RTX 5070 sistem toplama

Linkler saçmalamış. Tekrar düzenleyip attım. Toplam 90400tl.

Bu iki link eğer birazdaha çıkabilirseniz diye. Daha kaliteli power ve daha kalilteli işlemci soğutucusu.

Gene berbat. B840 iğrenç bir anakart. Ayrıca ramin o kadar overpriced ki. Güç kaynağın iyi ama pahalı fiyatına göre. Aynı fiyata daha iyisini attım ve 1200 watt.
Burası ilk hali ile 90400. Power ve işlem soğutucusunu değiştirirsen dediğim gibi 95k.

Oyun oyun fark etmez eğer 2-4K monitör alacaksa 5080 her türlü daha iyi seçenek.
2k monitör için 5070ti zaten fazlasıyla yeterli ki. 7800xt kullanıyorum ben 2k 240hz monitörüm var. Yanında 9800x3d. İstediğim fps oyununu 240fps sabit oynayabiliyorum. Hikaye oyunlarında tabi ki göremiyorum bu fps değerlerini ama gene de neredeyse her oyunda fulleyebiliyorum ayarları. RT hariç.

Ama evet 4k monitör kullanacaksa 5080 daha mantıklı.

Altta belirttiğim sistemi alabilirsin. Üstteki kişiyi kâle bile alma.
Adamın topladığına laf etmişsin (topladığı da kötü, o ayrı) ama sen de ezbere parça önermişsin.

Sırf B850 diye chipsetin giriş seviyesi, bomboş anakartını önermişsin; daha uygun fiyata daha dolu ve daha iyi B650 anakartlar var.
RAM önerisi kötü, sırf Corsair diye Micron yongalı RAM önermişsin.
PSU önerisi kötü, doğru dürüst incelemesi bulunmayan, anca Türkiye piyasasında kullanıcıları olan bir PSU. Yerine çok daha iyileri var.
Vesaire vesaire.

5080 bariz olarak daha güçlü bir ekran kartı. Gücünüz yetiyorsa ve özellikle 4K oyun hedefindeyseniz 5080 alın.

DA'nın topladığı hazır sistem olması lazım bu. Maalesef stok eritmekten ve ''bakın çok uygun fiyata RTX 5080'li sistem topladık'' diyerek ekran kartıyla milletin gözünü boyamaktan başka bir amaca hizmet etmiyor benim için.

Benim önerilerim bu şekilde.

Ekran Kartı: 41.000 TL.
İşlemci: 21.000 TL.
Anakart: 6.000 TL.
RAM: 6.000 TL.
M.2 SSD: 3.500 TL.
Kasa: 6.000 TL.
PSU: 4.500 TL.
İşlemci Soğutucu: 2.000 TL.

Toplam fiyat 90 bin TL civarında oluyor. Bu bütçede alabileceğin en iyi bileşenler aşağı yukarı bunlar.

95k ya sistem diziyorsun adama be orta seğbent bir anakart öneriyorsun?
Orta segment derken? Önerdiğim anakart chipsetinin en iyi, en dolu anakartlarından bir tanesi; çoğu giriş seviyesi B850 anakarttan da daha iyi. Tabii, siz ''çok bilmiş'' arkadaşlar her high-end sisteme illa X870-X870E anakart takılacak zannediyorsunuz ama o anakartlar da bu anakartlar da aynı yonga üzerinden aynı bant genişliğini paylaşarak işlemciyle haberleşiyor. Ayrıyeten bugün hiçbir AMD işlemciye 18 faz, 20 faz, 22 fazlı güç çözümü lazım değil. Tabii bu terimlerin hiçbirini bilmemene şaşırmıyorum. Siz anakartları sadece chipsetlerine göre ayrıştıran kişilersiniz. Etrafta bilmiş bilmiş takılmanıza da kopuyorum ayrıca.
Ama tabii, anakartın adı ''X870'' olmazsa, anakartın görüntüsü biraz cafcaflı olmazsa ve kullanmayacağımız portlara da para vermezsek olmaz değil mi? 😀
Öncelikle bu bütçede bir sisteme işlemci olarak 9800x3D varken 7800x3D önermek gibi bir saçmalık yok. Sırf X870E chipsetli diye anakarta 2.5 kat fazla para döküp, adama doğru dürüst hiçbir şey kazandırmayıp, üstüne de işlemciyi 7800x3D'ye düşürmüşsün.

PSU'yu sırf ASUS diye tercih etmiş, önerdiğim diğer PSU'ya göre hiçbir şey kazanmamış (hatta kaliteden ödün bile vermiş), üstüne de bir ton para bayılmışsın.

Halihazırda önermiş olduğum MSI Spatium M480 Pro da zaten halihazırda üst segment bir M.2 SSD.

RAM olarak benim önerdiğim RAM'in siyah ve RGB'li versiyonunu önermişsin. İkisi de zaten Hynix A yongalar kullanıyor.

Kasa olarak Revenge diye adı sanı bilinmeyen bir markanın; 1 tane bile incelemesi olmayan, konan fanların kalitesi hakkında hiçbir fikir olmayan bir tane kasasını önermişsin.
Markanın diğer ürünlerine de bir göz gezdirince gördüm ki Trendyol PC tayfanın bayılacağı ürünlerin tedarikçileri olmuş kendileri. Maksat ışıklı mışıklı olsun. 😀

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı