RTX 5070 mi 4060 mı?

Bütçe
Bütçem 50-70k arası dahada artabilir duruma bağlı
Hocam zaten bu ornek verdiginiz oyunlarin optimizeleri inanilmaz kotu, şu anda Spider-Man 2'yi Ultra ayarlarda RTX Ultra da 2K cozunurlukte actigimda bile 10GB VRAM yiyor anca, 1080p bir oyunda 8 GB yetmemesi icin optimizenin berbat olmasi lazim bu saydiginiz oyunlarin hepsinde de optimize problemi var zaten. 8 GB ekran karti almak istemiyorsaniz da 4060'in 16 GB versiyonu alinmaz gider ustune biraz daha koyup 4070 alirsin

RTX 4060´ın 16GB´lık versiyonu mu var?

Ayrıca AMD kartlarda tercih edilebilir RTX 4060 Ti fiyatına RX 7700XT alınabilir.

Hocam zaten bu ornek verdiginiz oyunlarin optimizeleri inanilmaz kotu, şu anda Spider-Man 2'yi Ultra ayarlarda RTX Ultra da 2K cozunurlukte actigimda bile 10GB VRAM yiyor anca, 1080p bir oyunda 8 GB yetmemesi icin optimizenin berbat olmasi lazim bu saydiginiz oyunlarin hepsinde de optimize problemi var zaten. 8 GB ekran karti almak istemiyorsaniz da 4060'in 16 GB versiyonu alinmaz gider ustune biraz daha koyup 4070 alirsin
Sorun da bu, ne yazık ki oyunlar bu şekilde çıkmaya devam edecek, piyasa ve Nvidia tekelleşmesi yüzünden hep seni bir üst modeli alman için zorluyor.

Nvidia olsun diye millet 4060 / 4060Ti alınıyor, 7700XT'nin çok gerisi kartlar, 4060Ti 16GB yapay zeka (stable diffusion ve türevleri) kullanım amacı ile alınmıyorsa 7800XT varken tamamen israf zaten.

Sorun da bu, ne yazık ki oyunlar bu şekilde çıkmaya devam edecek, piyasa ve NVIDIA tekelleşmesi yüzünden hep seni bir üst modeli alman için zorluyor.

NVIDIA olsun diye millet 4060 / 4060 Ti alınıyor, 7700XT'nin çok gerisi kartlar, 4060 Ti 16 GB yapay zeka (Stable Diffusion ve türevleri) kullanım amacı ile alınmıyorsa 7800XT varken tamamen israf zaten.

Şimdi inceleyince insanlar 7800XT daha iyi diyor her forumda saf güç olarak gerçektende öyle ancak sadece saf güç gerektiren oyunlar değil hikayeli oyunlarda oynuyorum veya Blender Fusion 360 üzerinden de bazı çalışmalar yapıyorum ya da en basitinden CS oynarken bile arkada en az 5-6 sekme açık oluyor Google'da falan ve arkada çok fazla masaüstü uygulaması çalıştırıyorum (Wallpaper Engine, Kaspersky, rainmeter, Discord vb.) Şu anki bilgisayarımda arka planda sadece bunlar çalışırken bile ekran kartı %100'de calisiyor. Kısa kesmek gerekirse insanlar sadece oyun için önermişte ben bu saydıklarım içinde kullanabilir miyim? Bir de işlemci için bir öneriniz var mıdır? İsterseniz PC bileşenlerinin isimlerini falan verebilirim. Teşekkürler.

(Yurtdışında 5070 26k olacakmış diyorlar bende Yunanistan'da ki bir magazadan alacağım trde vergilerden dolayı çok pahalı olur)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı