RTX 5070 Ti sisteme parça önerisi

Hocam RAM CL 28 olsun. 32 de olsa yüksek. Kardeşime 5090 topluyorum da. ASUS TUF Gaming serisi ve rogstrix serisi pahalı oluyor. Kardeşime soğutucu uygun fiyata aldım. Artic Freezer kendim kullandığım için sessiz çalışır. Kendim kullanıyorum soğutucu tavsiye etmeyeceğim. Samsung M.2 hep bana pahalı gelmiştir. Kioxia memnunum tavsiye ederim. 850 PSU her türlü yeter de. 5090 gibi bir macera düşünürsen 850 PSU da iş şansa kalacak.:) gibi.

Son düzenleme:
psu'yu 3k'ya çözdüm tanıdık satacak. ram mevzuu ise çok da pahalı değil dediğiniz kadar ayrıca 64 gig ram ile ne yapacağım?

Hocam RAM CL 28 olsun. 32 de olsa yüksek. Kardeşime 5090 topluyorum da. ASUS TUF Gaming serisi ve rogstrix serisi pahalı oluyor. Kardeşime soğutucu uygun fiyata aldım. Artics Freezer kendim kullandığım için sessiz çalışır. Kendim kullanıyorum soğutucu tavsiye etmeyeceğim. Samsung M.2 hep bana pahalı gelmiştir. Kioxia memnunum tavsiye ederim. 850 PSU her türlü yeter de. 5090 gibi bir macera düşünürsen 850 PSU da iş şansa kalacak.:) gibi.

Hocam 5090 alacak bütçem yok maalesef :D MHz'den taviz verip daha düşük CL'yi mi tercih etmeli diyorsunuz yani?

PSU'yu 3K'ya çözdüm tanıdık satacak. RAM mevzuu ise çok da pahalı değil dediğiniz kadar ayrıca 64 gig RAM ile ne yapacağım?

Fazla RAM göz çıkarır mı?
G.Skill RAM'lar pahalı oluyor, 6400MHz RAM'i ne yapacaksınız?

6K MHz ile 6.4K arasında ne kadar fark olur bilmiyorum bana yardımcı olan kişi 9800X3D'ye 6400 MHz lazım demişti
Gerek falan değil, ayrıca attığınız yerde daha pahalıya satılıyor.

PSU'yu 3K'ya çözdüm tanıdık satacak. RAM mevzuu ise çok da pahalı değil dediğiniz kadar ayrıca 64 gig RAM ile ne yapacağım?

Hocam 5090 alacak bütçem yok maalesef :D MHz'den taviz verip daha düşük CL'yi mi tercih etmeli diyorsunuz yani?

Sen YouTube testlere bakarsan arada FPS farkını olmadığını görüceksin. 6400 MHz almak yerine 6000 MHz 28 almanın daha faydalı olduğuna dair videolar var. 400 MHz de hiçbir şey zaten :) biraz incelersen. Ben sana gidip 5200 CL28 al demiyorum. Öyle bir şeyi ben kasama koymam.:D

Gerek falan değil, ayrıca attığınız yerde daha pahalıya satılıyor.

RAM konusunda kafam karışık zaten misal CL28 ile CL30 ne kadar fark ettirir? En iyisi attığınız RAM'den 4 slotu da fullemek mi yoksa 32x2'lik bir kombinasyon yapmak mı? 6400 MHz'lik bir RAM'den niye bu kadar nefret ediyorsunuz :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı