RTX ekran kartı alınır mı?

Şu anda RTX alana CoD:MW (oyun 400₺) hediye geliyor. AMD'nin ışın izleme özellikli ekran kartı çıkacak diye duymuştum, beklemeli miyim, yoksa RTX alıp geçeyim mi?
Hocam RTX Teknolojisi ileriye dönük yarınımızın alışılmış bir özelliği sadece pek hazır sayılmayız. Bu onu cezbedici kılması ile birlikte tabii ki teknik olarak bu kartların her özelliği daha yüksek önceki segmentlerine göre. Çekirdek hızı vs. noktasında da ön plandalar. Buradan şunu söylemek istiyorum AMD en son çıkarttığı ekran kartlarının hatalarını çözsün ondan sonra ışın izleme teknolojine koyulsun :D Burada aslında senin beklentin ve kriterlerin daha önemli. Ekran kartını ne için alacaksın? Bütçen nedir?

Hocam RTX Teknolojisi ileriye dönük yarınımızın alışılmış bir özelliği sadece pek hazır sayılmayız. Bu onu cezbedici kılması ile birlikte tabii ki teknik olarak bu kartların her özelliği daha yüksek önceki segmentlerine göre. Çekirdek hızı vs. noktasında da ön plandalar. Buradan şunu söylemek istiyorum AMD en son çıkarttığı ekran kartlarının hatalarını çözsün ondan sonra ışın izleme teknolojine koyulsun :D Burada aslında senin beklentin ve kriterlerin daha önemli. Ekran kartını ne için alacaksın? Bütçen nedir?
Nvidia için konuşuyorum bana kalırsa RTX 20 serisin dense bir sonraki seri daha mantıklı diye düşünüyorum keza 2020 ilk çeyrekte de yeni ekran kartları duyurulur. Tabi tercih meselesi kimine göre beklemekte mantıksız ve o tarafta haklı ama bana kalırsa RTX destekleyen oyunlar tam anlamıyla çıkana kadar RTX 20 serisi ziyan olur gibi duruyor.

Nvidia için konuşuyorum bana kalırsa RTX 20 serisin dense bir sonraki seri daha mantıklı diye düşünüyorum keza 2020 ilk çeyrekte de yeni ekran kartları duyurulur. Tabi tercih meselesi kimine göre beklemekte mantıksız ve o tarafta haklı ama bana kalırsa RTX destekleyen oyunlar tam anlamıyla çıkana kadar RTX 20 serisi ziyan olur gibi duruyor.
Ya işte milletin kafasına takılan sorun tam da bu. Millet olayı şöyle algılıyor. İşte GTX serisindekilerle aynı özellik hop içinde bir de RTX teknolojisi var felan sanıyor. Bana kalırsa alınabilir. Birde şöyle bir durum var. Teknolojiye yetişmek pek kolay değil. Ondan iyisi çıkacak bekle derken hop ondan da iyisi çıkcak denir yine beklenir. Sonuç olarak beklenir beklenir :D Tercih meselesi ya işte.

Ya işte milletin kafasına takılan sorun tam da bu. Millet olayı şöyle algılıyor. İşte GTX serisindekilerle aynı özellik hop içinde bir de RTX teknolojisi var felan sanıyor. Bana kalırsa alınabilir. Birde şöyle bir durum var. Teknolojiye yetişmek pek kolay değil. Ondan iyisi çıkacak bekle derken hop ondan da iyisi çıkcak denir yine beklenir. Sonuç olarak beklenir beklenir :D Tercih meselesi ya işte.
Kesinlikle öyle benim aslında demek istediğim şu süreç kısa olduğu için değerlendirmek gerektiği. Esas Amd yazılım desteği ile RTX desteği verirse kartlara ortalık o zaman karışacak. 😄

Karışık bir konu RX 5700 XT RTX 2070 S den daha iyi gözüküyor benchmark verilerine göre ama Youtubedaki testlerde oyundan oyuna değişmekle birlikte RTX 2070S daha iyi gözüküyor tabi FPS değerleri çok yakın. 2060 yerine RX 5700 tercih edilebilir. 2060 S yerine RX 5700 XT daha mantıklı olacaktır. Ama işte Nvidia başka kartın montajını yap driver kur arkana yaslan. Çok dandik bir soğutma denk gelmezse ısınma sorunu olanda olmuyor

Ben en iyisi AMD nin yeni ışın izleme ekran kartını çıkarmasını yada yazılımla eklenmesini bekleyeyim o zaman.
Bütçem ekran kartı için 3500₺
Rtx 2060s almayı düşünüyordum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı