RTX 5070 vs RX 9070 XT

Şu an benim attığım şekilde 5070 ile de sorun yaşamış insanların yorumlarını bulabilirsiniz. Bu bir şeyi çözmüyor bunu ifade etmek istiyorum. Ben 5070 kullanıyorum ve bu kartın herhangi bir sorununu görmedim "öte yandan 9070 veya XT hakkında bu şekilde şikayet yaşayan arkadaşlar var (aynı konuda geçiyor zaten) bunu göz önünde bulundur, seçim senin" (Yani seni yöneltmiyorum sadece bunlar var dikkate al diyorum)
Lütfen okuduğunuzu anlamadan yorum yapmayın.
Sen onu benim külahıma anlat.

Fanboy kim göstermiş oldunuz teşekkür ederim.

4070 Ti Super kullanıyorum ama AMD fanboyuyum, aynen öyledir. 9070 kullanıp NVIDIA da siyah ekran ve sürücü çökmeleri raporları var, kart sorunlu yine de seçim senin diyen birisine yine aynı böyle tepki verirdim.

4070 Ti Super kullanıyorum ama AMD fanboyuyum, aynen öyledir. 9070 kullanıp NVIDIA da siyah ekran ve sürücü çökmeleri raporları var, kart sorunlu yine de seçim senin diyen birisine yine aynı böyle tepki verirdim.

Tamam.
IMG_2216.jpeg

IMG_2211.jpeg

Yok ben onu ona demedim. Nvidia kullanıp AMD savunan düşüncene söyledim.
Mantıkla anlatmaya çalışacağım.
9070 hakkında bahsettiğim şikayetleri yaşayan var mı? -Var
Ben bunu söylediğimde fanboy mu oluyorum. -Hayır
Bu durumda külahıma anlatabilirsin seni ciddiye almıyorum.
5000 serisinde insanlar sürücü çökmeleri ve siyah ekran sorunları yaşıyor mu? Evet
Ben bunu söylediğimde fanboy mu oluyorum? Hayır

5000 serisinde insanlar sürücü çökmeleri ve siyah ekran sorunları yaşıyor mu? Evet
Ben bunu söylediğimde fanboy mu oluyorum? Hayır

Arkadaşım sanırım tartışasın geldi ve beni buldun.
Bu benim yorumumda neyi çürüttü de 2 saattir bana bunu savunuyorsun?
Senin bahsettiğin olay kart çıktığında belki 1 - 2 hafta sürmüştür. Ki ben o kartı TR siparişi açılır açılmaz aldım. Kart bana ulaştığı zaman zaten bu sorunlar devam etmiyordu.

Adsız.png

9070 XT, 5070 den hatırı sayılır miktarda daha güçlü ama AMD risk işi, 5070 Ti da fazla pahalı. Bence en mantıklı seçenek 5070 Super beklemek olacaktır.
5070 Super beklemeye değecek bir kart değil. CUDA çekirdekleri çok az arttırılmış ve bellek miktarı 12'den 18'e çıkmış muhtemelen. Türkiye fiyatlarının çok da iyi seviyelerde olacağını düşünmüyorum. Daha pahalı olursa oyun oynayan birisi için Super modeli gereksiz. 18 GB VRAM'ı ne yapsın ki sadece oyun oynayan birisi? AMD risk işi de değil. RX 5000 serisinden bahsetmiyoruz RX 9000 serisinden bahsediyoruz. Ha parası olan 5070 Ti tercih edebilir ama 9070 XT ve 5070 kıyaslamasında mantıklı olan seçim 9070 XT olacaktır. Tabii yine de AMD'nin hala düzelmediğini düşünüp Nvidia'dan devam etmek isteyen olursa da anlarım. Hala "AMD çöp Intel daha iyi" şeklinde cümleler kuran arkadaşlar var. Bu algı yıkılamamışken Radeon kartların algısının yıkılmasına daha çok var. AMD ciddi bir atak yaparsa bilemem. Eski AMD kartlar olsa hadi DLSS'i falan bahane edip Nvidia kart alınabilirdi ama RX 9000 serisinde yapay zeka tabanlı upscaling teknolojisine geçildiği için bu da artık bahane edilecek bir şey değil. FSR 4 hala DLSS'e yaklaşamadı ama iyi bir başlangıç yaptı. FSR Redstone ile yakalarlar diye umuyorum. RT performansı da yine Nvidia kartlardan geride ancak eskisi gibi fark yok ortada. 9070 XT 5070 gücündeydi son sürücü güncellemeleriyle muhtemelen geçmiştir 5070'i Ray Tracing performansında. Fazlasıyla kabul edilebilir seviyede 9000 serisinin RT performansı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı