RTX 5000 serili sistem toplama

gpu limit olması kötü bir şey değil mi. bir de sadece hikayeli oyunlarda 4k kullanırım valorant cs2 gibi oyunlarda düşük kalite ayarlarında oynarım.
5070 ti dünyanın en güçlü 3.ekran kartı şu anlık. Önündeki 3 kartı ciddiye almayın zaten %1-2 fark var. Birebir aynı güçte sayılırlar.
Desktop Screenshot 2025.05.23 - 01.06.07.68.png

gpu limit olması kötü bir şey değil mi. bir de sadece hikayeli oyunlarda 4k kullanırım valorant cs2 gibi oyunlarda düşük kalite ayarlarında oynarım.
GPU limit olması şu demek. Sizin FPS'inizi belirleyecek olan GPU oluyor. Çözünürlük arttıkça yük GPU biner. 4k low ayar bile yapsanız Çözünürlük 4k olduğu için tüm yük GPU'da olur. Ayrıca cs2 gibi oyunları düşük Çözünürlükte oynamanıza gerek yok. Zaten 240hz monitör. Yani 240FPS göreceksiniz. Benim 4080super ile 7800x3d işlemcim var. Valorantta 4k full ayar da 500 700 fps arası gidiyor. Monitörüm 240hz.

Ben kendi adıma konuşayım X870e ve 9950X gibi parçalar alacaksam bu işten para kazandığımı farz ederim, aksi halde bu tarz bir sisteme bulaşmam. Kendimde 7800x3D, 4070 ti super, 850w psu ve B650M Gaming Plus Wi-Fi kullanıyorum. Siz bu işten para kazanıyorsanız en kral sistemi dizebilirsiniz. Normal bir kullanıcı için X870e, NZXT h9, 1350W PSU ve 9950X gibi parçalar ütopik kaçıyor.
yani şöyle oyun oynayarak para kazanmıyorum, para akışım pc dışında yerden akıyor ama halihazırda ybs okuyorum ve yazılım ve oyun sektörüne girmeye çalışıyorum aynı zamanda part-time olarak grafik tasarım yapıyorum

5070 ti dünyanın en güçlü 3.ekran kartı şu anlık. Önündeki 3 kartı ciddiye almayın zaten %1-2 fark var. Birebir aynı güçte sayılırlar.
Eki Görüntüle 2496933
bu yüzdeler ne anlama geliyor bide listede 5090 yok

@MelihÖzer hocamın önerdiği 5080 gainward marka. Sizin tavsiye ettiğiniz marka Palit.

Gainward 5080 - 57.000tl
Palit 5080 - 58.000 tl

bu senaryoda önerdiğiniz marka hangisi olur

Gainward Phantom 5080 biraz sesli çalışıyormuş. Başka yerlerde de Pyhtonun fanlarının sesli çalıştığıni da duymuştum Palit bir tık daha iyi gibi belki.

Yani şöyle oyun oynayarak para kazanmıyorum, para akışım PC dışında yerden akıyor ama halihazırda YBS okuyorum ve yazılım ve oyun sektörüne girmeye çalışıyorum aynı zamanda part-time olarak grafik tasarım yapıyorum

Sana şöyle izah edeyim, 90K'lık sistem ile 116K'lık sistem arasında %15 performans farkı var sadece. Bilgisayarda performansı belirleyen 3 şey var; ekran kartı, RAM ve işlemci. Eğer bir de kötü bir anakart alırsanız işlemciniz limitlenir. Benim önerdiğim anakart iyi olduğu için bu kısım önemsiz.

90K'lık sistem ile 116K'lık sistemde kullanılan işlemci ve RAM aynı. Tek fark ekran kartı. 5080 ile %15 daha fazla performans alacaksınız. Bunun için 26k fiyat farkı ödemeniz gerek. Tamam diğer parçalarda daha kaliteli ama, 850W PSU yerine 1350W PSU alsan ne olacak? 850W için zaten ömürlük diyebiliriz. Veya sırf daha güzel diye NZXT H9 almak ne işe yarayacak? Veya X870 yerine X870e alsan ne işine yarayacak? Anakartta bulunan ekstra birkaç özellik dışında ki kullanacağını sanmıyorum gereksiz bir harcama olacak. X870 her türlü yeter. Kaldı ki anakartın performansa etkisi yok (limit mevzusuna değinmiştim). F/P olarak düşünürsek benim önerdiğim bence daha mantıklı. Bütçe sınırsız ise elbette en iyisini alıp geçebilirsiniz.

bu yüzdeler ne anlama geliyor bide listede 5090 yok
Performans kıyaslaması yapmışlar. 5090'ı unutmuşum, dünyanın en iyi 4.ekran kartı olarak değiştirelim.
Desktop Screenshot 2025.05.23 - 01.25.22.45.png

Sana şöyle izah edeyim, 90K'lık sistem ile 116K'lık sistem arasında %15 performans farkı var sadece. Bilgisayarda performansı belirleyen 3 şey var; ekran kartı, RAM ve işlemci. Eğer bir de kötü bir anakart alırsanız işlemciniz limitlenir. Benim önerdiğim anakart iyi olduğu için bu kısım önemsiz.

90K'lık sistem ile 116K'lık sistemde kullanılan işlemci ve RAM aynı. Tek fark ekran kartı. 5080 ile %15 daha fazla performans alacaksınız. Bunun için 26k fiyat farkı ödemeniz gerek. Tamam diğer parçalarda daha kaliteli ama, 850W PSU yerine 1350W PSU alsan ne olacak? 850W için zaten ömürlük diyebiliriz. Veya sırf daha güzel diye NZXT H9 almak ne işe yarayacak? Veya X870 yerine X870e alsan ne işine yarayacak? Anakartta bulunan ekstra birkaç özellik dışında ki kullanacağını sanmıyorum gereksiz bir harcama olacak. X870 her türlü yeter. Kaldı ki anakartın performansa etkisi yok (limit mevzusuna değinmiştim). F/P olarak düşünürsek benim önerdiğim bence daha mantıklı. Bütçe sınırsız ise elbette en iyisini alıp geçebilirsiniz.

Performans kıyaslaması yapmışlar. 5090'ı unutmuşum, dünyanın en iyi 4.ekran kartı olarak değiştirelim.
Eki Görüntüle 2496938
Aslan 4080Super'im nasıl baba gibi duruyor orada ama bee :)

Benim 4070 ti super gariban misali en altta duruyor, yalnız %10 kas gücü eklense ilk 4'e girecek.
4070TiSuper iyidir hocammm bakma bu tabloya RT performansı falan filan 7900 leri geçer direkt :)

@q1egtq1 bu kadar kafanızı karıştırmayın hocam. Bütçeniz varken benim önerdiğim kasaya 9950x koyun hem renderda en iyi performansı alın hem oyunlarda. Diyorsanız ki bu paraları verirken çok zorlanıyorum mahvoluyorum @bluerr Hocamın sistemini alın biraz daha düşük performans alırsınız ama paranız cebinizde kalır.

4070 Ti Super iyidir hocammm bakma bu tabloya RT performansı falan filan 7900LERI geçer direkt :)

Kesinlikle, ayrıca DLSS 4 vs derken çok iyi oluyor. 7000 serisinin FSR 4'ü desteklemeyeceğini öngördüğüm için 4070 Ti Super aldım. Sonuç ortada. 😊 Yazılımla bir yere kadar gideceklerdi zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı