RTX 5000 serili sistem toplama

n11 deki satıcılar nasıl bir bilginiz var mı? genelde "magic" adlı satıcıya denk geldim n11 sitesi üzerinden iyi yorumlar var ama şikayetvar da mağazadan sorun yaşamış insanlar da var.

işte beni kuşkulandıran şey n11 trendyol hepsiburada gibi sitelerdeki butik mağazaların güvenirliği. sistemle bir sıkıntı yaşadığımda benimle ilgileneceklerini pek sanmıyorum.

sizin bu konudaki fikriniz nedir?
O satıcıdan alışveriş yapmadım. İyice araştırıp güvenirliğinden emin olun. Forumda konuda açabilirsiniz.

Hocam o fiyata bu https://www.akakce.com/monitor/en-u...reesync-curved-oyuncu-u-fiyati,185435353.html daha iyi olmaz mı? OLED ile mini-LED arasında çok fark yok diye biliyorum. Ayrıca FPS'in yanında hikayeli oyunlar oynanacağı için 4K çözünürlük çok daha iyi olmaz mı? FPS içinse 240Hz 1ms fazlasıyla yeterli diye düşünüyorum.

Konuda 3 sayfa yorum yazılmış okuyamadım. Toplanılan sistemi bilmiyorum. Fakat monitöre 30k veriliyorsa, kasada en düşük 5070 Ti vardır diye tahmin ediyorum.

Bütçesi geniş ama, kasayı fazla pahalı toplayınca monitöre bütçe kalmıyor. 9800x3D, X870e, 360mm AiO vs derken monitöre 8-10k parası kalıyor. 115k kasaya harcanmaması lazım. XG27AQDMg veya Samsung G81sf alıp kalan paraya kasa toplanması gerekiyor. Render almadığı veya spesifik bir ihtiyacı olmadığı sürece bu tarz anakartlara ihtiyaç yok. 7800x3D oyunlarda 65W güç çeken bir işlemci olduğu için boşuna israf. Ben B650M Gaming Plus Wi-Fi ile 7800x3D kullanıyorum. Testlerde de A620 bile tutabiliyor bu işlemciyi. Çünkü 5600'den farksız.

14700k veya 14900k varmış gibi bir sistem toplanmış konuda. Monitöre bütçe kalmıyor. Halbuki PC de en önemli parça ekran kartı ve monitör. Gerisi high end bile olsa bir şey ifade etmez.

Bütçesi geniş ama, kasayı fazla pahalı toplayınca monitöre bütçe kalmıyor. 9800x3D, X870e, 360mm AiO vs derken monitöre 8-10k parası kalıyor. 115k kasaya harcanmaması lazım. XG27AQDMg veya Samsung G81sf alıp kalan paraya kasa toplanması gerekiyor. Render almadığı veya spesifik bir ihtiyacı olmadığı sürece bu tarz anakartlara ihtiyaç yok. 7800x3D oyunlarda 65W güç çeken bir işlemci olduğu için boşuna israf. Ben B650M Gaming Plus Wi-Fi ile 7800x3D kullanıyorum. Testlerde de A620 bile tutabiliyor bu işlemciyi. Çünkü 5600'den farksız.

14700k veya 14900k varmış gibi bir sistem toplanmış konuda. Monitöre bütçe kalmıyor. Halbuki PC de en önemli parça ekran kartı ve monitör. Gerisi high end bile olsa bir şey ifade etmez.
hocam render alacağımı söylemiştim sanırım ya da unutmuş olabilirim ama render da alacağım oyun da oynayacağım. ikinci olarak da samsungun 4k monitörü fazla benim için 40bin küsür monitöre veremem. ayrıca uzun ömürlü bir sistem almaya çalışıyorum.

hocam render alacağımı söylemiştim sanırım ya da unutmuş olabilirim ama render da alacağım oyun da oynayacağım. ikinci olarak da samsungun 4k monitörü fazla benim için 40bin küsür monitöre veremem. ayrıca uzun ömürlü bir sistem almaya çalışıyorum.
G81SF 31k, mobilden HOSGELDİN5 koduyla %5 indirim alabiliyorsunuz, bu sayede 29.5k bandına düşüyor. AQDMG ise 27k bandında satılıyor. 115k kasa + 10k monitöre bütçe ayırdığınıza göre 125k bütçeniz var demektir. 125k bütçeniz var ve monitör için 27-30k bütçe ayıramıyor musunuz?

Benim kasa da geçen sene her şey dahil 70k tutmuştu ve 30k bütçeyle monitör aldım, toplam 100k tuttu. Sizin ekstradan 25k bütçeniz var. Oled monitör fiyatları hala aynı.

Yeni kasa aldım, kasanın tüm fanlarını değiştirdim, 850w gold psu, 4070 ti super, 7800x3d, 360mm aio, b650m gaming plus wifi, 6400mhz cl32 2x16gb ram vs aldım. Ona rağmen oled'e bütçe rahatça yetti. Bu kadar bolluk içinde bu kadar yokluk nasıl oluyor anlamıyorum.

IMG_3085.jpeg

Son düzenleme:
Render alacaksanız 9800x3D almayın.

G81SF 31k, mobilden HOSGELDİN5 koduyla %5 indirim alabiliyorsunuz, bu sayede 29.5k bandına düşüyor. AQDMG ise 27k bandında satılıyor. 115k kasa + 10k monitöre bütçe ayırdığınıza göre 125k bütçeniz var demektir. 125k bütçeniz var ve monitör için 27-30k bütçe ayıramıyor musunuz?

Benim kasa da geçen sene her şey dahil 70k tutmuştu ve 30k bütçeyle monitör aldım, toplam 100k tuttu. Sizin ekstradan 25k bütçeniz var. Oled monitör fiyatları hala aynı.

Yeni kasa aldım, kasanın tüm fanlarını değiştirdim, 850w gold psu, 4070 ti super, 7800x3d, 360mm aio, b650m gaming plus wifi, 6400mhz cl32 2x16gb ram vs aldım. Ona rağmen oled'e bütçe rahatça yetti. Bu kadar bolluk içinde bu kadar yokluk nasıl oluyor anlamıyorum.

Eki Görüntüle 2496839
hocam ben 40k ayıramam diyorum 30k veririrm monitöre. Sizin daha önce önerdiğiniz sistemi toplamaya kalktım benim hazır sistemde özelleştirdiğim şekilde yine hemen hemen aynı fiyata denk geliyor 3 aşağı 5 yukarı. 3-5 lira gibi rakamlar için ben malın kalitelisini almayı tercih ediyorum.

125k bütçesi var, Samsung g4/240hz/1080p İPS gibi monitörlere bakıyor hocam. Birde siz konuşun bence.
Eyvahlar olsun :). @q1egtq1 kasanızın çok çok güçlü olması çok önemli evet. Uzun yıllar götürmesi önemli evet. Render ve oyun canavarı olması önemli evet. Fakat o kasanın gücünü göreceğiniz monitörünüz yoksa ne kadar anlamı var ki? Kasa ne kadar önemliyse monitörde bir o kadar da önemli. Bakacağınız yer monitör çünkü. Bu bütçede o monitörleri çok düşünmeyin. Gerekirse kasadan bir kaç parça kısarız ama monitör önemli. 4k GPU koyup 1080p de monitöre bakmak çok saçma olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı