RTX 5060 Ti sistem performansı düşük

N4XT

Centipat
Daha fazla  
Bugün Vatan Bilgisayar'dan sistem topladım.

Zotac 5060 Ti 16 GB ekran kartı.
i5 14400F Intel işlemci.
16 GB DDR5 5100 MHz RAM [TEK SLOT]
ASUS Prime Z 790M Plus anakart.

Valorant'ta 250-300 FPS.
CS2 de 200 350 FPS.
DayZ de en düşük ayarlarda 100 FPS gibi FPS değerleri veriyor Ryzen 5 5600 ve 1660 Super'li sistemimde aynı FPS'leri alıyordum.

Not:
Ekran kartı driverini güncelledim.
BIOS güncellemesini yaptım.
XMP 2.0 açtım.
Fakat hala FPS değerlerim bu şekilde iade etmeli miyim çözümü var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek bilgim yok ama işlemcin zaten Max 4.7GHz hıza çıkabiliyor ve anakartın çok üst seviye işlemciye göre çok orantısız olmuş bazıları 50 derece sıcaklıklarda işlemcini 7GHz'e kadar çıkartabiliyor ama sonra açılır mı bilmem

Pek bilgim yok ama işlemcin zaten Max 4.7GHz hıza çıkabiliyor ve anakartın çok üst seviye işlemciye göre çok orantısız olmuş bazıları 50 derece sıcaklıklarda işlemcini 7GHz'e kadar çıkartabiliyor ama sonra açılır mı bilmem.

İşlemci ve ekran kartı kullanımı Max %20'lerde geziyor işlemci ortalama 70-75 derecede çalışıyor çok saçma FPS değerleri alıyorum.

İşlemci ve ekran kartı kullanımı Max %20'lerde geziyor işlemci ortalama 70-75 derecede çalışıyor çok saçma FPS değerleri alıyorum.

Aynı sistemde internetteki game test videolarına bakar mısınız? Sizinkilerle aynı mı diye?

Aynı sistemde internetteki game test videolarına bakar mısınız? Sizinkilerle aynı mı diye?

Bu arada yeni nesil oyunlarda artık düşük-yüksek grafik ayarlarında pek de bir şey değişmiyor FPS'te eski oyunlardaki kadar fazla değişmiyor. Eğer aynı sistemde internetteki videolarla aynı FPS'leri alıyorsan sisteminde sorun yoktur.

Son düzenleme:

Bu arada yeni nesil oyunlarda artık düşük-yüksek grafik ayarlarında pek de bir şey değişmiyor FPS'te eski oyunlardaki kadar fazla değişmiyor. Eğer aynı sistemde internetteki videolarla aynı FPS'leri alıyorsan sisteminde sorun yoktur.

Mallesef 200 FPS kadar eksik alıyorum Valorant'ta, ayrıca DayZ 50-70 FPS eksik CS2 5-100 FPS eksik.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı