RTX 5070 vs RX 9070 XT

Arkadaşlar dun gece itibaren 9070XT Sapphire Nitro aldim. NVIDIA'dan AMD'ye gecince cidden afallama durumu oluyor. Fakat oyunlarda aldigim performans muazzam şu an icin hiçbir sıkıntı yasamadim umarim sikintisiz devam eder.

Hayırlı olsun hocam. Ben yaklaşık 8 aydır kullanıyorum hiç üzmedi sizi de üzmez umarım.

Arkadaşlar dun gece itibaren 9070XT Sapphire Nitro aldim. NVIDIA'dan AMD'ye gecince cidden afallama durumu oluyor. Fakat oyunlarda aldigim performans muazzam şu an icin hiçbir sıkıntı yasamadim umarim sikintisiz devam eder.

Kartta hiç driver sıkıntısı yaşadın mı ben Pulse modeli var ve oyunlarda bazen driver çökmesi oluyor oyundan atıyor keşke 5070 alsaydım diyorum.

@Scalius, ekran kartından kaynaklanıp, kaynaklanmadığından emin ol. Her zaman ekran kartı kaynaklı olmuyor. Windows'da bu çökme sorunlarına yol açabiliyor. Soruna çözüm odaklı yaklaşmayıp, direkt ekran kartına suç attığında o sorununu çözemezsin. Bu NVIDIA içinde, AMD içinde geçerli. Sürücü sorunları daha çok belli ediyor kendisini.

@Scalius, ekran kartından kaynaklanıp, kaynaklanmadığından emin ol. Her zaman ekran kartı kaynaklı olmuyor. Windows'ta bu çökme sorunlarına yol açabiliyor. Soruna çözüm odaklı yaklaşmayıp, direkt ekran kartına suç attığında o sorununu çözemezsin. Bu NVIDIA içinde, AMD içinde geçerli. Sürücü sorunları daha çok belli ediyor kendisini.

Eski ekran kartım 6750XT olduğu için çok şeyle uğraştım ne yaptıysam düzelmedi çok problemliydi 9070XT de daha az problemle karşılaştım fakat sorun sıfıra inmedi. Her şeyim düzgün temiz kurulu DDU ile silip, fabrika ayarı sıfırlayıp yine kurdum hala canı isteyince oyundan atıyor. Bazen 5 dk sonra bazen 2 saat bazen hiç atmıyor.

Eski ekran kartım 6750XT olduğu için çok şeyle uğraştım ne yaptıysam düzelmedi çok problemliydi 9070XT de daha az problemle karşılaştım fakat sorun sıfıra inmedi. Her şeyim düzgün temiz kurulu DDU ile silip, fabrika ayarı sıfırlayıp yine kurdum hala canı isteyince oyundan atıyor. Bazen 5 dk sonra bazen 2 saat bazen hiç atmıyor.
Bence sistem bileşenlerinize bir bakın onları da stabilite testlerine sokun. İşlemci, ram, ssd sorunsuz mu emin olun. Eventviewer’da whea logları bar mı bakın. 3 nesil AMD kartlarını kullanıyorum. Bir iki driver hatası dışında sorun yaşamadım. Ama işlemci ram ve ssd stabilitesinden de eminim.

Undervoltla uğraştığım zaman beni de atıyordu stres testinde hiçbir şey olmamasına rağmen öyle sıkıntılar yaşıyordum. Bende undervolt ile uğraşmadım bir daha sorun yaşamadım. Reddit'te bazı insanlar 750 watt PSU yerine kaliteli 850 watt Gold PSU'ya geçince düzeldiğini yazmıştı.

Bence sistem bileşenlerinize bir bakın onları da stabilite testlerine sokun. İşlemci, RAM, SSD sorunsuz mu emin olun. Eventviewer'da whea logları bar mı bakın. 3 nesil AMD kartlarını kullanıyorum. Bir iki driver hatası dışında sorun yaşamadım. Ama işlemci RAM ve SSD stabilitesinden de eminim.

Gemini'ye sorunca dediğin eventviewer e bakmamı söyledi ama orada uyarı veya hata veren bir şey yoktu. Çoğu benchmark uygulamalarınıda uyguladım ters bir şey yoktu her şey normaldi. SSD'nin sağlığında da bir şey yok.

Undervoltla uğraştığım zaman beni de atıyordu stres testinde hiçbir şey olmamasına rağmen öyle sıkıntılar yaşıyordum. Bende undervolt ile uğraşmadım bir daha sorun yaşamadım. Reddit'te bazı insanlar 750 watt PSU yerine kaliteli 850 watt Gold PSU'ya geçince düzeldiğini yazmıştı.

Sorun PSU'dan olsa sistem kitlenmez i veya kapanma, kendini resleme gibi şeyler olmaz mı? Bende sadece oyunu kapatıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı