4060 ekran kartı için monitör 1080p mi 2K mı alınmalı?

Hocam merak ettiğim bir şey var. 2K 24 inch monitörde 1080p oyun oynadığımda gördüğüm görüntü tamamıyla 1080p 24 inch monitörde gördüğüm görüntü ile aynı mı?
Native 1080p monitöre göre biraz daha bulanık olur.

2K ekranı olması 1080p kullanımda biraz bulanıklığı göze almak mı yoksa direkt 1080p almak mı onu düşünmek lazım o zaman. Biraz bilgim olsa ona göre hareket edeceğim ama işte.
Ben 2K monitör alırdım. Oyun dışındaki bütün kullanım senaryolarında daha iyi çünkü. Oyunda da 1080p ultra yerine 2K medium oynayıveririm. Zaten çoğu oyunda 4060 olduğu için DLSS 3 ve FG falan kullanır bir şekil FPS yükseltirsin.

fiyatları bilmiyorum ancak 2k monitörde günlük kullanımda çok keskin bir görüntü alırsın. Oyunlarda sistem yorulursa taşımazsa da 1080p oynarsın. Eğer fiyat farkı çok değilse 2k tercih edilebilir

Sende 2K 24 inç vardı yanlış hatırlamıyorsam 1080p alsan denesen bir olmaz mı?

1080p oynuyorum genel oyunları. 2K'da çok keskin. 1080P'de daha yumuşak görünüyor bulanıktan ziyade. 1080p al paranı farklı bir yerde değerlendir. Zamanı gelince 2K alırsın.

fiyatları bilmiyorum ancak 2k monitörde günlük kullanımda çok keskin bir görüntü alırsın. Oyunlarda sistem yorulursa taşımazsa da 1080p oynarsın. Eğer fiyat farkı çok değilse 2k tercih edilebilir
Fiyatı umrumda bile değil sağlıklı olması açısından araştırıyorum donanımım çok iyi değil malüm. Detaylara takılıp bakıyorum.

1080p oynuyorum genel oyunları. 2K'da çok keskin. 1080P'de daha yumuşak görünüyor bulanıktan ziyade. 1080p al paranı farklı bir yerde değerlendir. Zamanı gelince 2K alırsın.
Bu yumuşaklık ne derece sence rahatsız edici mi tavsiye edebilecek durumda mı yani. Böyle oynayabilir miyim? Cs Go, Pubg genellikle oynadıklarım..

Ben 2K monitör alırdım. Oyun dışındaki bütün kullanım senaryolarında daha iyi çünkü. Oyunda da 1080p ultra yerine 2K medium oynayıveririm. Zaten çoğu oyunda 4060 olduğu için DLSS 3 ve FG falan kullanır bir şekil FPS yükseltirsin.

Kullanacağın çözünürlüğe bağlı olarak bu değişir. Ama senin donanımın gücü 2K'ya bir boy küçük, 24 inç 1080P'ni al geç tatmin edecektir.

Bu ne berbat bir durum ya bilgisizlik gerçekten zor. Hepinizin yorumları kendimce çok değerli ama kararsızlık çok kötü. Ne yapacağımı bilmiyorum hiç.

Son düzenleme:
Fiyatı umrumda bile değil sağlıklı olması açısından araştırıyorum donanımım çok iyi değil malüm. Detaylara takılıp bakıyorum.

Bu yumuşaklık ne derece sence rahatsız edici mi tavsiye edebilecek durumda mı yani. Böyle oynayabilir miyim? Cs Go, Pubg genellikle oynadıklarım..

Bu ne berbat bir durum ya bilgisizlik gerçekten zor. Hepinizin yorumları kendimce çok değerli ama kararsızlık çok kötü. Ne yapacağımı bilmiyorum hiç.
Bu kadar düşünmeye gerek yok, yazılanları oku, kendine göre mantıklı olan düşünceyi benimseyip onu uygula.

2K monitör kullanıyorum (Asus VG27AQ). Şu anki laptopım RTX4070, daha birkaç gün oldu alalı. Bundan önceki GTX1650 idi. Saçma gelecek belki ama eski bilgisayarımda bile tatmin ediyordu neredeyse. Ayarları biraz düşürdüğümde Spider-Man Remastered falan gayet de oynuyordum (evet 5 senelik oyun ama GTX1650'den bashediyorım 🥲).
Ben de senin gibi düşündüm almadan önce, en kötü çözünürlüğü düşürür oynarım diyordum ama -bilmiyorum belki benimki 27" olduğundandır- çözünürlüğü düşürünce keyif vermiyor pek görüntü.
Şu an 4070'te haliyle daha tatmin edici. 4060 ile 4070 arasında çok ciddi fark olmadığı söyleniyor hep, bence 2K alman daha mantıklı. Olur da ileride bilgisayarı değiştirirsen bir de monitör masrafına girmezsin hem de.
Bir de oyun dışında da gerçekten güzel oluyor 2K ekran, 1080 hiç düşünme derim açıkçası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı