RTX 5080'de görüntü yok

NeilsMcCauley

Hectopat
Selamlar arkadaşlar, kısa zaman önce RTX 5080 ekran kartı aldım, ekran kartı iyi güzel hoş ama ara sıra görüntü vermiyor. BIOS'u görüyorum ondan sonra sinyal yok deyip kapanıyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar arkadaşlar, kısa zaman önce RTX 5080 ekran kartı aldım, ekran kartı iyi güzel hoş ama ara sıra görüntü vermiyor. BIOS'u görüyorum ondan sonra sinyal yok deyip kapanıyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Donanım özelliklerinizi eklermisiniz.

Güç kaynağı watt değeri nedir ?

Asus Rog Strix X670E F anakart
Ryzen 9 7950x İşlemci
Asus Rog Thor 850w PSU
DDR5 6000mhz Ram
Fazlası ile yeterli güç kaynağı. Ekran kartını yük altında test ettiniz mi açıldığında. Kullandığınız besleme kablosu kaliteli ise. Geriye kart arızası fikri daha üste çıkıyor. Karta tam yükte ve güç ile test yapmanızı öneririm. Birde üretime göre gpu z ile bakın derim bazı serilerde üretim hatası vardı.

Fazlası ile yeterli güç kaynağı. Ekran kartını yük altında test ettiniz mi açıldığında. Kullandığınız besleme kablosu kaliteli ise. Geriye kart arızası fikri daha üste çıkıyor. Karta tam yükte ve güç ile test yapmanızı öneririm. Birde üretime göre gpu z ile bakın derim bazı serilerde üretim hatası vardı.
Ekran kartını sök tak yapınca görüntü geliyor 1-2 gün idare ediyor sonra bum gene patlıyor görüntü yok

Bios güncellemesi var mı anakartınızın bazen uyum sorunlarını çözüyorlar böyle..
Evet var, geçici olarak ekran kartımı sök tak yaptım bios güncellemesini yapıp bilgi ileticem

Ekran kartını sök tak yapınca igpu açılıyor biosa girip kapattıktan bir süre sonra bu sorunu yaşıyorum acaba ondan olabilir mi?

Son düzenleme:
Hangi porttan bağlıyorsun? Display Port kullanıyorsan Hdmi ile bir süre dener misin? Yanlış hatırlamıyorsam 4090'da bende de benzer bir durum olmuştu. Display Port üzerinden bağladığım için olmuştu sorun. Bios'dan bir ayarı değiştirdiğimde düzelmişti. Eğer Hdmi'da problem olmuyorsa Bios üstünden bir ayar sorunu olabilir belki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı