RTX 5070 Ti sisteme parça önerisi

Neden düşülmesin boşu boşuna 5 6 bin fazla vermeye ne gerek var ? 8000 mhz destekliyor diye kullanabilecek mi ? max alacağı 5600. Ayrıca 2klık soğutucu soğutmaz diyorsunuz ben 3 bin tllik Bu soğutucuyu kullanıyorum işlemci boşta 37 derecelerde geziyor. stress testlerinde 63 dereceyi geçtiğine şahit olmadım neden soğutmasın ? 2 katı para verip aynı derecelerde gezdirecek bir soğutucuya gerek var mı ?

Ön tarafa sıvı soğutucu radyatörünün koyulmasını doğru bulmuyorum kendimde. üst tarafa bağlayıp fanlar kasa tarafından yukarıya yani radyatöre ve dışarıya üfleyecek şekilde takılarak ön tarafa 3 adet fan ve egzoz fanı ile kasa içinde hava akışı çok çok daha güzel oluyor. bahsettiğim kasa ve soğutucu 5bin civarına patlayacak size. arkadaşın dediği soğutucu ve kasa 12 13 bini bulacak karar tabi ki sizin :)
Sadece 8000mhz destekliyor diye değil. O kafayla bakarsak A serisine düşelim o zaman. X serisiyle B serisini karşılaştırmayacağız herhalde. Kahkaha atarım yoksa. Tabiki de X serisi çok çok daha iyi ve bu sistemde alınması gerek bütçeye sığdığı için. Ayrıca ramleri 5600 de kullanmayacak. 6400mhz ve uclk:mclk 1:1 kullanıyorum 7800x3d ile.

Sadece 8000mhz destekliyor diye değil. O kafayla bakarsak A serisine düşelim o zaman. X serisiyle B serisini karşılaştırmayacağız herhalde. Kahkaha atarım yoksa. Tabiki de X serisi çok çok daha iyi ve bu sistemde alınması gerek bütçeye sığdığı için. Ayrıca ramleri 5600 de kullanmayacak. 6400mhz ve uclk:mclk 1:1 kullanıyorum 7800x3d ile.
MSI x670e aldım mobo olarak her ikinizin de fikrinden esinlenerek umarım doğru kararı almışımdır hocam :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı