RTX 5070 Ti sisteme parça önerisi

RAM konusunda kafam karışık zaten misal CL28 ile CL30 ne kadar fark ettirir? En iyisi attığınız RAM'den 4 slotu da fullemek mi yoksa 32x2'lik bir kombinasyon yapmak mı? 6400 MHz'lik bir RAM'den niye bu kadar nefret ediyorsunuz :D

Yanlış anlıyorsun. Ben 6400 RAM'den nefret etmiyorum. Bize lazım olan gecikme kısmı. CL 28 olan yeri. Sen CL 28 al. İstersen 7000 MHz al. Kendim yapmadım ama RAM kullananlar FPS için atıyorum 32 GB kullanıcaksan 4x8 daha iyi derler. Yine de yapmam ben 16x2 yaptım. 64 GB RAM şu an için gerekli değil ama karar senin.:)

Hocam araştırmalarım sonucu

Yanlış anlıyorsun. Ben 6400 RAM'den nefret etmiyorum. Bize lazım olan gecikme kısmı. CL 28 olan yeri. Sen CL 28 al. İstersen 7000 MHz al. Kendim yapmadım ama RAM kullananlar FPS için atıyorum 32 GB kullanıcaksan 4x8 daha iyi derler. Yine de yapmam ben 16x2 yaptım. 64 GB RAM şu an için gerekli değil ama karar senin.:)

Hocam değerli görüşleriniz için teşekkür ederim 2x16 GB 6000 MHz CL30 Viper Venom RAM'de karar kıldım.

Ram konusunda kafanız karışmasın hocam. AMD resmi açıklaması sweet spot 6000mhz uclk:mclk için. 6400mhz yeni güncellemelerle 1:1 oran oluyor ben 7800x3d ile yaptım ama yapamayan kullanıcı da çok. Kafa rahatlığı için 6000mhz cl30 alın. Full slot ramin ddr5'te problemi hala devam ediyor diye biliyorum. Full slottan kaçının. 2x16 32gb yeterli olacaktır. Render, edit işleriyle uğraşmayacaksanız 64gb hiç gerek yok.

RAM konusunda kafanız karışmasın hocam. AMD resmi açıklaması sweet spot 6000MHz uclk: Mclk için. 6400MHz yeni güncellemelerle 1:1 oran oluyor ben 7800x3D ile yaptım ama yapamayan kullanıcı da çok. Kafa rahatlığı için 6000MHz CL30 alın. Full slot RAM'in DDR5'te problemi hala devam ediyor diye biliyorum. Full slottan kaçının. 2x16 32 GB yeterli olacaktır. Render, edit işleriyle uğraşmayacaksanız 64 GB hiç gerek yok.

Çok teşekkür ederim kafamdaki soru işaretlerini giderdiniz. Peki Viper Venom RAM için ne dersiniz? marka önemli değil diye okumuştum da RAM seçiminde. Bir de ayrıyeten başka parça öneriniz var mı 5070 Ti almayın bile diyebilirsiniz :D
son bir sorum daha var klavye ve mouse da önerir misiniz?

Çok teşekkür ederim kafamdaki soru işaretlerini giderdiniz. Peki Viper Venom RAM için ne dersiniz? marka önemli değil diye okumuştum da RAM seçiminde. Bir de ayrıyeten başka parça öneriniz var mı 5070 Ti almayın bile diyebilirsiniz :D
son bir sorum daha var klavye ve mouse da önerir misiniz?
Ben teşekkür ederim hocam ne demek. Viper Venom iyidir ya. Ramlerde çok büyük farklar yok. XPG Lancer'da olabilir. 5070Ti iyi kart hocam. Bütçe meselesi tabi 5080'e güç yetiyorsa 5080 olsun :). AMD 90 serisi mi 5070Ti'mı sorusunun cevabı 100 kere 5070Ti :). Diğer parçalarınıza baktım gayet iyi duruyor. SSD 990 Pro yapın. PSU'da FSP öneririm. PSU dedin mi akla FSP gelir :). Monitör sanki 4k istiyor gibi. 5070Ti gibi bir kartla 4k hak ediyor bu sistem diye düşünüyorum tabi bütçe yetiyorsa.

6K MHz ile 6.4K arasında ne kadar fark olur bilmiyorum bana yardımcı olan kişi 9800x3D'ye 6400 MHz lazım demişti.

Size yardımcı olan kişi size yardımcı olmasın mümkünse :) AMD kendi sitesinde zaten işlemcinin 2'li slotta 5600 MHz RAM desteklediğini yazmış Buradan kontrol edebilirsiniz. İşlemcinin 5600 desteklediği ortamda gidip de X serisi 8000 MHz'li bir anakart almakta bence çok mantıklı değil. Aynı markanın B650M - e Wi-Fi modeli daha düşük bir fiyata halledebilirsiniz. Artan parayla ekran kartı veya RAM'i yükseltebilirsiniz. 64 GB RAM de gereksiz. Ayrıca 2x16 gayet yeterli. İlla 64 yapacaksanız 2x32 yapın. Çünkü slot sayısı arttıkça RAM'lerden faydalandığınız hız düşecek. Aynı şekilde işlemcinin desteklediği 5600 MHz hız 3600'e düşecek. Ben CL32 ram kullanıyorum 2*16 gayette memnunum. Son olarak attığınız kasaya o kadar para vermek yerine ŞU kasayı yarıdan az fiyatına değerlendirebilirsiniz 360mm sıvı soğutucu tam sığıyor bahsettiğiniz 420mm sığmayabilir.. Tabii ki takdir sizin.

Size yardımcı olan kişi size yardımcı olmasın mümkünse :) AMD kendi sitesinde zaten işlemcinin 2'li slotta 5600 MHz RAM desteklediğini yazmış Buradan kontrol edebilirsiniz. İşlemcinin 5600 desteklediği ortamda gidip de X serisi 8000 MHz'li bir anakart almakta bence çok mantıklı değil. Aynı markanın B650M - e Wi-Fi modeli daha düşük bir fiyata halledebilirsiniz. Artan parayla ekran kartı veya RAM'i yükseltebilirsiniz. 64 GB RAM de gereksiz. Ayrıca 2x16 gayet yeterli. İlla 64 yapacaksanız 2x32 yapın. Çünkü slot sayısı arttıkça RAM'lerden faydalandığınız hız düşecek. Aynı şekilde işlemcinin desteklediği 5600 MHz hız 3600'e düşecek. Ben CL32 RAM kullanıyorum 2*16 gayet de memnunum. Son olarak attığınız kasaya o kadar para vermek yerine ŞU kasayı yarıdan az fiyatına değerlendirebilirsiniz 360mm sıvı soğutucu tam sığıyor bahsettiğiniz 420mm sığmayabilir. Tabii ki takdir sizin.

Hocam gerçekten çok değerli bilgiler verdiniz fikirlerinizi uygulayacağım, sadece aklıma sıvı soğutucu kısmı takıldı sizce işlemciyi soğutmak için ne almalıyım 240mmlik 2 bin liraya Deep cool sıvı soğutucu var, onu almalı mı yoksa düz fanlı sistem mi kurmalı?

Böyle bir sistemde b serisine düşülmez. X serisi anakartta kalın. 9800x3d'yi 2k'lık soğutucularla soğutamazsınız hocam. Arctic liquid freezer III 360 alın. Radyatörü kalın ama ona uyumlu kasalar alın. Örnek olarak Cooler Master Masterbox 600, Lian Li O11 Dynamic Evo.

Böyle bir sistemde b serisine düşülmez. X serisi anakartta kalın. 9800x3D'yi 2K'lık soğutucularla soğutamazsınız hocam. Arctic Liquid Freezer III 360 alın. Radyatörü kalın ama ona uyumlu kasalar alın. Örnek olarak Cooler Master Masterbox 600, Lian Li O11 Dynamic EVO.

Hocam Liquid Freezer III'te 420mm ile 360Mm'in fiyatında 50 liralık oynama var, 360mm alırsam biraz enayilik olur gibi bu 420Mm'e uyacak kasa söyler misiniz, Masterbox 600'ün ön kısmına 420mm sığıyor diye gördüm siz ne düşünüyorsunuz?

Böyle bir sistemde b serisine düşülmez. X serisi anakartta kalın. 9800x3d'yi 2k'lık soğutucularla soğutamazsınız hocam. Arctic liquid freezer III 360 alın. Radyatörü kalın ama ona uyumlu kasalar alın. Örnek olarak Cooler Master Masterbox 600, Lian Li O11 Dynamic Evo.
Neden düşülmesin boşu boşuna 5 6 bin fazla vermeye ne gerek var ? 8000 mhz destekliyor diye kullanabilecek mi ? max alacağı 5600. Ayrıca 2klık soğutucu soğutmaz diyorsunuz ben 3 bin tllik Bu soğutucuyu kullanıyorum işlemci boşta 37 derecelerde geziyor. stress testlerinde 63 dereceyi geçtiğine şahit olmadım neden soğutmasın ? 2 katı para verip aynı derecelerde gezdirecek bir soğutucuya gerek var mı ?

Hocam Liquid Freezer III'te 420mm ile 360Mm'in fiyatında 50 liralık oynama var, 360mm alırsam biraz enayilik olur gibi bu 420Mm'e uyacak kasa söyler misiniz, Masterbox 600'ün ön kısmına 420mm sığıyor diye gördüm siz ne düşünüyorsunuz?
Ön tarafa sıvı soğutucu radyatörünün koyulmasını doğru bulmuyorum kendimde. üst tarafa bağlayıp fanlar kasa tarafından yukarıya yani radyatöre ve dışarıya üfleyecek şekilde takılarak ön tarafa 3 adet fan ve egzoz fanı ile kasa içinde hava akışı çok çok daha güzel oluyor. bahsettiğim kasa ve soğutucu 5bin civarına patlayacak size. arkadaşın dediği soğutucu ve kasa 12 13 bini bulacak karar tabi ki sizin :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı