RTX 5070 vs RX 9070 XT

Teşekkürler

Hocam denk gelmedim açıkçası Opera kullanıyorum ama başka denk gelen var mı Reddit'ya da başka forumlara bakmak lazım YouTube kasması yapmadı bende.

Teşekkürler. Bir Sorum daha olacak acaba RT sahip oyunlarda performansından memnun musunuz?

Teşekkürler.

Teşekkürler. Bir sorum daha olacak acaba RT sahip oyunlarda performansından memnun musunuz?

Hocam şu ana kadar hiçbir oyunda performansı üzmedi. RT performansı rakibi 5070 Ti'ya göre daha kötü bu zaten bilinen bir durum. Ama aradaki fiyat farkı sizin karşılayabileceğiniz bir fiyatsa 5070 Ti alabilirsiniz. Ama 9070XT'de kesinlikle üzmez. Beni şu ana kadar hiçbir oyunda hayal kırıklığına uğratmadı her oyunu 2K Max ayarlarda oynuyorum RT ayarıda overkill Ultra hariç FPS'ime göre değiştiiryorum genelde oyunlarda high civarı kullanıyorum.

Aslında ilk aklımda 5070 Ti vardı fakat ben saf güce biraz daha takığım o yüzden aradaki 15k farka değeceğini düşünmüyorum. Şu an aklımda 5070 ve 9070XT vardı. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Aslında ilk aklımda 5070 Ti vardı fakat ben saf güce biraz daha takığım o yüzden aradaki 15k farka değeceğini düşünmüyorum. Şu an aklımda 5070 ve 9070XT vardı. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Bence 5070 yerine çok daha net bir tercih 9070XT. Ben bir an 5070 Ti ile karşılaştırıyoruz gibi düşündüm. 5070 yerine 9070XT tercih edilmeli. Eğer iş için gerekli değilse oyun içinse.

Bence 5070 yerine çok daha net bir tercih 9070XT. Ben bir an 5070 Ti ile karşılaştırıyoruz gibi düşündüm. 5070 yerine 9070XT tercih edilmeli. Eğer iş için gerekli değilse oyun içinse.

Evet haklisiniz fakat ben kendimi bildim bileli NVIDIA kullandim şu an tek korkum 9070XT'de driver sorunlari falan cok var mı?

Şu an aklımda 5070 ve 9070XT vardı. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Ne saf güç olarak ne de RT olarak aynı kulvarda bile değiller. Artık Nvidia'nın tanrısallaştırıldığı, "en iyi ürünleri ve en iyi sürücüleri Nvidia çıkarır." algısını bir kenara koymamız lazım.

9070XT'de driver sorunlari falan cok var mı?
Bir ay kullandım, tertemiz kart. Tek şikayetim 165Hz üstü monitörlerde sistem boştayken yüksek watt (45-48W) kullanımıydı. O da FreeSync açınca düzeliyor. Hynix belleklerin yüksek derecelere çıkmasını dert etmezseniz ya da Samsung bellekli bir karta denk gelirseniz gayet memnun kalırsınız.

Son düzenleme:
Ne saf güç olarak ne de RT olarak aynı kulvarda bile değiller. Artık NVIDIA'nın tanrısallaştırıldığı, "en iyi ürünleri ve en iyi sürücüleri NVIDIA çıkarır." algısını bir kenara koymamız lazım.

Bir ay kullandım, tertemiz kart. Tek şikayetim 165Hz üstü monitörlerde sistem boştayken yüksek watt (45-48W) kullanı mıydı? O da FreeSync açınca düzeliyor. Hynix belleklerin yüksek derecelere çıkmasını dert etmezseniz ya da Samsung bellekli bir karta denk gelirseniz gayet memnun kalırsınız.

Hocam 4 ay onceki Recep abinin videosunda YouTube takiliyordu. Ve kendi agzindan Sapphire markasindan uzak durun dedi o yüzden bir cekimser davrandim.

Hocam 4 ay onceki Recep abinin videosunda YouTube takiliyordu. Ve kendi agzindan Sapphire markasindan uzak durun dedi o yüzden bir cekimser davrandim.
Recep Bey de sonuçta kişisel bir deneyimden bahsediyor. Kendisinin deneyiminin olumsuz yönde olması, diğer 9070XT'ler için bir genelleme sebebi olamaz. Ona bakarsanız kullanıp memnun kalan da çok fazla kişi var. Örneğin ben bir ay kullandım ve bahsedilen sorunların herhangi birini yaşamadım. Bu durumda kalkıp da "Asus TUF en sorunsuz 9070XT, herkes alsın" diyebilir miyim? Tabii ki diyemem. Benim aldığım ürün sorunsuzdur, gider siz de alırsınız, bir vida az sıkılmıştır ve kart 100 derece oluyordur. Peki bu durumda siz "Tüm TUF 9070XT'ler çok kötü" diyebilir misiniz?

Bir üründen memnunsanız genelde "bu üründen çok memnunum" diye konu açmazsınız, ama aldığınız kart kutudan çizik çıkarsa "A markasının kalite kontrolü sorunlu" diye her yerde konu açarsınız. Ortada bir tık böyle bir durum var.

Reddit'de "9070XT sorunlu mu?" diye aratanları bir ara da Nvidia forumlarına bekleriz.

(Kartı iade sebebim, Hynix modüllerinin 90 dereceye ulaşmasının bende yarattığı psikolojik huzursuzluktu. Bu durum Hynix modüller için tamamen normal olsada Samsung bellekli bir karta denk gelme ihtimali daha cazip geldi. Benimki biraz şımarıklıktı. Sonra "O kadar memnundun neden iade ettin?" demeyin.)

Son düzenleme:
Arkadaşlar dun gece itibaren 9070XT Sapphire Nitro aldim. NVIDIA'dan AMD'ye gecince cidden afallama durumu oluyor. Fakat oyunlarda aldigim performans muazzam şu an icin hiçbir sıkıntı yasamadim umarim sikintisiz devam eder.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı