RTX Teknolojisi Gereksizliği

Kısmen katılıyorum diyebilirim. RTX olmadan da şu anda birçok oyun inanılmaz görseller sunabiliyor. Yani biraz marka etkisi yapılmaya çalışılmış.
Örneğin Crytek, Radeon kartları ile Ray Tracing kullanarak bir demo oluşturmuştu. Bu zaten defalarca Sosyal'de konuşuldu.
Ancak şunu da unutmamak gerek, RTX ciddi anlamda görselliği arttırıyor. Biraz zevk işine dönüyor bir süre sonra. Zira karta çok yük biniyor. Şahsen 2060 sahibi olsam RTX açmadan önce bir defa daha düşünürüm. Önceliğim genelde FPS oluyor çünkü.

RTX ile henüz tanışmadım, muazzam bir gösteri farkı olduğu ortada. Lakin bu karta ısı olarak geri döner elbette. RTX bence ekran kartlarının sadece mining için kullanılmayacağını anlatmaya yarıyor. :)

Evet demek istediğim bu. Isınma problemleri var. Ucu ucuna yeten donanımlar var. Neden bunlar varken alınıyor ki.

Evet demek istediğim bu. Isınma problemleri var. Ucu ucuna yeten donanımlar var. Neden bunlar varken alınıyor ki.
Hocam, benim RX570 kasanın kapağını açmazsam infilak edecek. :)))
İşin şakası bir yana da, görsel olarak devrim niteliğinde bir ürüne sahip olmak heyecan vericidir. Oyuncular yeni teknolojiyi ve gelişmiş grafikleri sever.

30 yıl önce grafik işlemcisi üreticileri iyi ki senin gibi düşünmemişler ki bugünleri yaşıyoruz. minecraft rtx - YouTube Şöyle bakınca farklı iki oyun gibi oluyor resmen. Ha daha yeni bir teknoloji, taze. İlerlemesi gereken çok yolu var. Ama gerekliydi. İyi oldu, Nvidia bir gelişime daha adım attı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kısmen katılıyorum diyebilirim. RTX olmadan da şu anda birçok oyun inanılmaz görseller sunabiliyor. Yani biraz marka etkisi yapılmaya çalışılmış.
Örneğin Crytek, Radeon kartları ile Ray Tracing kullanarak bir demo oluşturmuştu. Bu zaten defalarca Sosyal'de konuşuldu.
Ancak şunu da unutmamak gerek, RTX ciddi anlamda görselliği arttırıyor. Biraz zevk işine dönüyor bir süre sonra. Zira karta çok yük biniyor. Şahsen 2060 sahibi olsam RTX açmadan önce bir defa daha düşünürüm. Önceliğim genelde FPS oluyor çünkü.

Evet evet demek istediğim bu. RX590 kullanıyorum. Yakın zamanda ise RX5700 sisteme geçiyorum. RTX cidden güzel bir şey. O kalitede oynamak isterdim. Ama 2060'dan iyi 2070 ile kapışan bir ekran kartı varken çok mantıklı geliyor. Çoğu şeyin öncüsü olanlar asla gerçeği yansıtmaz. Biraz bekleyip daha iyi donanıma sahip ekran kartlarına sahip olmak varken böyle zamanlarda alınması anlamsız.
30 yıl önce grafik işlemcisi üreticileri iyiki senin gibi düşünmemişler ki bugünleri yaşıyoruz. minecraft rtx - YouTube Şöyle bakınca farklı iki oyun gibi oluyor resmen. Ha daha yeni bir teknoloji, taze. İlerlemesi gereken çok yolu var. Ama gerekliydi. İyi oldu, Nvidia bir gelişime daha adım attı.

Ben buna karşı değilim. Herkes ister böyle şeyleri. Olmasın demedim. Yazımı okursan anlarsın demek istediğimi. Okuduktan sonra cevap vermeni rica ederim.

Benim Nvidia RTX bir kart tercih etmemin sebebi AMD' nin ekran kartlarında hala sıcaklık sorununu çözemediği içindir, yoksa RTX denilen gereksiz FPS düşüren teknolojinin oturmasına daha var.

Çoğu şeyin öncüsü olanlar asla gerçeği yansıtmaz.
İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Olumsuz genelleme yapta atasözü gibi görünsün diyorsun. 😀 O halde biraz daha bekle RTX kartların ikinci serisinden bir ürün al. Beklemenin sonu yok. RTX mükemmel bir teknoloji AMD'ye kalsan RX470 çipine fabrikada OC yapıp RX570 diye satmaya devam edecek. Bugün ekran kartı teknolojisi Nvidia'ya çok şey borçlu. Ekran kartı sektörünün kendini riske atıp öncülük edenidir. Bu yüzden 20FPS az alırım bu adamlardan desteğimi esirgemem şahsen. Günümü değil gelişimi düşünürüm. 140 FPS almamda 120 FPS alırım ne olacak.

Benim Nvidia RTX bir kart tercih etmemin sebebi AMD' nin ekran kartlarında hala sıcaklık sorununu çözemediği içindir, yoksa RTX denilen gereksiz FPS düşüren teknolojinin oturmasına daha var.

Bu konuda bende çok uğraştım. Bir çok kasa değiştim. Fanlar denedim. Ne yaptıysam RX590 ısınmasına çözüm bulamadım. Armor kadar ısınmıyor ama fark ediliyor. RX5700 için umudum yok ama sırf f/p için düşünüyorum.
İlk defa böyle bir şey duyuyorum. Olumsuz genelleme yapta atasözü gibi görünsün diyorsun. 😀 O halde biraz daha bekle RTX kartların ikinci serisinden bir ürün al. Beklemenin sonu yok. RTX mükemmel bir teknoloji AMD'ye kalsan RX470 çipine fabrikada OC yapıp RX570 diye satmaya devam edecek. Bugün ekran kartı teknolojisi Nvidia'ya çok şey borçlu. Ekran kartı sektörünün kendini riske atıp öncülük edenidir. Bu yüzden 20FPS az alırım bu adamlardan desteğimi esirgemem şahsen. Günümü değil gelişimi düşünürüm. 140 FPS almamda 120 FPS alırım ne olacak.

Bunu 1 - 2 yıl bekleyerek daha iyi performans almak varken şimdi almanın anlamı yok. AMD kartları için aynı şeyi düşünüyorum zaten. Tek dediğim şey fiyatlar böyle iken ve ham teknoloji varken bekleyip daha iyisini almak. Ben bu RTX için karşı olduğumu söylemedim. Böyle bir teknoloji güzel. Öncülük eden Nvidia için de karşı lafım yok zaten. Bunu anlamak çok mu zor?

Son düzenleme:
@Silinen üye Nvidia değil, Microsoft bu işe imza attı. Teknoloji ise her türlü gerekli. Öncü olacağım diye tüketici üzerine deney yapması boyutu olsa da, çabalarını takdir etmek lazım. Aynı şekilde, sizin de AMD düşmanlığını bırakmanız lazım. Balkonda çorap kurumasa, suçlusu AMD çıkacak.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı