Çözüldü RTX 5060 Ti beklenen performansı vermedi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xHysion06

Centipat
Daha fazla  
RAM
3200 MHz 8x2 GB
Ekran kartı
RTX 5060 TI 8 GB
Anakart
A520 yongası
İşlemci
Ryzen 5 5500
Geçenlerde yapay zeka işlerim için yeni bir ekran kartı almaya karar verdim. Araştırırken 5060 Ti 8 GB bir ekran kartı gördüm, almak istedim. 8 GB olmasının bana bir zararı yoktu; sonuç olarak ana işim yapay zeka, CUDA ve tensör çekirdekleri için alıyorum. Birkaç hafta yapay zeka işlerimde kullandıktan sonra oyun oynamak istedim. Ancak fark ettim ki, zamanında kullanmış olduğum RX 580'den bile daha düşük FPS değerleri alıyorum. Bu bana oldukça garip geldi çünkü aldığım değerler ciddi anlamda düşüktü.

Herhangi bir ısı problemi yok; işlemci oyunlarda 55°C'yi geçmezken ekran kartı 60°C'yi görmüyordu. Soğutmam iyi. Çekilen watt değerleri ise yüksek: Ekran kartı 120 civarı çekerken işlemci 50 watt civarı çekiyor. Ancak buna rağmen düşük FPS alıyorum. Sorunun ekran kartında mı yoksa sistemde mi olduğunu merak ediyorum. Değerler aşağıda:

Valorant: 200–300 (yüksek ayarlar)
Minecraft: 350–400 (shader yok, drop var)
LoL: 200 (yüksek ayarlar)

Bu değerleri RX 580'de de görüyordum; hatta Minecraft'ta çok daha yüksek FPS alıyordum.

İşlemci %100 kullanımdayken ekran kartı %80 civarına ulaşabiliyor ancak %100 olmuyor.

İşlemci: Ryzen 5 5500
RAM: 3200 MHz 8x2

Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler!

Ahh be hocam keşke 8 GB Vram i olan bir kart tercih etmeseydiniz. İncelemelerde kesinlikle alınmaması gerektiği konusunda ısrarla söylüyorlardı.
8 GB olması cidden önemli değil, benim cuda ve tensör çekirdekleri işime yarıyor bu yüzden aldım, oyun değil kartın amacı, boş zamanlarımda kafa dağıtmak, yoksa haklısınız 8 GB oyunlarda yetersiz

Bütçe yetersiz kalırsa alternatif olarak DDR4 işlemci yükseltmesi iyi olur.

Bilmiyorum bana göre her türlü ölü yatırım ama bütçe çıkaramıyorsa en kötü 5600(x) olanla büyük fark yok en kötü 5700 veya 5600 geçsin.

DDR5 sisteme geçeceğim ancak bu aralar sıkışığım, şu an böyle olması normal mi dersiniz?

İşlemci güçsüz hocam o ekran kartına yükseltirseniz gözle görülür şekilde artar performans acayip derecede.

Çözüm
AM4 ölü yatırım bütçe çıkarıp AM5 7500F işlemciye geçmesi en iyisi olur.
Kesinlikle haklısınız, ancak dediğim gibi şuan ki ana amacım yapay zeka ile ilgilenmek, DDR5 e geçene kadar böyle devam edeceğim, RTX 5060 TI da sonuç olarak bir sorun var mı peki? Ekran kartı güçlü mü sistem mi besleyemiyor kesin olarak?

Kesinlikle haklısınız, ancak dediğim gibi şu anki ana amacım yapay zeka ile ilgilenmek, DDR5'e geçene kadar böyle devam edeceğim, RTX 5060 Ti da sonuç olarak bir sorun var mı peki? Ekran kartı güçlü mü sistem mi besleyemiyor kesin olarak?

İşlemci güçsüz diyoruz hocam dediğim gibi 5060 Ti zaten güçlü kart düsük VRAM olması dışında sağlam kart.

Dediğim gibi bütçeniz sıkışık ise 5600 geçin X olanıyla çok büyük fark yok ya da 5700 o götürür bir şekilde onun dışında bir şey yok.

İşlemci güçsüz diyoruz hocam dediğim gibi 5060 Ti zaten güçlü kart düsük VRAM olması dışında sağlam kart.

Dediğim gibi bütçeniz sıkışık ise 5600 geçin X olanıyla çok büyük fark yok ya da 5700 o götürür bir şekilde onun dışında bir şey yok.
AM5 geçeceğim, 7 7700x var aklımda teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı