RTX 5070 vs RX 9070 XT

Fiyattan bağımsız olarak değerlendiriyorsak 9070 XT alınmalı. CUDA çekirdekleri ile işiniz yoksa sadece oyun oynayacaksanız çok daha üstün bir kart 9070 XT. Sanırım en son çıkan driver güncellemesiyle 5070 Ti'a kıyasla biraz daha güçlü hale geldi. RT performansı driver güncellemesi öncesinde 5070 seviyesindeydi ki bence yeterli. Driver güncellemesi sonrası RT performansı ne olmuştur bilmiyorum ama ufak da olsa artış yaşamıştır bence. Neyse çok uzatmaya gerek yok sadece oyun içinse kesinlikle 9070 XT.

MFG bence kartı alırken değerlendirmeye alınacak bir etken değil. Zaten 40-50 FPS altında alıyorsan FG ya da MFG açmanın avantajı yok aksine dezavantajı var. Gecikme değerini arttırıyor sonuçta. FG ise FSR'da zaten var ve FPS değerlerin çok düşük olmadığı sürece açarsın yeterli performansı da alırsın. Sanırım şu anki FG yapay zeka destekli değil bu yılın 2. yarısında çıkacak olan FSR Redstone ile yapay zeka tabanlı çalışacaktı diye biliyorum yanlışım olabilir.

Yeni kart alacaksanız Süper versiyonları bekleyin.
5070 harici Super modelleri bellek dışında bir geliştirme sunmuyor. 5070'in CUDA, Tensor ve RT çekirdekleri çok az arttırılmış sadece. Beklemeye değecek kartlar değil. Fiyatları muhtemelen daha yüksek olacak. Ek olarak VRAM miktarları oyun için kullanacaklara pek de uygun değil. Daha çok iş odaklı kullananlar için uygun kartlar olur.

Son düzenleme:
5070 harici Super modelleri bellek dışında bir geliştirme sunmuyor. 5070'in CUDA, Tensor ve RT çekirdekleri çok az arttırılmış sadece. Beklemeye değecek kartlar değil. Fiyatları muhtemelen daha yüksek olacak. Ek olarak VRAM miktarları oyun için kullanacaklara pek de uygun değil. Daha çok iş odaklı kullananlar için uygun kartlar olur.
4070 ile 4070S aynı fiyatta idi. 5070 ile 5070S arasında biraz fiyat farkı olsa bile 6Gb ram farkı için beklemeye değer. Arada cüzi fiyat farkı olursa 12Gb lik 5070 almaktansa 18Gb lik 5070S almak çok daha mantıklı olur. Yada 16Gb 5070Ti ile 24Gb lık 5070Ti Super.

4070 ile 4070S aynı fiyatta idi. 5070 ile 5070S arasında biraz fiyat farkı olsa bile 6 GB RAM farkı için beklemeye değer. Arada cüzi fiyat farkı olursa 12 GB'lik 5070 almaktansa 18 GB'lik 5070S almak çok daha mantıklı olur. Ya da 16 GB 5070 Ti ile 24 GB'lık 5070 Ti Super.

4070 zamannda piyasa farklıydı ayrıca hemen inmedi o fiyat. Ben aldım çünkü 19k ya ki çok iyi fiyata aldım yaptığım en karlı işti o dönem. Herkes süperi bekle diyordu süper çıktı süper de çıktı 4070 de çıktı fiyatı. 4070. 4070 Super'den 1 -2 tane lansman ayağına eşe DOS'ta verdiler sonra köklediler fiyatı. Şu an farklı ki 6 GB VRAM ekleyip az bir fark beklemek fazla iyimser olur. NVIDIA bu :D ayrıca bu farkın tamamını NVIDIA belirlemiyor bizim paragöz firmalarımız sen ne düşünüyordur? Farkı az tutalım derler mi? Keşke beklentiniz kadar masum olsa her şey. Hala 14K ya 1660 Super satılan bir ülkede yaşıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı