Erdem Oğuz
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Yazılım Mühendisi
Çok teşekkür ederim tam istediğim gibi anlatmışsınız. Ama 3. Soruda demek istediğim PCI express 5.0 olan msı ssdyi alırsam soğutucu ile geliyor bu yüzden anakartın ssd soğutucusunu sökmen lazım Buda kötü bir duruşa neden olacak kötü duruşu geçtim anakarta uyumlumu bilmiyorum aslında bu soruyu sormak istemiştim ama anlatamamışım.1- Entegre kartlı olanı alabilirsiniz arada performans farkı olmaz ama ben olsam F olanı tercih ederdim çünkü zaten çok güçlü bir ekran kartı ile kullanacağım ve entegre karta da bu durumda ihtiyaç duymam ve de aynı performansı daha ucuz fiyata elde ederim.
2- KS olanın turbo frekansı daha yüksek ve KS'de bulunan performans çekirdekleri KF'den daha yüksek turbo hıza çıkabilir. KS olan daha yüksek çoklu çekirdek skoruna sahip.
3- SSD'nin anakartta kötü durup durmaması önemli mi? Ben olsam vereceği performansa göre hareket ederdim çünkü zaten alacağın anakartın m2 ssd soğutucusu var, dolayısıyla da SSD'yi göremezsin. Vereceği performansa göre hareket etmeni öneriyorum.
4- Kasa fanlarına ben çok fazla bütçe ayırmayı pek mantıklı bulmuyorum lakin konu en kaliteli malı almak olursa kesenin ağzını biraz açmak gerekir. Lian-Li başarılı bir marka, Noctua da yurt dışında oldukça övülmekte. Ben bu durumda oyumu Lian-Li'ye verirdim.
5- 4K.
1- entegre kartlı olanı alabilirsiniz arada performans farkı olmaz ama ben olsam F olanı tercih ederdim çünkü zaten çok güçlü bir ekran kartı ile kullanacağım ve entegre karta da bu durumda ihtiyaç duymam ve de aynı performansı daha ucuz fiyata elde ederim.
2- ks olanın Turbo frekansı daha yüksek ve Ks'de bulunan performans çekirdekleri Kf'den daha yüksek Turbo hıza çıkabilir. Ks olan daha yüksek çoklu çekirdek skoruna sahip.
3- SSD'nin anakartta kötü durup durmaması önemli mi? Ben olsam vereceği performansa göre hareket ederdim çünkü zaten alacağın anakartın M.2 SSD soğutucusu var, dolayısıyla da SSD'yi göremezsin. Vereceği performansa göre hareket etmeni öneriyorum.
4- kasa fanlarına ben çok fazla bütçe ayırmayı pek mantıklı bulmuyorum lakin konu en kaliteli malı almak olursa kesenin ağzını biraz açmak gerekir. Lian Li başarılı bir marka, Noctua da yurt dışında oldukça övülmekte. Ben bu durumda oyumu Lian Li'ye verirdim.
5- 4K.
Bu arada3 sorun daha olacak.
1- 4K kronik sorunsuz bir monitör önerebilir misiniz?
2-Sistemde uyumsuz parça var mı?
3-Intel 15. nesil işlemciler Ultra işlemciler mi eğer öyle değilse de Ultra işlemciler ara işlemci olarak mı sürüldü piyasaya?
Son düzenleme: