RTX 5070Ti vs RX 9070XT

Bakın daha önce diye belirtiyorsunuz 2 nesil önceki kart ile şu anki kartı mukayese etmek doğru değil hiçbir şekilde. Ben de RX 6650 XT modelini kullandım. Kimi zaman WattMan hatası aldığım vesaire de oluyordu ancak şu an birisi çıkıp 90xx serisi AMD almak istiyorum dediği zaman çıkıp da pişmanlık diyemem. Bambaşka cihazlardan bahsediyoruz çünkü. Eğer seride süre gelen bir sorun mevcut değilse ve aradaki fiyat farkını vermek için durumlar el vermiyorsa önerilebilir neden olmasın. Ki arkadaşa da zaten bütçesi el verdiği için sırf Nitro model diye 39K'ya RX 9070XT almasını önermedim. Bu durumda 5070 Ti çok daha mantıklı oluyor.

Ben direk şunu kastettim aslında AMD yazılım olarak kötü yani nasıl diyeyim optimizasyonmu denir ne denir bilemiyorum ama yüksek model AMD kullanan arkadaşlarım vardı ancak sorunlar aynıydı benim bilgisayar bir yazılım güncellemesinden sonra mavi ekran veriyorsa onunkide veriyordu yani direk burada ekran kartını kötülemiyorum haklısınız yeni nesil bir kart belki alınabilir ancak RTX 5070 Ti'nin yanında düşünülmemeli bile şu anda NVIDIA kullanıyorum kafam rahat :D

Ben direk şunu kastettim aslında AMD yazılım olarak kötü yani nasıl diyeyim optimizasyonmu denir ne denir bilemiyorum ama yüksek model AMD kullanan arkadaşlarım vardı ancak sorunlar aynıydı benim bilgisayar bir yazılım güncellemesinden sonra mavi ekran veriyorsa onunkide veriyordu yani direk burada ekran kartını kötülemiyorum haklısınız yeni nesil bir kart belki alınabilir ancak RTX 5070 Ti'nin yanında düşünülmemeli bile şu anda NVIDIA kullanıyorum kafam rahat :D

Saygı duyarım. Yanlış anlaşılmasın ben herhangi bir markanın taraftarı olarak değil tamamen bir kullanıcı olarak yorum yapıyorum. Vakti zamanında GTX de kullandım sonra bütçem çıkmadı 2 nesil boyunca RX kullandım ve şimdi de RTX 5070 kullanıyorum. Dilerim ki herkes sorunsuz şekilde parasını verdiği şeyi hakkıyla kullansın. İyi sosyaller.

Yardımlarınız icin hepinize teşekkürler.

Hadi her şeyi anladım da neden pişmanlık anlamıyorum. Şu an bir insan 5070 Ti yerine 9070XT aldığı zaman aradaki 8-9 fiyat farkını ödemedikten sonra pişman falan olmaz. Yıllardır süregelen AMD pişmanlık muhabbeti kabak tadı vermeye başladı artık.

Nitro alacak paraya çıkabiliyorsanız RTX 5070 Ti tercih etmeniz daha iyi olur. RX 9070XT'ye Max 31-32K verilir bence.
Hocam 31-32k olsa tamam ama baz modeller 33k dan başlıyor 9070 duz model alayım desem ayni fiyat bu kartlarin fiyatlandırması beni 5070ti karta itti.

Son düzenleme:
Yardımlarınız icin hepinize teşekkürler.

Hocam 31-32K olsa tamam ama baz modeller 33K'den başlıyor 9070 duz model alayım desem ayni fiyat bu kartlarin fiyatlandırması beni 5070 Ti karta itti.

5070 Ti alıp geçin hocam. Bütçe el veriyorsa zaten tartışmak arada aşırı fazla fiyat farkı yoksa mantıksız olur.

5070 Ti alıp geçin hocam. Bütçe el veriyorsa zaten tartışmak arada aşırı fazla fiyat farkı yoksa mantıksız olur.
Hocam zaten 9070xt nin 5070ti in rakibi olmasi icin maksimum 30-33 bandinda olmasi lazim 5k ustu bir fark olmadigi sürece tabi biri giris segment ama bence genel kullanıcı bu sebepten 5070ti tarafına geçer

Ekran kartında AMD pişmanlıktır bu kadar net. Açık ara 5070 Ti alınmalı. 5070 Ti ile DLSS 4, MFG ve çok daha iyi RT performansı alacaksınız. 5-6 bin civarı fark vardır diye tahmin ediyorum ve bu fiyat aralığında 5 bin TL'nin hiçbir önemi yok. Satarkende zaten arada ki fiyat farkı korunacak.

Taichi OC 38 lira
Daha ucuz ve Nitro ile benzer performans
3300 MHZ e kadar çıkıyor

Taichi OC 38 lira
Daha ucuz ve Nitro ile benzer performans
3300 MHZ e kadar çıkıyor
Benim gibi top model takıntın yoksa 35 e Steel Legend var
Ama arkadaşların dediği gibi burada GPU ya karar vermen gerek
34.5 a Gigabyte OC var
35 e Hellhound var

Son düzenleme:

Technopat Haberler