RTX 5000 serili sistem toplama

Eyvahlar olsun :). @q1egtq1 kasanızın çok çok güçlü olması çok önemli evet. Uzun yıllar götürmesi önemli evet. Render ve oyun canavarı olması önemli evet. Fakat o kasanın gücünü göreceğiniz monitörünüz yoksa ne kadar anlamı var ki? Kasa ne kadar önemliyse monitörde bir o kadar da önemli. Bakacağınız yer monitör çünkü. Bu bütçede o monitörleri çok düşünmeyin. Gerekirse kasadan bir kaç parça kısarız ama monitör önemli. 4k GPU koyup 1080p de monitöre bakmak çok saçma olur.
hocam daha monitör araştırması hiç yapmadım kasa araştırması yapmaktan fırsat bulamadım 😃. ama tabiki en az 2k bir monitör alırım oled konusunda hemfikirim sizinle.

@bluerr arkadaşın önerdiği monitör iyi aslında 30k'ya 240 hz oled ve 4k. Bunu alabilirim.

Render performansı çok çok iyi değil.
ne öneriyorsunuz

Hocam ben 40k ayıramam diyorum 30k veririrm monitöre. Sizin daha önce önerdiğiniz sistemi toplamaya kalktım benim hazır sistemde özelleştirdiğim şekilde yine hemen hemen aynı fiyata denk geliyor 3 aşağı 5 yukarı. 3-5 lira gibi rakamlar için ben malın kalitelisini almayı tercih ediyorum.

Hazır sistem olarak yakın fiyatta olabilirler ama, toplama olarak yakın fiyatta olacaklarını düşünmüyorum. 9800x3D yerine 9700X alsan 8K cepte, X870e yerine B650 anakart alsan 6-7k cepte, 360mm yerine 240mm alsan 1.5k cepte, 7 bin TL'lik kasa yerine 4 bin TL'lik kasa alsan 3K cepte vs 20k çok rahat daha ucuz olur. Samsung'un sitesinde zaten öğrenci indirimiyle G6 OLED var o paraya.

Hocam daha monitör araştırması hiç yapmadım kasa araştırması yapmaktan fırsat bulamadım 😃. Ama tabii ki en az 2K bir monitör alırım OLED konusunda hemfikirim sizinle.

@bluerr arkadaşın önerdiği monitör iyi aslında 30K'ya 240 Hz OLED ve 4K. Bunu alabilirim.

Ne öneriyorsunuz.

Çok ağır render yapmıyorsaız bunu önerebilirim. 9900X ile aynı çekirdek, boost hızı ve önbelleğe sahip. Zaten 7900X üst seviye bir işlemci sorun çekeceğinizi pek sanmıyorum. Yalnız 12-16 çekirdek bir CPU alacaksanız anakartı da biraz yükseltmeniz gerekecek.

Son düzenleme:
Hazır sistem olarak yakın fiyatta olabilirler ama, toplama olarak yakın fiyatta olacaklarını düşünmüyorum. 9800x3D yerine 9700X alsan 8K cepte, X870e yerine B650 anakart alsan 6-7k cepte, 360mm yerine 240mm alsan 1.5k cepte, 7 bin TL'lik kasa yerine 4 bin TL'lik kasa alsan 3K cepte vs 20k çok rahat daha ucuz olur. Samsung'un sitesinde zaten öğrenci indirimiyle G6 OLED var o paraya.
almışken kalitelisini alma kafasındayım. şimdi anakart konusunda çok bilgim yok. faz sayısı fazla olmalı ve zen5 i desteklemeli. bildiğim bunlar. bir de işlemci konusunda 9700x ile x98003d arasında performans açısından

Almışken kalitelisini alma kafasındayım. Şimdi anakart konusunda çok bilgim yok. Faz sayısı fazla olmalı ve zen5'i desteklemeli. Bildiğim bunlar. Bir de işlemci konusunda 9700X ile X98003D arasında performans açısından.

Dostum benim dediklerim kalitesiz mi? Tüm parçaları high end dizeceksen monitörde high end olmalı. Ayrıca dediğim parçalar zen 5 uyumlu zaten, kendim kullanıyorum. Yıllarca mis gibi gider.

Desktop Screenshot 2025.05.22 - 23.43.57.78.png

Desktop Screenshot 2025.05.22 - 23.44.23.44.png

Çok ağır render yapmıyorsaız bunu önerebilirim. 9900X ile aynı çekirdek, boost hızı ve önbelleğe sahip. Zaten 7900X üst seviye bir işlemci sorun çekeceğinizi pek sanmıyorum. Yalnız 12-16 çekirdek bir CPU alacaksanız anakartı da biraz yükseltmeniz gerekecek.
toplama ile hazır hemen hemen aynı şuan.

r9 7900x ile r7 9800x3d arasında fiyat farkı 7k. fps anlamında da sağlam bir fark var youtubeda karşılaştırma videoları izledim az önce.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ortalama bu 1.5 kat fps farkı var.

ve ayrıca bu sistem ve sizin önerdiğiniz samsung 31k fiyatı olan 4k oled 240 hz monitörü alsam performansım hat safhada olmaz mı

Dostum benim dediklerim kalitesiz mi? Tüm parçaları high end dizeceksen monitörde high end olmalı. Ayrıca dediğim parçalar zen 5 uyumlu zaten, kendim kullanıyorum. Yıllarca mis gibi gider.

Eki Görüntüle 2496869
Eki Görüntüle 2496870
ya yok kalitesiz demiyorum ki senin parçalar da iyi ama ben ilk defa böyle bu 6 rakamlara çıktım vermişken üst segment alayım dedim yoksa senin parçalar da kaliteli zaten. bir de sen anakarta bios güncellemesi yaptın mı

Toplama ile hazır hemen hemen aynı şu an.

R9 7900X ile R7 9800x3D arasında fiyat farkı 7k. FPS anlamında da sağlam bir fark var YouTube'da karşılaştırma videoları izledim az önce.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ortalama bu 1.5 kat FPS farkı var.

Ve ayrıca bu sistem ve sizin önerdiğiniz Samsung 31k fiyatı olan 4K OLED 240 Hz monitörü alsam performansım hat safhada olmaz mı?

Toplama kendimde bakacağım, 8 mi yoksa 12 çekirdekli mi CPU istiyorsunuz? Ayrıca mark PC adlı YouTube kanalını izlemeyin. 9950X gibi işlemciler çıkmadan önce oyun performansı paylaşan kanallardan birisi. Videoları gerçek değil. Daha profesyonel incelemeciler paylaşmadan günler öncesinde test videoları falan paylaşıyordu. Kıyas için hardware unboxed, gamers nexus, kitguru vb kanallara bakın.

ya yok kalitesiz demiyorum ki senin parçalar da iyi ama ben ilk defa böyle bu 6 rakamlara çıktım vermişken üst segment alayım dedim yoksa senin parçalar da kaliteli zaten. bir de sen anakarta bios güncellemesi yaptın mı
Evet yaptım, niye sordunuz?

Toplama kendimde bakacağım, 8 mi yoksa 12 çekirdekli mi CPU istiyorsunuz? Ayrıca mark PC adlı YouTube kanalını izlemeyin. 9950X gibi işlemciler çıkmadan önce oyun performansı paylaşan kanallardan birisi. Videoları gerçek değil. Daha profesyonel incelemeciler paylaşmadan günler öncesinde test videoları falan paylaşıyordu. Kıyas için hardware unboxed, gamers nexus, kitguru vb kanallara bakın.

Evet yaptım, niye sordunuz?
8 çekirdek ile 12 çekirdek arasında nasıl bir fark var. önerdiğiniz kanallara şimdi bakacağım.

sizin anakrt zen4 destekliyor zen5 değil fakat işlemciniz zen5 teknolojiye sahip. dolayısıyla birbiriyle uyumlu değiller uyumlu olması için de bios güncellenmesi gerekiyor.

ayrıca forumda bu konulara baktım, bios güncellemesini garanti dışı sayan firmalar mevcut, ben de bu tarz bir problemle karşı karşıya kalmamak için anakartın zen5'i destekliyor olmasına özen gösteriyorum

tek çekirdekli ve çok çekirdekli farkı nedir? (kıyaslama videosunda rastladım)

Son düzenleme:
8 çekirdek ile 12 çekirdek arasında nasıl bir fark var. Önerdiğiniz kanallara şimdi bakacağım.

Sizin anakrt zen4 destekliyor zen5 değil fakat işlemciniz zen5 teknolojiye sahip. Dolayısıyla birbiriyle uyumlu değiller uyumlu olması için de BIOS güncellenmesi gerekiyor.

Ayrıca forumda bu konulara baktım, BIOS güncellemesini garanti dışı sayan firmalar mevcut, ben de bu tarz bir problemle karşı karşıya kalmamak için anakartın zen5'i destekliyor olmasına özen gösteriyorum.

Tek çekirdekli ve çok çekirdekli farkı nedir? (kıyaslama videosunda rastladım)

Dostum B650 anakartlar zen 4 değil zen 5 anakartlardır. Zen 4 anakarta zen 5 CPU takamazsın. BIOS güncellemesi garanti dışı falan bırakmaz. Markalar güvenlik açıkları, performans sorunları ve AGESA sürümleri için kullanıcıların güncelleme yapmalarını tavsiye eder. AMD düzenli olarak işlemcileri için yeni AGESA sürümleri yayınlıyor. AMD yeni sürümleri MSI, ASUS ve Gigabyte'a gönderiyor. Markalarda bizimle paylaşıyor bunu.

Mesela RTX 5000 serisinde gen 5 siyah ekran sorununa sebep oluyordu. Gen 4'e alarak bu mevzuyu çözenler oldu. BIOS güncellemesi sonrası bu sorun ortadan kalktı.

Dostum B650 anakartlar zen 4 değil zen 5 anakartlardır. Zen 4 anakarta zen 5 CPU takamazsın. BIOS güncellemesi garanti dışı falan bırakmaz. Markalar güvenlik açıkları, performans sorunları ve AGESA sürümleri için kullanıcıların güncelleme yapmalarını tavsiye eder. AMD düzenli olarak işlemcileri için yeni AGESA sürümleri yayınlıyor. AMD yeni sürümleri MSI, ASUS ve Gigabyte'a gönderiyor. Markalarda bizimle paylaşıyor bunu.

Mesela RTX 5000 serisinde gen 5 siyah ekran sorununa sebep oluyordu. Gen 4'e alarak bu mevzuyu çözenler oldu. BIOS güncellemesi sonrası bu sorun ortadan kalktı.
hocam o kadar detaylı bilgim yok maalesef fakat sizin anakarta epey'den bakınca zen4 yazdığını gördüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı