RTX için R5 2600 işlemci yeterli mi?

• Konuyu başlatan 4NK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 1.005
Darboğaz yapma ihtimali yüksek. Kaldı ki RTX 2080Ti' dan güçlü bir karttan bahsediyoruz.

Bence darboğaz yapabilir ama çok fazla yapacağını düşünmüyorum. Ufak bir OC ile besleyebilecektir bence. Yükseltme masrafına değeceğini düşünmüyorum. Yükseltme yapıp yapmayacağınıza ekran kartını aldıktan sonra verdiği performansa göre karar vermenizi öneririm.
Bence sağlam bir i9 9900K al dostum.

Yaptığınız yorum çok manasız. Konuyu açan arkadaş şu anda AMD kullanmakta. Zaten arkadaş işlemciyi değiştirip değiştirmemek konusun da kararsız siz ise anakartıda değiştirmesi gereken tavisye veriyorsunuz. Bahsettiğiniz işlemci 4000 TL zaten. Yaptığınız yorumun elle tutulur bir tarafı yok.

Yerinizde olsam 2600'ü satıp yerine 3600 ya da 3700 alırdım.

Anakart masrafına da girelim yani. :D.

Tabii ki olmazsa olmaz masraf her zaman iyidir şaka şaka 😹.
Bence darboğaz yapabilir ama çok fazla yapacağını düşünmüyorum. Ufak bir OC ile besleyebilecektir bence. Yükseltme masrafına değeceğini düşünmüyorum. Yükseltme yapıp yapmayacağınıza ekran kartını aldıktan sonra verdiği performansa göre karar vermenizi öneririm.

Yaptığınız yorum çok manasız. Konuyu açan arkadaş şu anda AMD kullanmakta. Zaten arkadaş işlemciyi değiştirip değiştirmemek konusun da kararsız siz ise anakartıda değiştirmesi gereken tavisye veriyorsunuz. Bahsettiğiniz işlemci 4000 TL zaten. Yaptığınız yorumun elle tutulur bir tarafı yok.

Haklısın dostum kabalık ettim kusura bakmayın değerli Technopat ailesi.

Haklısın dostum kabalık ettim, kusura bakmayın değerli Technopat ailesi.
Önemli değil, önemli olan hatalarından ders çıkarmak.
Bir daha ki sefer soruyu iyi analiz etmeni tavsiye ederim. :)
@Agent Phil Coulson arkadaşımız da bayağı çıkışmış, ben olsam forumdan soğumuştum. :D

Önemli değil, önemli olan hatalarından ders çıkarmak.
Bir daha ki sefer soruyu iyi analiz etmeni tavsiye ederim. :)
@Agent Phil Coulson arkadaşımız da bayağı çıkışmış, ben olsam forumdan soğumuştum. :D.

Önemli değil ben alışkınım öteki hesabım 7 Ağustos 2021'e kadar banlandı yani forumda yeni değilim 1 yıl ban yedim .😹

Ben de sizin gibi düşünüyorum, işlemcimi daha geçen yıl aldım bu yüzden %10 luk bir darboğaz için 1000 liradan fazla harcamam istemiyorum. Varsın darboğaz olsun :D Tuzu biberi olur.
En mantıklısı Ryzen 5 3600'e yükseltmek.

Videolardan izlediğim kadarıyla %10'luk bir performans farkı var 2600 ile 3600 arasında ama 2600'ü satıp 0(evet 0 almalıyım :D) 3600 almak bana 1000 lira masraf çıkartır. Ben 2 yıl daha dayanıp 5600 çıkarsa onu almayı planlıyorum. (4600 almak biraz saçma olur çünlü ana kart masrafına da girmiş oluruz ama 5600 çıktığında almak değebilir)
RAM mutlaka 16 olsun, yeterli olur. Gerekirse iyi bir soğutucu(Tavsiyem Noctua) alıp ufak bir OC yapabilirsiniz. Çözünürlük 1080P üstüne çıktığında işlemciye düşen yük oldukça azalıyor.

Aslında 1080p üzerine çıkınca cpu rahatlıyor diye bir ara 4k düşündüm ama 3070 gibi bir kartla da olsa 4k da 75 fps üzeri alamayacağımdan 2k 120-144 hz monitör almayı düşünüyorum. İşlemcide kendimce overclock denemeleri yaptım ve sadece %3 %5 gibi bir performans artışı aldım. O yüzden biraz bana gereksiz geliyor. Malum amd'nin stock soğutucusu var, bir şekilde idare ediyor ve soğutucu fiyatları(noctua için gördüğüm kadarıyla) 500 liradan başlıyor.
4000 serisi de beklenebilir.
O zaman ana kart masrafına da girmiş olacağım :p Bir yıl daha bekleyip 5000 serisine upgrade yapmayı düşünüyorum, en azından ana kart parasına değsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı