METE KARABACAK
Kilopat
Grafik takıntın yoksa 5 6 sene rahat götürür bence.
En az 2-3 yıl rahatça götürür, 2-3 yıl sonra muhtemelen 12GB VRAM az gelir, yani ekran kartını ileride 16GB ve üzeri olacak şekilde yükseltirsiniz rahatça 7-8 yıl ve üzeri gider1440p kaç sene götürür hocam
Sagolun hocam teşekkür ediyorumALLAH bilir hayırlı olsun sistemin.
Alınır, Vatan'dan şaşırtacak dercede güzel bir fiyata güzel bir sistem bence kaçırma.
Sistemde sıkıntılı duran tek parça RAM'ler CL46 çok yüksek bir değer, belki aldıktan sonra RAM'leri sıfır olarak satıp yenilerini almanız daha iyi olabilir.
Bende öyle düşündüm ama biri 16 diğeri 32GBSagolun hocam teşekkür ediyorum
Hocam RAM'leri 500 daha verip CL34 olan modeli almaya değer mi?
Bende öyle düşündüm ama biri 16 diğeri 32 GB.
Hayır 14400F, 5070 için yeterli olacaktır.Peki hocam sizce işlemciyi aldıktan sonra değiştirmeye gerek var mı?
Anakartı gayet iyi, Z790 chipset hemen hemen güncel tüm Intel işlemcileri taşıyabilir, B760 değil ki buSistem fiyatına göre güzel ama ileride işlemciyi yükseltmek istersen anakartı da değiştirmek gerekecek. Ryzen olursa o açıdan bir avantaj olabilir.
İşlemciyi F seçtikten sonra anakartı Z seçse dahi mantıksız olmaz mı ?Hayır 14400F, 5070 için yeterli olacaktır.
Tabii içiniz rahat etmiyorsa 14600KF geçebilirsiniz
Evet 12700KF daha iyi olur bu bir gerçek ben sadece 1k daha ucuz olduğu için 14600KF dedim, Anakart içinse ister F ister K istersede KF seri işlemci olsun Anakartta işlemcinin Nesil uyumluluğu önemli (i5,i7,i9 gibi) F,X,KF,K gibi İGPU, Yoğun çekirdek, çoklu işlem temelli gibi işlemcilerin genel işlvini belirten ifadeler Anakartı bağlamazİşlemciyi F seçtikten sonra anakartı Z seçse dahi mantıksız olmaz mı ?
Bide 14600KF yerine İ7 12700KF seçse daha iyi değil mi ? 13 ve 14. nesillerde ısınma sorunu var diyorlardı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.