RTX 5060 Ti vs RX 9060 XT

Kemal05

Kilopat
Bilgisayarimi yükselteceğim ve cogunlukla agir oyunlar oynuyorum. Islemci olarak Ryzen 7 5700X alacağım. Ekran karti olarak RTX 5060 Ti ile RX 9060XT arasinda cok kaldim. AMD'nin ekran kartlari beni gercekten korkutuyor driver olsun, yazilimsal olsun kulagima hiç iyi seyler gelmiyor. Gordugum videolar, yazilar arasinda gercekten saçma sapan basit ama sinir bozucu hatalar gordum. YouTube'ta video izlerken takilmalar olsun, gunluk PC kullanimda donmalar ve bunun gibi seyler. Aklimda 4060 veya Ti de var bu yuzden karasizim. Fikriniz beni aydinlatir diye umut ediyorum.

5060'ın düz halini şahsi olarak kendim de almazdım çünkü vramı düşük. Yüksek çözünürlük oyun oynacaksanız 5060 zaten işinizi görmez 9060 xt'ye o zaman yönelebilirsiniz tabi ki sizin kararınız ama güncel oyun piyasasında en berbat oyun bile zaten 8 Vram kullanıyor. O yüzden bu zamandan sonra 8 Vram yeni alacak birisi için fikrimce tercih edilmemesi gereken bir seçenek. Benim verdiğim cevap Ti 16gb versiyonu içindi düz almayı düşünüyorsanız tavsiye etmem.
Malesef TI versiyonunda’da 8gb Vram var gerçekten üzücü

Malesef TI versiyonunda’da 8gb Vram var gerçekten üzücü
Ben 16 Gb'li versiyonu için konuşuyorum hocam kendim onu kullandığım için diğer versiyonları hakkında yorum yapmak istemiyorum çünkü deneyimlediğim şey hakkında yorum yapmak daha doğru. Eğer başlıkta belirttiğiniz 5060 Ti 8 Vram ise direkt AMD 9060XT 16Gb yönelin zaten bu saatten sonra 8 Vramli ekran kartları tercih edilmemeli. Evet Ti'lerde 8 Vramli'de var ama 16Gb versiyonlarıda var

@Kemal05, 8 GB VRAM'den uzak durun. 9060 XT 16 GB sizi üzmez.

Fiyat farkına değerse 5060 Ti 16 GB alın diğer türlü 9060XT 16 GB, ben dün sipariş ettim 16499 TL'ye 9060XT 16 GB modelini bana kalırsa 5060 Ti fiyatı fazla yüksek performans değerlerine göre.

Ben sistemi aldığımda ekran kartının fiyatı 21k idi şuan baktığımda 25k gösteriyor 3 ayda 4k gibi bir fiyat artmış. Eğer bütçe çıkarsa Nvdia tercih edebilirsiniz ama bütçe çıkmazsa zorlamanın bir anlamı yok 9060XT'de üzmez üstteki arkadaş deneyimlemiş ve sorunsuz kullandığını söylüyor. 9XXX versiyonları ile düzeltmişler demekki AMD Driverlerini 9060'lar daha uygun fiyatlı şuanlık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı