sistemini alın biraz daha düşük performans alırsınız ama paranız cebinizde kalır.
hocam hepiniz çok ikna edicisiniz ahahahha ikinizin önerdiği sistemin karmasını oluşturup öyle bir sistem toplayacağım muhtemelen. bu arada pc montajını mahallede bilgisayarcı var ona yaptırsam mı bilemedim
dipnot: bilgisayarcıyı tanımıyorum, hiç selamlaşmamız bile olmadı 😀

Son düzenleme:
1350W psu almam zaten de oraya dikkat etmemişim. anakartta evet çok bir fark olmaz zaten x870 alırım. değişen olay sadece daha fazla m2 port yuvası olması. bu da önemsiz bir olay. @bluerr senin önerdiğin sistem iyi, muhtemelen onu alıırm kasayı değiştiririm belki. bana da 5070ti daha mantıklı gibi geliyor. ama yapacağım max değişiklik 5080 alırım. ileride bir iş sahibi olursam düşünmeden en iyi sistemi dizerim.

hocam 4080i de araştırdım da niye böyle bir fiyat farkı var
Eki Görüntüle 2496947

hocam hepiniz çok ikna edicisiniz ahahahha ikinizin önerdiği sistemin karmasını oluşturup öyle bir sistem toplayacağım muhtemelen. bu arada pc montajını mahallede bilgisayarcı var ona yaptırsam mı bilemedim
dipnot: bilgisayarcıyı tanımıyorum, hiç selamlaşmamız bile olmadı 😀
Anakartta sadece m2 yuvası farkı yok. Çok farklar var. Neyse karar sizin kafanıza yatan sistemi alın. Şimdiden hayırlı olsun :). 4080Super üretimi durdu. Piyasada yok o kart sıfır olarak. O yüzden öyle saçma fiyatlar var.

Anakartta sadece m2 yuvası farkı yok. Çok farklar var. Neyse karar sizin kafanıza yatan sistemi alın. Şimdiden hayırlı olsun :). 4080Super üretimi durdu. Piyasada yok o kart sıfır olarak. O yüzden öyle saçma fiyatlar var.
eyvallah teşekkür ederim, gerçekten çok yardımcı oldunuz. Önerdiğiniz farklı bir şey olursa dinlemek isterim. sipariş verince bu konuyu güncellerim artık 😃. @bluerr hocam sana da ayrı teşekkür ederim.

hocam son bir konu bu manyetik klavyeleri duydunuz mu? bilginiz var mı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı