RTX 5060 Ti ve Ryzen 5 5600 darboğaz yapar mı?

Emre Özçelik

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, Palit RTX 5060 Ti 16 GB almayı düşünüyorum ama işlemcim Ryzen 5 5600 ve monitörüm 1080p. Zamanla sistemimi yenileyecegim. Bu süre zarfında darboğaz bana nasıl bir sorun cikartir? Ne kadar FPS kaybı yaşarım?

Arkadaşlar merhaba, Palit RTX 5060 Ti 16 GB almayı düşünüyorum ama işlemcim Ryzen 5 5600 ve monitörüm 1080p. Zamanla sistemimi yenileyecegim. Bu süre zarfında darboğaz bana nasıl bir sorun cikartir? Ne kadar FPS kaybı yaşarım?
sıkıntı olmaz.

rahatça kullanabilirsin.

RTX 5000 serisinden uzak durmanızı tavsiye ederim. Biraz araştırın bence. Verdiğiniz paraya daha iyi ürünler bulabilirsiniz. O seri kartlarda kronik sorunlar çıkıyor ve eski serilere göre kas gücü yetersiz bir seviyede.

Bazı GPU'larda materyal eksikliğinden dolayı FPS %10 düşük kalabiliyor. Kablo yanması da cabası.

RTX 5000 serisinden uzak durmanızı tavsiye ederim. Biraz araştırın bence. Verdiğiniz paraya daha iyi ürünler bulabilirsiniz. O seri kartlarda kronik sorunlar çıkıyor ve eski serilere göre kas gücü yetersiz bir seviyede.

Bazı GPU'larda materyal eksikliğinden dolayı FPS %10 düşük kalabiliyor. Kablo yanması da cabası.

Normalde 4060 Ti almayi hedefliyordum fakat 5060 Ti %20 daha fazla performans verdigini okudum. Bu yuzden yonelmistim.

Yanlış anlaşılma olmasın, ben sizler için diyorum. Herhangi bir markanın da fanatiği değilim. Ne kadar para o kadar köfte. NVIDIA RTX 5000 serisininde maalesef ki çuvalladı.

@Whipman 5600X ile 3070Tİ ekran kartını 1080P'de kullanıyorum. 5060Tİ neredeyse 4070 ile eşit güçte ve benim kartımdan güçlü. Benim işlemcimden yüzde 5 daha güçsüz bir işlemci benim işlemcimin besleyemediği 3080 ile eşit güçte olan bir işlemciyi bana nasıl besleyeceğini söyler misin ?
8GB versiyonunu dikkate almıyorum 5060Tİ 8GB diye bi kart piyasada yok biz yok görüyoruz 16GB olan olarak düşün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı