RTX 5080 ve R7 7800x3D sistem ne kadar eder?

İtopya beni dolandırmış diyelim o zaman ne diyelim. Bilgisayarı 130'a koysam pazarlıkla 120'ye satamaz mıyım? Motoru çok seviyorum.

3-4 ay sonra satsam 130-140 civarında alıcı bulur mu peki?

Çok zor şahsen adam buna bu kadar para vereceğime sıfır alırım diye düşünüyor seninki pahalı bir de 50-60k sistem değil.

@granger1905 Maalesef ikinci el işi sizin düşündüğünüz gibi "ben 146 verdim 130'a satayım" mantığıyla işlemiyor. Türkiye'de ikinci el piyasasının leş durumda olmasının sebebi bu mentalite. İkinci el satım işi kâr işi değildir, para kurtarma işi de değildir. Çok gördüm sıfırı 4K olan monitörü sadece 5 ay kullandım diyerek 3,8K'dan satışa koyanları. Sorsan ucuza satıyorum işte der. Kim 4K sıfırı varken 3,8K verir? Elinizdeki ürünü piyasaya göre satarsınız. Elinizdeki ürünleri 130'a satamazsınız. Kimse sıfırı 150 dururken 130'u ikinci el ürüne vermez. 20k kâr etmek için ikinci el riski alınmaz. İstediğiniz kadar temiz deyin, nereden bilebilir bunu alacak olan adam? İkinci elde her zaman ürünün fiyatı hatrı sayılır şekilde düşer. Bu sistemi 100k civarına satarsanız güzel bir satış yapmış olursunuz. Ürünü alacak adamın da mentalitesini düşünmeniz lazım, adam güzel bir kâr edecek ki aldığı riske değsin. Gel gelelim sattığınız şey de öyle ucuz bir şey değil büyük para büyük risktir. İyi kâr vermezseniz alan olmaz bu sistemi elinizde kalır. Ancak bir enayi bulur tabiri caizse kakalarsınız.

Bilgisayarımı satmayı düşünüyorum ama bilgisayarım kaç para eder, kaça satmalıyım bilmiyorum. Bilgisayarımın özellikleri şunlar:

MSI GeForce RTX 5080 16G VENTUS 3X OC PLUS 16GB GDDR7 DLSS 4 256 Bit Ekran Kartı
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 96MB Önbellek 8 Çekirdek AM5 5nm Tray İşlemci
MSI PRO B850-P WIFI 8200MHz OC DDR5 Soket AM5 M.2 USB-C HDMI ATX Anakart
CORSAIR 48GB (2x24GB) Dominator Titanium RGB Siyah 7000MHz CL36 DDR5 Dual Kit Ram
CORSAIR 3500x 850W 80+ Gold RGB Tempered Glass Siyah ATX Mid Tower Kasa
NZXT Kraken 360 RGB 360mm Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu
Kingston 2TB NV3 Gen4 NVMe M.2 SSD (6000MB Okuma / 5000MB Yazma)

İtopya üzerinden satın aldım. Garantisi, kutuları her şeyi var (işlemcinin kutusu yok tray çünkü)
2 aydır bende. Bilgisayarı tertemiz kullandım, çizik falan yok. Sizce Kaç TL'ye satmalıyım?

RTX Super serisi, 3GB VRAM modüllerini yapay zeka şirketleri kapattığı için bayağı bir gecikecek, sıradan vatandaşa nanik çekiyorlar , şimdiki RTX serilerinin fiyatları artmaya başladı bile. RAM'ler SSD'ler de artıyor . Trend yükselişte, değer kazanan bir şey satılmaz az biraz beklersin fiyatlar biraz çıkar satarsın .

Yıllardır üst seviye PC kullanırım ve bir zaman sonra yükseltmek için komple satarım. Bu tarz sistemleri komple satmak çok zor oluyor. Ancak parça parça satarsanız ve bu işleme önce sistemin en pahalı parçasından başlarsanız daha hızlı satılır.

İtopya beni dolandırmış diyelim o zaman ne diyelim. Bilgisayarı 130 a koysam pazarlıkla 120 ye satamazmıyım. Motoru çok seviyorum

3-4 ay sonra satsam 130-140 civarında alıcı bulur mu peki?
Şark kurnazlığı yapma hocam klasik Türk 2. el satıcısı kafasından çıkın. O paraya adam sıfırını dizer neden sizden alsın öyle düşünün. 110 a satarsan çok çok iyi kardasın öyle diyim
Bir de üst segment kasa olduğu için o segmentin alıcısı kesenin ağzını açar biraz. Düşük segment olsa o adam için 1000 lira bile çok önemli. Yine de şansını dene yaz 120'ye ama çok zor yani mucize olacak ki bi keriz denk gelecek afedersiniz.

O dediğiniz fiyatlara çok zor satılır, üst segment PC alacak adam niye 2.el tercih etsin? O kadar para bayılıyor bir de 2.el mi alacak, hiç sanmam. Kaldı ki sıfır alırken de taksit imkanı diye bir gerçek var. Türkiye'de yaşıyoruz herhangi biri gelip de ben senin PC'yi almak istiyorum diye eline bir anda yüksek miktarda nakit kolay kolay veremez maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı