RTX 5000 serisini beklemek mantıklı mı?

nobody11

Hectopat
4K'ya geçmek istediğim için 5000 serisini bekliyorum. Gözüm 5080'de, doğruluğunu bilemeyiz tabii ki fakat son sızıntıların geneli 5080'in 16 GB olacağı yönünde gördüğüm kadarıyla. NVIDIA'nın VRAM tutumundan dolayı da bir yandan olabilir diyorum.

Fakat 16 GB VRAM'li bir kart almayı düşünmüyorum 4K için. Öyle olsa 4080 Super alırdım. 5090 da çok pahalı olacaktır. Yıllarca AMD kullandım. Son 1,5 senedir de 4070 kullanıyorum 1440p monitör ile. Driver, DLSS ve RT konusunda gerçekten öndeler ve memnunum. Fakat bahsettiğim durumlar mevcut. Mevcutlar arasında 4090 var ama onun fiyat da malum.

Önümde iki seçenek var, ya 16 GB gelmeyeceğini umarak 5080 beklemek ya da 7900XTX almak. Amacım sırf oyun fakat AMD'nin teknoloji konusunda NVIDIA'nın gerisinde olduğu malum. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem AMD hem de Nvidia için yeni seri kartlar fazla uzak değiller, bence bu noktadan sonra özellikle high-end için beklemek mantıklı olacaktır.

Yeni seriden almasanız bile en kötü 5090 için 4090'larını satanlardan ucuza 4090 alırsınız.

Bana kalırsa beklemeye değer zaten ben yakın zaman da hem AMD'nin hemde NVİDİA'nın yeni seri kartları çıkaracağını düşünüyorum.

Hem AMD hem de NVIDIA için yeni seri kartlar fazla uzak değiller, bence bu noktadan sonra özellikle high-end için beklemek mantıklı olacaktır.

Yeni seriden almasanız bile en kötü 5090 için 4090'larını satanlardan ucuza 4090 alırsınız.

Bence de beklemelisin. Dedikodulara gore iki markanin da kendine has ekstra avantaj saglayacagi bir yil olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı