Çözüldü RTX 5060 Ti beklenen performansı vermedi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xHysion06

Centipat
Daha fazla  
RAM
3200 MHz 8x2 GB
Ekran kartı
RTX 5060 TI 8 GB
Anakart
A520 yongası
İşlemci
Ryzen 5 5500
Geçenlerde yapay zeka işlerim için yeni bir ekran kartı almaya karar verdim. Araştırırken 5060 Ti 8 GB bir ekran kartı gördüm, almak istedim. 8 GB olmasının bana bir zararı yoktu; sonuç olarak ana işim yapay zeka, CUDA ve tensör çekirdekleri için alıyorum. Birkaç hafta yapay zeka işlerimde kullandıktan sonra oyun oynamak istedim. Ancak fark ettim ki, zamanında kullanmış olduğum RX 580'den bile daha düşük FPS değerleri alıyorum. Bu bana oldukça garip geldi çünkü aldığım değerler ciddi anlamda düşüktü.

Herhangi bir ısı problemi yok; işlemci oyunlarda 55°C'yi geçmezken ekran kartı 60°C'yi görmüyordu. Soğutmam iyi. Çekilen watt değerleri ise yüksek: Ekran kartı 120 civarı çekerken işlemci 50 watt civarı çekiyor. Ancak buna rağmen düşük FPS alıyorum. Sorunun ekran kartında mı yoksa sistemde mi olduğunu merak ediyorum. Değerler aşağıda:

Valorant: 200–300 (yüksek ayarlar)
Minecraft: 350–400 (shader yok, drop var)
LoL: 200 (yüksek ayarlar)

Bu değerleri RX 580'de de görüyordum; hatta Minecraft'ta çok daha yüksek FPS alıyordum.

İşlemci %100 kullanımdayken ekran kartı %80 civarına ulaşabiliyor ancak %100 olmuyor.

İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: 3200 MHz 8x2

Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler!

İşlemci bu ekran kartına göre güçsüz kalıyor ve ekran kartı 8 GB.

Hocam yeni alınan parçalarda uyum için BIOS güncellemesinin önemli olduğunu okumuştum tabiki de net bir bilgi değil. BIOS'u güncelleyebilirisiniz ya da DDU ile ekran kartı driverini silip güncel olanı yükleyin.

Ahh be hocam keşke 8 GB Vram i olan bir kart tercih etmeseydiniz. İncelemelerde kesinlikle alınmaması gerektiği konusunda ısrarla söylüyorlardı.

Hocam yeni alınan parçalarda uyum için BIOS güncellemesinin önemli olduğunu okumuştum tabiki de net bir bilgi değil. BIOS'u güncelleyebilirisiniz ya da DDU ile ekran kartı driverini silip güncel olanı yükleyin.
Daha yeni BIOS güncellemesi yaptım, aynı zamanda daha yeni format attım yani sistem hem güncel BIOS hem de temiz

İşlemci %100 kullanıyor ve ekran kartını besleyemiyor DDR4'te kalacaksanız 5600X civarı bir işlemci sorunu çözecektir.

İşlemci %100 kullanıyor ve ekran kartını besleyemiyor DDR4'te kalacaksanız 5600X civarı bir işlemci sorunu çözecektir.

AM4 ölü yatırım bütçe çıkarıp AM5 7500F işlemciye geçmesi en iyisi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…