Allah AllahAMD güvenilir diyenlere bakma AMD kartının ismini yaz hata diye arat yeni çıkan kartlarda bile driver sorunları var. Geçmişe göre daha stabil olması şu anda iyi olduğu anlamına gelmez.
5000 serisindeki hala düzeltilemeyen driver sorunlarından bihabersin sanırım. Kaç tane oyun AMD'de durdurmaya çalışınca ya da benchmark modunu açınca siyah ekran atıyormuş şu anda?
Son 4 yıldır AMD ekran kartlarında sorun diye bir şey yok, 6000 serisinden beri o sorunlar kalmadı. Sorun yaşayan insanların birçoğu sistemindeki diğer kötü parçalardan ya da uyumsuzluktan dolayı sorun yaşadılar, gidip 6800XT'yi 650W PSU ile kullanmaya çalıştıkları için sorun yaşadılar. Sorunlu dönemde daha muhtemelen lisede bile değildin sen
FSR4 bayağı daha iyi hocam, kalite olarak çok daha yüksek. Şimdi yeni gelecek olan FSR Redstone da Ray Reconstruction gibi şeylerin eksiğini kapatacak.Bütçeniz yetiyorsa 9070 alınabilir, bu fiyat bandında en alınabilecek karttır bence. AMD hakkında eski problemler yüzünden birçok insanın önyargısı var. Ben ölsem AMD kullanmam diyen kuzenim önce 5600 ile AMD işlemciye daha sonra ise 7700 XT ile AMD ekran kartına geçmişti, pişman olmadı. Özellikle 7xxx ve 9xxx serilerinde AMD'nin sürücü kaynaklı problemleri yok denecek kadar az, daha çok Ray Tracing performansı ve FSR'ın DLSS'W göre geride kalması yüzünden tercih edilmiyor. Ray Tracing konusunda 9xxx serisi ile NVIDIA'ya yaklaşmış olsa da hala NVIDIA'nın önce olduğu bir gerçek. Upscale teknolojileri konusunda ise DLSS'i de FSR'ı da tecrübe etmiş biri olarak DLSS'nin çok daha iyi olduğunu belirtmem gerek.
Şahsen sizin yerinizde ben olsaydım 5070 değil 9070 tercih ederdim.
RAM'den çektiğinin çok bir olayı yok öyle. RAM dediğin şey birkaç kat daha yavaş kendi hafızasından ve o belleğe ulaşmak için de ayriyeten anakart üstünden iletişim kurması gerekiyor. O yüzden modern sistemlerde hatta RAM'den ek bellek kullanmaya çalışmak yerine doldur boşalt daha hızlı sonuç veriyor.Öyle olsa bile RAM'den çekiyor ve hiç bir sorun olmadan kullanabiliyorsunuz.