RTX 5060 8 GB için 1080p mi, 2K mı monitör alınmalı?

64Bitt

Femtopat
Daha fazla  
MSI RTX 5060 8 GB 128 bit ekran kartına hangi monitör almalıyım?

1080p mi?
2K mı?

Benim için görüntü önemli değil hangisinde daha rahat çalışıyorsa ve daha iyi performans veriyorsa onu alacağım.
Bütçem 4-8 bin TL arası varsa monitör fikriniz atarsanız sevinirim.
Eğer yardımı olacaksa kullanacağım işlemci Ryzen 5 7500F.
Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacağınız monitörün boyutu da önemli ama 2K daha isabetli olur bence. Her ne kadar 8GB düşük olsa da kartın teknolojileri sayesinde rahat bir kullanımınız olur. Aynı şekilde gündelik kullanımda da daha güzel bir deneyim elde edersiniz.

1080p mi?
2K mı?

Benim için görüntü önemli değil hangisinde daha rahat çalışıyorsa ve daha iyi performans veriyorsa onu alacağım.

1080p al. 2K da VRAM darboğazından manyak olursun. 1080p high-Ultra kartı gibi bir şey zaten.

3070'le birbirlerine yakın performans veren kartlar, normalde 2K kartı. Ama VRAM yeni çıkmış oyunlarda 2K Ultra da yetmeyecektir tahminim.

1080p mi?
2K mı?

1080P.

1080p mi?
2K mı?

o kart 1080p kartı 2k da istediğin performansı vermez monitör olarakta https://www.akakce.com/monitor/en-u...dr10-ips-g-sync-gaming-fiyati,2115942778.html bunu öneririm şuan fiyatı yükselmiş biraz beklersen düşebilir.

Mümkünse 5060 8 GB alma.

Alacağınız monitörün boyutu da önemli ama 2K daha isabetli olur bence. Her ne kadar 8GB düşük olsa da kartın teknolojileri sayesinde rahat bir kullanımınız olur. Aynı şekilde gündelik kullanımda da daha güzel bir deneyim elde edersiniz.

5060 8 GB'ın 2k ile alakası yok. 1080p'de bile kıt kanaat yetiyor. Videoyu altyazılı izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Mümkünse 5060 8 GB alma.
Evet bence de ama zaten elinde var sanırım. Almayı düşündüğünü değil de o kart ile hangi monitörü kullanması gerektiğini sormuş.
5060 8 GB'ın 2k ile alakası yok. 1080p'de bile kıt kanaat yetiyor.
5060 1080p ve 2K karşılaştırma videosu.
Baktığımız zaman ikisinde de performans iyi değil ama videoda tüm oyunlarda FG kapalı olduğuna da dikkatinizi çekerim. Açıldığında x3 FPS alacaktır.
Her ne kadar 8GB düşük olsa da kartın teknolojileri sayesinde rahat bir kullanımınız olur.
Ki ben de zaten bunu ifade etmeye çalışmıştım.

Ama tabi ki yine tercih meselesi. Saf güç olarak yeterli olmasını (mümkün mertebe) istiyorsa 1080p almak zorunda.

Açıldığında x3 FPS alacaktır.

Hah işte olay burada patlıyor. FG'nin düzgün çalışması için yeteri kadar base FPS olması gerekir. 15 FPS ile FG açılırsa input lag o kadar çok olur ki oyun zevki kalmaz ki zaten FPS 45 olsa bile yeteri kadar akıcı hissetirmez. Birde 1080p'de durum böyle. Açıkçası RTX 5060 8 GB çıkmaması gereken bir karttı ve ölü doğdu. İlerde güncellemeyle filan optimize ederler mi, ederlerse de ne yaparlar bilemem. Şu durumda bu kart ile CP77, TLOU benzeri oyunlar zulüm olur. Ancak VRAM ile pek işi olmayan oyunlarda tercih edilebilir. Tabi fiyatı makul ise. RTX 3060'ın 12 GB sürümü yerine 5060'ın olsaydı tadından yenmezdi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı