Çözüldü RTX 5070 Ti sistemde ekran kararıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

B4w

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ASUS TUF 5070 Ti ekran kartlı bir sistem topladım. Aralıklarla genelde oyundan çıktıktan 5 dakika sonra ekranım kararıyor kasanın fanları hızlanıyor eğer arkadaşımla konuşuyorsam ben onu o beni duyabiliyor, yani sistem çalışıyor fakat ekran bilgisayarı kapatıp açmazsam gelmiyor. Yapabileceğim tüm güncellemeleri yaptım, RAM için yaptığım BIOS ayarını da stok haline çektim fakat hala aynı. Bu söylediğim gibi genelde oyundan çıktıktan sonra oluyor. Başına gelen ya da yardımcı olabilecek var mıdır?
Anakartım; MSI X670E Tomahawk.
İşlemcim; Ryzen 7 9800x3D.
Ekstra olarak sıcaklıkları oyun sırasında takip ediyorum normal seviyelerde yani ısınmaya bağlı bir durum da değil sanıyorum.

Çözüm
Tekrar merhaba, problem yaşayan ve çözüm arayan arkadaşlar için problemimin çözümünü yazıyorum. Yazılımsal olarak yaptığım hiçbir şey işe yaramadı. Ekran kartı PSU bağlantısı için kullandığımız PSU ile gelen kablo yerine, ekran kartı ile gelen 16 Pin adaptörünü değiştirerek çözebildim.
Yaşadığınız sorun sürücü problemi. RTX5xxx serisinde çıktığı günden bu yana yaşanılan problem. Çift monitör kurulumunda ve özellikle displayport aracılığı ile görüntü alınan senaryolarda bu sorun daha fazla görülmekte. Size tavsiyem DDU ile grafik sürücüsünü kaldırmanız ve Nvidia App üzerinden studio sürücüsü kurmanız.
Montaj ile ilgili problemden kaynaklanabilir mi peki yoksa driver ile mi ilgili bir sorundur?

DDU ile mevcut sürücüyü kaldırıp bir alt sürücüyü kurup denemenizi öneririm
Benim tavsiyem öncelikle linkteki sürücüyü indirin fakat kurmayın ardından DDU ile mevcut sürücüyü kaldırın bu noktada internet bağlantısı kesmenizi öneririm daha sonra indirdiğimiz sürücüyü kuralım ve internet bağlantısını aktif edelim.

İnternet bağlantısını kesmemizdeki amaç DDU ile sürücüyü kaldırdığımız zaman sistem yeniden başladığında Windows Update Microsoft Store aracılığı ile kendiliğinden sürücü indiriyor interneti kapatarak bu sorunun önüne geçmiş oluyoruz.
Teşekkür ederim, deneyeceğim.

DDU ile mevcut sürücüyü kaldırıp bir alt sürücüyü kurup denemenizi öneririm
Benim tavsiyem öncelikle linkteki sürücüyü indirin fakat kurmayın ardından DDU ile mevcut sürücüyü kaldırın bu noktada internet bağlantısı kesmenizi öneririm daha sonra indirdiğimiz sürücüyü kuralım ve internet bağlantısını aktif edelim.

İnternet bağlantısını kesmemizdeki amaç DDU ile sürücüyü kaldırdığımız zaman sistem yeniden başladığında Windows Update Microsoft Store aracılığı ile kendiliğinden sürücü indiriyor interneti kapatarak bu sorunun önüne geçmiş oluyoruz.
Tüm hepsini yaptım yine aynı sorun devam ediyor hocam.

Son düzenleme:
Montaj ile ilgili problemden kaynaklanabilir mi peki yoksa driver ile mi ilgili bir sorundur?

Teşekkür ederim, deneyeceğim.

Tüm hepsini yaptım yine aynı sorun devam ediyor hocam.

Anladım peki BIOS sürümü ne durumda? Sistemi topladıktan sonra herhangi bir BIOS güncellemesi yaptınız mı? Yapmadıysanız 7E12v1ı versiyonunu yükler misiniz.

Tekrar merhaba, problem yaşayan ve çözüm arayan arkadaşlar için problemimin çözümünü yazıyorum. Yazılımsal olarak yaptığım hiçbir şey işe yaramadı. Ekran kartı PSU bağlantısı için kullandığımız PSU ile gelen kablo yerine, ekran kartı ile gelen 16 Pin adaptörünü değiştirerek çözebildim.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı