RTX 5000 ve RX 8000 beklenmeli mi?

@Sparity basit bir Google aramasıyla bulunabilecek bilgiler yerine kendi uydurma bilgilerini verip düzeltme mesajıma da insan gibi "beni düzelttiğin için teşekkürler" yazmak yerine "beğenmedim" basarak ne kadar kaliteli bir insan olduğunu foruma gösterdin. Böyle devam et. 👍

Konuya yazılanlardan anladıgım kadarıyla yeni seriyi beklemeye pek gerek yok sanırım fiyat ve performans acısında şu anki seriler mantıklı. Her iki ekran katınında tavsiye hazır sistemlerde uyguna denk gelıyor baktıgım kadarıyla.

Rica etsem açmış olduğum sistem tavsiye konusuna bakabilir misin? Yeni seriyi beklemekten vazgeçmiş gibiyim daha sonra ne olur bilemem. Konudaki sistemlerden birini alacagım ama kararsızım.

Son düzenleme:
Konuya yazılanlardan anladıgım kadarıyla yeni seriyi beklemeye pek gerek yok sanırım fiyat ve performans acısında şu anki seriler mantıklı. Her iki ekran katınında tavsiye hazır sistemlerde uyguna denk gelıyor baktıgım kadarıyla.
4070 Super parasına 5070 alamayacaksın, ancak 5060 Ti falan gelir onlarda 2025 2. çeyrekten önce olmaz yani beklenmeyecek kadar uzun bir süre. Senin durumunda 4070 Super almak en mantıklısı uzun süreler 1080p'de götürür. Benim bütçem 50k ve bekleyeceğim 80 ve 70 Ti'ı.

@Sparity basit bir Google aramasıyla bulunabilecek bilgiler yerine kendi uydurma bilgilerini verip düzeltme mesajıma da insan gibi "beni düzelttiğin için teşekkürler" yazmak yerine "beğenmedim" basarak ne kadar kaliteli bir insan olduğunu foruma gösterdin. Böyle devam et. 👍
Buyrun en önemli kaynak Forbes dergisinin dünkü yazısı.
"Nvidia looks likely to release the RTX 5070 and above in Q1, so by March the likes of the RTX 5070, 5080 and any Ti-named models should be available"
Ayrıca siz beni düzeltmek için kaynak göstermeden "beğenmedim" olarak işaretleme yaptınız. Ben kaynak gösterdim. Şimdi siz "beğenmedim" işaretinizi çekecek misiniz görelim bakalım.

Buyrun en önemli kaynak Forbes dergisinin dünkü yazısı.
"Nvidia looks likely to release the RTX 5070 and above in Q1, so by March the likes of the RTX 5070, 5080 and any Ti-named models should be available"
Ayrıca siz beni düzeltmek için kaynak göstermeden "beğenmedim" olarak işaretleme yaptınız. Ben kaynak gösterdim. Şimdi siz "beğenmedim" işaretinizi çekecek misiniz görelim bakalım.
Attığın kısımda marta kadar 90-80-70 ve Ti'ların geleceği yazıyor. Devamını da okursan göreceksin aslında ocak ve şubat aylarında çıkacakları yazıyor. 🙄 Ayrıca daha detaylı araştırsaydın zaten aylardır 90 ve 80 serisinin CES 2025'de tanıtılacağı kesin gibi bir şeydi. Inno3D Brezilya yetkilisinin doğrulaması sadece bunları kanıtladı. Bu yazıda değinilmemiş olsa da 80, 90'la birlikte gelecek. Düşük ihtimal olsa da aralık ayında bile gelme ihtimali var 80'in bir kaynağa göre. Sen 70 ve 80 için mart-nisan demişsin ve bu kesinlikle yanlış. Bir de burada düzeltip beni enayi yerine koymaya çalışıyorsunuz. 90 dışında bilememişsiniz işte. 70 ve 80 sallamasyon olmuş. 2 ay az bir süre değil.

Bir de kaynak göstermemişsin diyorsun. Her şeye kaynak mı göstereceğiz tek bir aramada çıkıyor zaten siz de kendinizi yalanladınız 2 dakikada. Sızıntı içinde kaynak verilmez zaten resmi bir şey değil kenardan köşeden toplanan bilgileri sunuyorlar işte aratırsan bulunuyor. Ayrıca ben bilgi verme çabasındayım sen kendini kanıtlama çabasındasın, forumlarda pek senin gibiler sevilmez haberin olsun.

@Sparity ne ilginç bir dostumuzsun sen, beni sindiremeyince bastın yine beğenmedimi. Bu kadar basit bir konuda bile haksızlığını kabul edemeyip sinirlendiysen çok zor insansın.

Son düzenleme:
4070 Super parasına 5070 alamayacaksın, ancak 5060 Ti falan gelir onlarda 2025 2. çeyrekten önce olmaz yani beklenmeyecek kadar uzun bir süre. Senin durumunda 4070 Super almak en mantıklısı uzun süreler 1080P'de götürür. Benim bütçem 50k ve bekleyeceğim 80 ve 70 Ti'ı.

RX 7800 XT bulunan hazır sistemlerden 34K civarı 4070 Super'li sistemlerden 40k civarı aradaki fiyat farkına değer mi? Rica etsem biraz bilgi verir misin?
Açtığım bu konuda birkaç adet sistem var rica etsem bakar mısın?
Konu: RTX 4070'li sistem mi RX 7800 XT'li sistem mi alınmalı?

O kadar fiyat farkına değmez. Sadece oyun oynayacaksan ve RT açmayacaksan 7800XT fiyatına göre iyi.

Şu an için sadece oyun oyun amaçlı. Ama ileride belki keyfi olarak eğlence amaçlı yayın açabilirim.
RT konusunda da FSR ile karsilastirmalarinda bariz göze çarpan bir fark göremedim çok dikkatli bakarsan ufak farklar var gibi onun dışında oyun esnasında fark pek belli olmuyor gibidi.

Şu an için sadece oyun oyun amaçlı. Ama ileride belki keyfi olarak eğlence amaçlı yayın açabilirim.
RT konusunda da FSR ile karsilastirmalarinda bariz göze çarpan bir fark göremedim çok dikkatli bakarsan ufak farklar var gibi onun dışında oyun esnasında fark pek belli olmuyor gibidi.
Yok Ray Tracing açıldığında AMD kartlar ölüyor onu kastettim dostum.
Aşağı bir örnek bırakacağım.

Düz güç karşılaştırması.
1733006382372.png

Işın izleme yani Ray Tracing özelliği + DLSS/FSR açık.
1733006444457.png

Gördüğün gibi AMD kartlar ile Ray Tracing açtığınızda fark inanılmaz boyuta ulaşıyor.
Ama çok da önemli bir özellik değil kesinlikle, sadece demek istediğimi anlaman için gösterdim, RT ile FSR'ın alakası yok. RT grafik teknolojisi, FSR/DLSS fps yükselten çözünürlük yükseltme teknolojisi.

Pardon pardon artık o kadar çok sistem bakıp özellik karşılaştırdım ki kafam karışmış bir anlık terimleri de karıştırmışım. RT'yi ben şu an kullandıgım 3050 Ti laptopta da kullanmıyorum.

DLSS ve FSR arasında çok fazla bir fark görünmüyor. Videolardan anladıgım kadarıyla çok dikkatli bakarsan belli oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı