Bence sağlam bir i9 9900K al dostum.
Yerinizde olsam 2600'ü satıp yerine 3600 ya da 3700 alırdım.
Anakart masrafına da girelim yani..
Bence darboğaz yapabilir ama çok fazla yapacağını düşünmüyorum. Ufak bir OC ile besleyebilecektir bence. Yükseltme masrafına değeceğini düşünmüyorum. Yükseltme yapıp yapmayacağınıza ekran kartını aldıktan sonra verdiği performansa göre karar vermenizi öneririm.
Yaptığınız yorum çok manasız. Konuyu açan arkadaş şu anda AMD kullanmakta. Zaten arkadaş işlemciyi değiştirip değiştirmemek konusun da kararsız siz ise anakartıda değiştirmesi gereken tavisye veriyorsunuz. Bahsettiğiniz işlemci 4000 TL zaten. Yaptığınız yorumun elle tutulur bir tarafı yok.
Önemli değil, önemli olan hatalarından ders çıkarmak.Haklısın dostum kabalık ettim, kusura bakmayın değerli Technopat ailesi.
Önemli değil, önemli olan hatalarından ders çıkarmak.
Bir daha ki sefer soruyu iyi analiz etmeni tavsiye ederim.
@Agent Phil Coulson arkadaşımız da bayağı çıkışmış, ben olsam forumdan soğumuştum..
4000 serisi de beklenebilir.
Bence darboğaz yapabilir ama çok fazla yapacağını düşünmüyorum. Ufak bir OC ile besleyebilecektir bence. Yükseltme masrafına değeceğini düşünmüyorum. Yükseltme yapıp yapmayacağınıza ekran kartını aldıktan sonra verdiği performansa göre karar vermenizi öneririm.
Yaptığınız yorum çok manasız. Konuyu açan arkadaş şu anda AMD kullanmakta. Zaten arkadaş işlemciyi değiştirip değiştirmemek konusun da kararsız siz ise anakartıda değiştirmesi gereken tavisye veriyorsunuz. Bahsettiğiniz işlemci 4000 TL zaten. Yaptığınız yorumun elle tutulur bir tarafı yok.
En mantıklısı Ryzen 5 3600'e yükseltmek.
RAM mutlaka 16 olsun, yeterli olur. Gerekirse iyi bir soğutucu(Tavsiyem Noctua) alıp ufak bir OC yapabilirsiniz. Çözünürlük 1080P üstüne çıktığında işlemciye düşen yük oldukça azalıyor.
O zaman ana kart masrafına da girmiş olacağım4000 serisi de beklenebilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.