RTX 5060 sistem CS2 ve LoL'de FPS 100 üstüne çıkmıyor ve dalgalanıyor

• Konuyu başlatan Max
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 42

Max

Hectopat
Arkadaşlar RTX 5060 / i5 11400F / 2x8 16 GB (DDR4) 3600MHz RAM / H510M h anakart / 550W PSU'ya sahibim.

Valorant, Counter-Strike 2, League of Legends tarzı işlemci odaklı oyunlarda aldığım FPS'ler aşırı düşük. İşlemci kullanım oranı %70'lerde veya %10'larda aşırı dalganıyor ve drop, spike problemleri yaşıyorum ancak Cyberpunk tarzı ekran kartı odaklı oyunlara girdiğimde kullanım oranları %70-%80 eşit şekilde oluyor ve Ultra ayarlarda + Ray Tracing açıkken 80 FPS alabiliyorum.
Diğer işlemci odaklı FPS shooter tarzı oyunlarda örneğin Valorant'ta en düşük ayarlarda 80-180 FPS arası aşırı droplu şekilde oynatıyor. Ateş ettiğimde 70'lere kadar düşebiliyor. Counter-Strike 2'de aynı durumda bu şekilde ve League of Legends'de 30'lara kadar düşebiliyor ve FPS'im 100'ün üstüne çıkmıyor.

İşlemci ve ekran kartının çektikleri wattları kontrol ettiğimde diğer oyunlarda işlemci 50watt / ekran kartı 30watt civarlarında güç çekiyor ancak Cyberpunk'da kontrol ettiğimde işlemci 75Watt'a kadar çıkmıştı ve ekran kartı'da 115watt civarlarına kadar yükselmişti.
Yaklaşık 3 gün araştırma yaptım BIOS'daki her şeyi neredeyse ezberledim YouTube'da bulunan yabancı, Türkçe kaynaklara baktım ancak hiçbir çözüm bulamadım.
Çoğu izlediğim kaynak PSU yetersizliği, işlemci darboğazı, sistem kısıtlaması, BIOS Watt kısıtlaması tarzı şeylerdi ancak hepsini kontrol ettiğimde herhangi bir sorun olmadığını gördüm ancak yine de durum vahim ve anlattığım şekilde.

Basitçe işlemci darboğazı var, temel neden bu. Ekran kartı bu tip oyunlar için gayet yeterli de işte Online oyunlarda modemden gelen veriyi işlemci üstleniyor, kim nerede ne yapıyor o anlık bilgiler, senin bilgilerin aksiyonların falan. Online oyunlarda 2-4 çekirdeği üst frekansta çalıştırabilecek ve cachesi yüksek işlemciler favori.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı