RTX 5070 için 5. nesil AMD işlemci önerisi

Tengola

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, yazın duruma göre 2070 Super'den 5070 ya da 5060 Ti'a geçmeyi düşünüyorum. Anakartım B450, şu anlık anakartımı değiştirmeyi düşünmüyorum. Onun için 2K'da darboğaz yapmayacak 5. nesil işlemci önerir misiniz? Ve kule tipi soğutucum MSI Core Frozr L, soğutucumu da değiştireyim mi yoksa iyi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem AM5 geçmen olacaktır. Alabileceğin en iyi işlemci 5700X3D fakat o da darboğaz yapacaktır ve fiyatına değmeyecektir.

Tavsiyem AM5 geçmen olacaktır. Alabileceğin en iyi işlemci 5700x3D fakat o da darboğaz yapacaktır ve fiyatına değmeyecektir.

2K'da çok az 4K da ise darboğaz yapmaz. Aynı işlemciyi 4080 ile kullanıyorum.

Monitörün 2K veya 4K ise 5700x3D alabilirsin AM4'te oyun için daha iyisi yok. (5800x3D'de ısınma sorunu var fiyatını hak etmiyor.)

Soğutucunun tek fanla yeteceğini sanmıyorum. Ya 2 tane aynı Fan'dan alıp, fan sayısını 2'ye çıkarmalısın.
Veya Thermalright Peerless Assassin 120SE alabilirsin. Önce aldığında kullan ısınırsa dediklerimden birini yapabilirsin.

Monitörün 2K veya 4K ise 5700x3D alabilirsin AM4'te oyun için daha iyisi yok. (5800x3D'de ısınma sorunu var fiyatını hak etmiyor.)

Soğutucunun tek fanla yeteceğini sanmıyorum. Ya 2 tane aynı Fan'dan alıp, fan sayısını 2'ye çıkarmalısın.
Veya Thermalright Peerless Assassin 120SE alabilirsin. Önce aldığında kullan ısınırsa dediklerimden birini yapabilirsin.
Tamam fakat bu parayı değecek bir işlemci olmadığı bariz. AM5 geçmek çok daha mantıklı olur. Eski parçaları da satarsa daha süper olur.

Tavsiyem AM5 geçmen olacaktır. Alabileceğin en iyi işlemci 5700x3D fakat o da darboğaz yapacaktır ve fiyatına değmeyecektir.

O zaman B650 bir anakarta geçmem şart.

Orijinal fan MSI torx fan ama piyasa da hiç yok onun yerine 2. fan olarak bunu almayı düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250430_145852_Hepsiburada.jpg
    Screenshot_20250430_145852_Hepsiburada.jpg
    91,9 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Bence gerek yok komple sistem değiştirmen lazım ben aynı hatayı yaptım kendi ddr4 çiçek gibi sistemi arkadaşa sattım şimdi tırım tırım sistem toplamaya uğraşıyorum. Alabileceğin en iyi işlemci 5700x3D.

Bence gerek yok komple sistem değiştirmen lazım ben aynı hatayı yaptım kendi DDR4 çiçek gibi sistemi arkadaşa sattım şimdi tırım tırım sistem toplamaya uğraşıyorum. Alabileceğin en iyi işlemci 5700x3D.

Kasa, soğutucu, RAM, hadd, M.2 ve güç kaynağını değiştirmeme gerek yok ki anakartı, işlemci ve ekran kartını değiştireceğim ve RAM'i 16'dan 32'ye çıkartacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı