RTX 5000 serisi beklenmeli mi?

Shahulean192

Femtopat
Daha fazla  
Normalde bu hafta içinde bu modeli almayı düşünüyordum ama 50 serisinin fiyatı beklediğimden düşük çıkınca arada kaldım sizce alınır mı? Yoksa aynı bütçeyle 50 serisi laptoplar çıkınca daha iyisini alabilir miyim?

Normalde bu hafta içinde bu modeli almayı düşünüyordum ama 50 serisinin fiyatı beklediğimden düşük çıkınca arada kaldım sizce alınır mı? Yoksa aynı bütçeyle 50 serisi laptoplar çıkınca daha iyisini alabilir miyim?

Şimdi yurt dışındaki fiyatı öyle türkiyeye vergi falan ne kadar gelir bilemeyiz 4070 iyi bir ekran kartı diyelim 5000 serisi geldi ama laptoplara ne zaman gelir o daha belli değil.

Beklenilenden düşük değil hocam fiyatlar. Founder edition fiyatları zaten o yayınlananlar. Türkiye'de resmi olarak o versiyonun satışı da yok. Asus, MSI vs. kim çıkarırsa onlar satılacak ülkemizde. Onların da fiyatları marka payı, vergi vesaire derken pahalı olacak gene. Tabii param var diyorsan bekle al ama ucuz olacağını düşünerek bekleyeceksen beklemeni önermem.

Şimdi yurt dışındaki fiyatı öyle Türkiye'ye vergi falan ne kadar gelir bilemeyiz 4070 iyi bir ekran kartı diyelim 5000 serisi geldi ama laptoplara ne zaman gelir o daha belli değil.

Laptoplar için mart ayında gelecek ama Türkiye'ye hemen gelir mi o konular hakkında bilgim yok.

Beklenilenden düşük değil hocam fiyatlar. Founder Edition fiyatları zaten o yayınlananlar. Türkiye'de resmi olarak o versiyonun satışı da yok. ASUS, MSI vs. kim çıkarırsa onlar satılacak ülkemizde. Onların da fiyatları marka payı, vergi vesaire derken pahalı olacak gene. Tabii param var diyorsan bekle al ama ucuz olacağını düşünerek bekleyeceksen beklemeni önermem.

Siz böyle deyince beklememek daha mantıklı geldi teşekkürler.

Tahmini olarak yaz başı ve ortasına doğru ancak gelir 5000 serisi GPU olan modeller. Geçmiş yıllardan hakimiz. Beklemeye gerek yok, alın gitsin.

Tahmini olarak yaz başı ve ortasına doğru ancak gelir 5000 serisi GPU olan modeller. Geçmiş yıllardan hakimiz. Beklemeye gerek yok, alın gitsin.
Hocam dizüstünde yeni çıkacak olan modellerde örnek veriyorum 5070'li bir model az bir fiyat farkına 4080 performansını veya daha üzerini verecekse beklemek mantıklı olmaz mı? Ya da böyle bir fark olur mu?

Benim acelem yok zaten oyun için Playstation idare ediyorum ama mantıklı bir adım olur mu yoksa uçuk fiyat farkları veya çok performans farkı olmaz mı?

Hocam dizüstünde yeni çıkacak olan modellerde örnek veriyorum 5070'li bir model az bir fiyat farkına 4080 performansını veya daha üzerini verecekse beklemek mantıklı olmaz mı? Ya da böyle bir fark olur mu?

Benim acelem yok zaten oyun için PlayStation idare ediyorum ama mantıklı bir adım olur mu yoksa uçuk fiyat farkları veya çok performans farkı olmaz mı?

Ne kadar bir fiyat ile geleceği belirsiz, fiyatı kadar performansı da belirsiz. Kumar bu, ondan dolayı net konuşmak zor. Ayrıca RTX 4080 12 GB VRAM sunarken RTX5070 8 GB olacak ve TDP değeri de bazı verilere göre 125W maksimum. Büyük bir fiyasko RTX5070. kartın native gücü neredeyse RTX 4070 kadar falan olacak tahmini hatta watt değerine göre düşebilir bile. Bütün gücü DLSS'e yüklemek büyük amatörlük zaten.

5000 serisi laptoplar geldiğinde 4000 serisi laptoplardan daha pahalı olacak maalesef. O yüzden 4000 serisi laptoplarda herhangi bir fiyat düşüşü beklemiyorum. Belki 5000 serisi laptoplar ülkemizde çok satmazsa fiyatları düşer de anca öyle 4000 serisinin fiyatları da geriler onlarla beraber ama zor. Bizim ülkeye gelip de satılmayan popüler bir ürün ben görmedim. İnsanların çoğu çünkü bilgi sahibi olmadan popüler ürün almayı seviyor. Böyle oldukça karaborsacılar olmaya da devam edecektir. Gerçekten ihtiyacı olduğu ürünü almak isteyen bilinçli tüketiciler de mağdur olmaya devam edecektir arada.😔

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı