RTX 5070 ve R7 9700X toplama sistem alınır mı?

Bütçe
70000
420MM sıvı soğutma gereksiz falan diyebilirsin tabi ama yani Kasa + Sıvı soğutma + PSU en az değiştirilen 3 parça zaten. 6-7 sene götürür bunlar onu en az. Bide gidip 70 bin TL bütçede 5070Tİ alıp peerless assasin ile kasa motor gibi çalışacağına düşük hızda sıvı soğutmalı kullanırsın kasandan ses çıkmaz. Arkadaşa 7800X3D ve 4070Tİ super dizdim. Gene çevrede 4080super dizersin diyenler oluyormuş. Dedim boşver adam 1080P'de kullanıyor sistemi ne 4080 super'i. Adama dizdim sistem yük altında 55 derece üstüne çıkmıyor. Boşta 30 derece civarında işlemci ve ekran kartına sahip.

Kasa ve PSU tarzı parçalar en az değiştirilenlerdir. Aynı performansı sırf NVIDIA diye vereceğine kullanım deneyimine ve ileride parça değiştirdiğinde bu buna yeter mi diye düşünmeyeceği parçaları seçebilir.
Hocam ama onlardan kısıp gidip x670e x870 gibi bir anakart almak çok daha mantıklı. En az değiştirilen 3 parça diye gidip performanstan mı kısayım?

Hocam ama onlardan kısıp gidip x670e x870 gibi bir anakart almak çok daha mantıklı. En az değiştirilen 3 parça diye gidip performanstan mı kısayım.
Çoğu kullanıcının X670 serisi bir anakarta ihtiyacı yok. Zaten 10 faz ve üstü anakartlar her türlü yetiyor şuan en fazla faz farkından kaynaklı VRM'lere binen yük azalır ve VRM'ler daha az ısınır da buna gerek yok sistemde zaten 420mm radyatör var VRM'in vereceği ısıdan önce sistemi ısıtan işlemcinin ısısı zaten dizginlenecek.

Bide attığım anakart 16 faz zaten. Wifi + Bluetooh desteği var. Ekstra M2 slotu var. X670 için vereceğin fark normal bir kullanıcının ihtiyacı olan bir fark değil. Birde PCI5.0 için X870 tercih edenler falan var. 5090 ile PCI testi yapıldığında PCI3.0 anakartlarda bile yüzde 3-5 arası bir performans farkı var. Kısacası PCI6.0 gelene kadar pek bir anlamını görmeyiz 5.0 desteği olmasının.

Anakartı belirli bir modelden sonra en son upgrade edeceğim parça olur. Artık 5090'lı Full + Full paket setup toplayacaksın o zaman hadi bari 3-5 bütçeyi anakarta da harcayalım derim yoksa gerek yok.

Çoğu kullanıcının X670 serisi bir anakarta ihtiyacı yok. Zaten 10 faz ve üstü anakartlar her türlü yetiyor şuan en fazla faz farkından kaynaklı VRM'lere binen yük azalır ve VRM'ler daha az ısınır da buna gerek yok sistemde zaten 420mm radyatör var VRM'in vereceği ısıdan önce sistemi ısıtan işlemcinin ısısı zaten dizginlenecek.

Bide attığım anakart 16 faz zaten. Wifi + Bluetooh desteği var. Ekstra M2 slotu var. X670 için vereceğin fark normal bir kullanıcının ihtiyacı olan bir fark değil. Birde PCI5.0 için X870 tercih edenler falan var. 5090 ile PCI testi yapıldığında PCI3.0 anakartlarda bile yüzde 3-5 arası bir performans farkı var. Kısacası PCI6.0 gelene kadar pek bir anlamını görmeyiz 5.0 desteği olmasının.

Anakartı belirli bir modelden sonra en son upgrade edeceğim parça olur. Artık 5090'lı Full + Full paket setup toplayacaksın o zaman hadi bari 3-5 bütçeyi anakarta da harcayalım derim yoksa gerek yok.
Bu bilgiler beni aşıyor hocam birşey diyemeyeceğim. Fakat bu anakartı hiç öneren ve incelemesini izlemedim. Ama bence cidden o psu ve kasa bana fazla geliyor. Siz bilgisayarcıydınız heralde.

Bu bilgiler beni aşıyor hocam bir şey diyemeyeceğim. Fakat bu anakartı hiç öneren ve incelemesini izlemedim. Ama bence cidden o PSU ve kasa bana fazla geliyor. Siz bilgisayarcıydınız herhalde.

Ben bireysel paralı hizmet vermiyorum. Arkadaşlarıma tavsiyede bulunurum. Çok ihtiyacı varsa gidip montajını ben yaparım ama para ile yapmadığım için genelde kendim harici çok fazla montaj ve tamir işine girmiyorum. Görüyoruz zamanla kimin neye ihtiyacı olup olmadığını. Şimdi 9070XT alsa adam minimum 4 sene kart değiştirmeyecek 2 nesil. Ozamana bir bakmışsın 850 - 1000 watt önerilir olmuş. Üst düzey topluyorsan 850 minimum olmalı bence şu an bütçeye sığıyorsa da 1000 watt. Arada 500-600TL fiyat farkı varken aynı modelin 1000 watt olanını neden almayalım yani.

Bütçe oraya çıkıyorsa bu ikisinden biri de tercih edilebilir.

Ben bireysel paralı hizmet vermiyorum. Arkadaşlarıma tavsiyede bulunurum. Çok ihtiyacı varsa gidip montajını ben yaparım ama para ile yapmadığım için genelde kendim harici çok fazla montaj ve tamir işine girmiyorum. Görüyoruz zamanla kimin neye ihtiyacı olup olmadığını. Şimdi 9070XT alsa adam minimum 4 sene kart değiştirmeyecek 2 nesil. Ozamana bir bakmışsın 850 - 1000 watt önerilir olmuş. Üst düzey topluyorsan 850 minimum olmalı bence şu an bütçeye sığıyorsa da 1000 watt. Arada 500-600TL fiyat farkı varken aynı modelin 1000 watt olanını neden almayalım yani.
Benimde size cevabım şu olsun. Benim attığım parçalarda kötü değil. Bütçe oralara çıkarsa zaten soğutucu değişebilir. 850W psu nun yoluda zaten minimum 3 4 yıl gidecektir. Phantom spirit 5 9600x i rahat soğutacaktır. Benim attığım sistem daha iyi demiyorum sizinki daha çok tercih edilebilir. Fakat 34300 e rx 9070 xt cidden fazla geliyor insana 41k da. Ben olsam sizin sistemi tercih ederdim burdan belirteyim.

Benim de size cevabım şu olsun. Benim attığım parçalarda kötü değil. Bütçe oralara çıkarsa zaten soğutucu değişebilir. 850W PSU'nun yoluda zaten minimum 3 4 yıl gidecektir. Phantom Spirit 5 9600X i rahat soğutacaktır. Benim attığım sistem daha iyi demiyorum sizinki daha çok tercih edilebilir. Fakat 34300'e RX 9070 XT cidden fazla geliyor insana 41k da. Ben olsam sizin sistemi tercih ederdim buradan belirteyim.

Tabii hocam ben arkadaşa dedim mesela daha dün sipariş etti 9070XT 34K pahalı mı evet 30-32 olsa ideal ama NVIDIA tarafında rakibi ayrı pahalı. 9070XT almayacaksan 5060 Ti fiyatında 9070GRE çıkaracak AMD onu bekle dedim ben mesela. Çok kararsız kalmıştı alıp almamak konusunda.

Tabii hocam ben arkadaşa dedim mesela daha dün sipariş etti 9070XT 34K pahalı mı evet 30-32 olsa ideal ama NVIDIA tarafında rakibi ayrı pahalı. 9070XT almayacaksan 5060 Ti fiyatında 9070GRE çıkaracak AMD onu bekle dedim ben mesela. Çok kararsız kalmıştı alıp almamak konusunda.
9070xt alma arifesindeyim ama gre muhtemelen daha iyi çıkacak belki fiyatlar düşebilir. Beklemek mantıklı gibi şuan için tarih belli mi hocam?

9070xt alma arifesindeyim ama gre muhtemelen daha iyi çıkacak belki fiyatlar düşebilir. Beklemek mantıklı gibi şuan için tarih belli mi hocam?
9070GRE düz 9070'den daha güçsüz yani kırpılmış sürüm olacak. Tahminim yüzde 10-15 daha güçsüz olur 5070 rakibi olarak çıkar ve 5060Tİ 16GB fiyatına satılır. O yüzden 9070XT alacaksan alabilirsin. Fiyatlar bırak düşmeyi artma ihtimali bile var.

9070GRE düz 9070'den daha güçsüz yani kırpılmış sürüm olacak. Tahminim yüzde 10-15 daha güçsüz olur 5070 rakibi olarak çıkar ve 5060Tİ 16GB fiyatına satılır. O yüzden 9070XT alacaksan alabilirsin. Fiyatlar bırak düşmeyi artma ihtimali bile var.
O da doğru da Türkiye de ne olacağı belli olmuyor. Şu modeli inidirim de başka modellere de baktım en kaslı bu duruyor. Aklım de iki model vardı Nitro+ ve Taichi.

ASUS TUF RADEON RX 9070 XT GAMING OC 16GB GDDR6 256Bit AMD Ekran Kartı - 45.755 TL ASUS TUF RADEON RX 9070 XT GAMING OC 16GB GDDR6 256Bit AMD Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı