RTX 5070 Ti için işlemci önerisi

Leozihm

Hectopat
Daha fazla  
Halihazirda profilimde yazan sistemi kullanıyorum fakat yetmedigi yerler oluyor. Kafama 5070 Ti ekran kartini koydum alacagim fakat islemci de degistirmeliyim oyle olunca anakart degisecek anakart degismisken DDR 5 geceyim diyorum falan sistemin hepsi cop oluyor. Bana bu durumda akil sunacak arkadaşlar varsa sevinirim, yoksa tek yol komple yeni PC toplamak mi? O da butceyu zorlayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Halihazirda profilimde yazan sistemi kullanıyorum fakat yetmedigi yerler oluyor. Kafama 5070 Ti ekran kartini koydum alacagim fakat islemci de degistirmeliyim oyle olunca anakart degisecek anakart degismisken DDR 5 geceyim diyorum falan sistemin hepsi cop oluyor. Bana bu durumda akil sunacak arkadaşlar varsa sevinirim, yoksa tek yol komple yeni PC toplamak mi? O da butceyu zorlayacak.
5700x3D almanizi öneririm. Yeni PC gecmeniz tabii ki daha verimli olur ama gerek yok diye düşünüyorum suan. Birkaç seneye AM6 cikarsa ona gecersiniz rahat rahat.

AM5 serisine geçecekseniz uzun vade için en F/P işlemci 9700x diye düşünüyorum. 105w modu ile çoğu oyunda 7800x3D ile yarışıyor. Fiyatlar artmadan 12K bandında almanızı tavsiye ederim.

DDR5 6400Mhz CL32 civarı bir RAM ile de güzel bir performans alırsınız. Anakart konusunda MSI Pro seviyesi anakartlar işinizi görecektir.

En sağlıklısı sistemi komple satıp taksitle yeni sisteme geçmek diye düşünüyorum.

Ekleme: Monitörünüz 1080p ise onu da değiştirmek durumunda kalırsınız. En az 2K verimli olur 5070TI için. 1080p kalacaksanız 5070 alın.

5070 Ti komple sistem toplasam kaliteli parcalarla anakart olsun kasa olsun 70k ya sadece kasayi mal edebilir miyim?

AM5 tarafında 9700X alabilirsiniz.

650W yeter mi ikisine.

Kaliteli bir 650W PSU yeterli olur, ancak en mantıklısı hiç riske girmeden kaliteli GEN5 750W PSU almaktır. RTX 5070 Ti 300W-9700X 105W.

8800XT falan da alabilirm saf guc daha onemli DLSS zart zurt kullanmiyorum.

Oynadığın oyunlar CS, Valorant tarzı DLSS veya FSR´nin gereksiz olduğu oyunlar ise AMD alabilirsin. Ancak hikayeli oyunlar bile oynuyorsan kesinlikle NVIDIA almalısın. NVIDIA şu anda AMD´yi rakip olarak bile görmez. Zaten RTX 5000 kartlarda Reflex 2 gelecek, rekabetçi oyunlarda yine AMD´ye kıyasla önde olacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı