Haklısınız, kasa ile monitör uyumsuz oldu, tekrardan teşekkür ederim. Ben biraz daha araştırmaya koyulayım (yine kafayı yiyeceğim gibi )

Önerilen anakartlar 15 bin TL, monitör 8-10 bin TL. Denge yok. Benim anakart 5 bin TL, kullandığım monitör 30 bin TL.

XG27AQDMg F/P olarak iyi. Bütçeden 27k çıkartıp ona göre bir sistem toplayın.

5070 Ti veya 9070XT.
6000MHz CL30 2x16 GB RAM. AM5 için bu değerler sweet spot.
Orta seviye 240mm AiO.
7700 veya 7800x3D işlemci.
Orta seviye B650
İyi bir 850W PSU.
Bütçeyi abartmadan iyi bir hava akışına sahip kasa.
DRAM'li 2TB orta seviye SSD.

Bu tarz bir şey bakmaya çalışın. Render almadığınız sürece CPU 80-85 dereceleri görmez.

Xg27aqdmg incelemesi:

Monitör dediğin böyle olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hocam kusura bakma, aynı konu açmaktan timeout yedim (uyarı yeterli olurdu oysaki).

tavsiye ettiğiniz monitörü alacağım, teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Hocam o fiyata bu https://www.akakce.com/monitor/en-u...reesync-curved-oyuncu-u-fiyati,185435353.html daha iyi olmaz mı? OLED ile Mini-Led arasında çok fark yok diye biliyorum. Ayrıca FPS'in yanında hikayeli oyunlar oynanacağı için 4k çözünürlük çok daha iyi olmaz mı? FPS içinse 240Hz 1ms fazlasıyla yeterli diye düşünüyorum.

Konuda 3 sayfa yorum yazılmış okuyamadım. Toplanılan sistemi bilmiyorum. Fakat monitöre 30k veriliyorsa, kasada en düşük 5070Ti vardır diye tahmin ediyorum.

toplayacağım kasa bu aşağıda özelleştirilmiş hali mevcut

ssd konusunda şuan kafam karışık herkes samsung tavsiye ediyor ama samsung 990 pro 1tb ile xpg gamming s70 blade 2tb aynı para.

önerdiğin bir sistem varsa görmek isterim. ekran kartı 5070ti ya da 5080 olmalı. işlemci de r7 9800x3d. min 32gb ram ve kasanın görünüşü güzel olmalı ona çok önem veriyorum.

yani şöyle hazır sistem şart değil ama ben parçaları birleştiremem ve güvendiğim bilgili insan da yok. birde montaj esnasında bir problem çıkarsa diye endişeleniyorum.

aklında bir sistem varsa yazabilirsin

CPU: 9800X3D
GPU: Gainward 5080
Anakart: Gigabyte X870e Aorus Elite wifi7
Ram: XPG Lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
SSD: Samsung 990 PRO 1TB
Sıvı Soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm
PSU: Enermax Revolution 1350w
Kasa: NZXT H9 ELİTE

116K.

Pc bakım, toplama işini profesyonel olarak yapan yerler görmüştüm internette. Onları bir araştırabilirsiniz. Ürünlere Akakçeden bakabilirsiniz.

hocam psu konusunda asusu çok önerenler oldu psu önemli dediler. onun dışında ekran kartı markası normalde marka takıntısı birisi değilim ama işte böyle ismi çok bilindik olmayan marka ekran kartları için düşük kalite malzeme kullanıldığı yönünde yorumlar okudum.

Markayı övmekten başka bir şey değil. Evet Asus Rog kalitelidir ama tek kaliteli o diye bir kaide yok. Önerdiğim Enermax Revolution çok kaliteli bir PSU. Ayrıca fiyatı da muhteşem. GPU konusunda ise şöyle durum var, 40 serisiyle beraber markalar soğutma işini çözdü zaten. Highend kartların hepsi koca koca kartlar oldu. PNY XLR8 4070Super kullanıyorum. 4k Full grafik Ultra Ray Tracing'de 74 dereceyi geçmedim. Aynı forumda Asus 4080Super ile 80 derece gören kullanıcı vardı. Evet Gainward en iyi soğutmaya sahip değil. Fakat o kadar para farkı verilir mi sizin kararınız.

n11 deki satıcılar nasıl bir bilginiz var mı? genelde "magic" adlı satıcıya denk geldim n11 sitesi üzerinden iyi yorumlar var ama şikayetvar da mağazadan sorun yaşamış insanlar da var.

işte beni kuşkulandıran şey n11 trendyol hepsiburada gibi sitelerdeki butik mağazaların güvenirliği. sistemle bir sıkıntı yaşadığımda benimle ilgileneceklerini pek sanmıyorum.

sizin bu konudaki fikriniz nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…