RTX2060 Cyberpunk 2077'de düşük GPU kullanımı

Arkadaşlar kapalı mekanlarda DLSS kalite, ayarlar High 80 90 FPS alıyor ama şehrin bazı yerlerinde GPU kullanımı 60'lara düşüyor FPS'de 50'lere hatta yer yer 40'lara düşüyor bu durum normal mi ekran kartımda bir sorun olabilir mi?

İşlemcim 4000 MHz OC stok soğutucu olduğu için 87 derece ona takılmayın.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (303).png
    Ekran Görüntüsü (303).png
    3,6 MB · Görüntüleme: 134
Son düzenleme:
Naçizane bir tavsiye; yeni bir soğutucu alana kadar işlemcinizde ki overclock ayarlarını kaldırın. 89 derece işlemcinizi aşırı hızlı tüketecektir.

Hocam 1,3 Watt stok 3,6 GHz de 80 derece oluyor zaten.
Islemcinin tek cekirdek performansi seni limitliyor. Duzeltemezsin. ( OC yapacak yer yok, kalite arttirsan FPS azalacak )

Cekirdek kullanimlarina bakarsan en az bir tanesinin her zaman %100 e yakin seyrettigini goreceksin.
Bu işlemci deki bir sorun mu yoksa normal bişey mi hocam?

2600X 2060 Super'i tam olarak besleyebilecek bir işlemci değil üretim teknolojisi 12nm Ryzen 1.ve 2. nesil işlemciler oyun olarak kötü performansı var her döneme ait ekran kartları olduğu gibi o döneme ait işlemcilerle sistem kurmak gerekiyor 2060 Super ile 3600 sorunsuz bir ikili olur aynı şey RTX 3060 5600X de olduğu gibi AMD sistemlerde ne yazık ki bu böyle örnek veriyorum RX 580'i 2600X ve 5600X ile oyunlarda deneyin size hemen hemen aynı performansı verecektir ama RTX 2060 ile bunu denediğinizde durum farklı olacaktır nedeni 2600X in 2060'ı besleyememesi değil üretim teknolojilerinin farklı olması uyumsuz olmaları.

Hocam 1,3 Watt stok 3,6 GHz de 80 derece oluyor zaten.

Bu işlemci deki bir sorun mu yoksa normal bişey mi hocam?
80 dereceyle 89 derece arasında ciddi bir fark var. 9 derece demeyin. Aşağı indirin sıcaklıkları. 1.3 voltuda 1.2 yaparsanız sıcaklıklar çok daha düşecektir. Dediğim gibi 89 hiç sağlıklı değil. Maximum 95 derecede çalışması planlanmış bi işlemciyi 89 derecede kullanıyorsunuz. Hem de ağır bir yükte değilken. Dediğim gibi, bu sebeple ısıyı düşürmeniz yararınıza olacaktır.
Yine de naçizane bir tavsiye, uygulayıp uygulamamak size kalmış.

80 dereceyle 89 derece arasında ciddi bir fark var. 9 derece demeyin. Aşağı indirin sıcaklıkları. 1.3 voltuda 1.2 yaparsanız sıcaklıklar çok daha düşecektir. Dediğim gibi 89 hiç sağlıklı değil. Maximum 95 derecede çalışması planlanmış bir işlemciyi 89 derecede kullanıyorsunuz. Hem de ağır bir yükte değilken. Dediğim gibi, bu sebeple ısıyı düşürmeniz yararınıza olacaktır.

Hocam öyle yapayım fakat 1.3'ün altına düşünce PC donup kalıyor maalesef bu işlemcimde bir sorun olduğunu mu gösterir?
En sonunda işlemci değişicem bu sıcaklık FPS sorunları canıma tak ettirdi.
Darboğaz gibi görünüyor. Tüm çekirdekleri seçip o şekilde paylaşabilir misiniz?
Buyrun hocam.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (304).png
    Ekran Görüntüsü (304).png
    3,6 MB · Görüntüleme: 38
Hocam öyle yapayım fakat 1.3'ün altına düşünce PC donup kalıyor maalesef bu işlemcimde bir sorun olduğunu mu gösterir?
En sonunda işlemci değişicem bu sıcaklık FPS sorunları canıma tak ettirdi.
Undervoltage normal şartlar altında eğer clock ayarlarınızı çektiğiniz müddetçe sorun yaratmamalı. 1.2 voltajda 4000 mhz elde etmeye çalışıyorsanız veya anakartınızda Gameboost/Coreboost gibi otomatik +200/+400 clock boost seçenekleri açıksa voltaj yetersizliğinden dolayı donma veya kapanma yapacaktır.

Undervoltage normal şartlar altında eğer clock ayarlarınızı çektiğiniz müddetçe sorun yaratmamalı. 1.2 voltajda 4000 MHz elde etmeye çalışıyorsanız veya anakartınızda Gameboost/Coreboost gibi otomatik +200/+400 clock Boost seçenekleri açıksa voltaj yetersizliğinden dolayı donma veya kapanma yapacaktır.

Hocam şöyle izah edeyim Core performans Boost falan kapalı 3600 seçiyorum 1.28 veriyorum hatta sistem donuyor 1.3 verince donmuyor 3600 de.

Hocam şöyle izah edeyim Core performans Boost falan kapalı 3600 seçiyorum 1.28 veriyorum hatta sistem donuyor 1.3 verince donmuyor 3600 de.
3600x kullanıyorum. 1.2 voltta 3800-4000 mhz alabiliyorum. Gerçekten ne diyeceğimi şaşırmış durumdayım. Hiç değilse soğutucunuzu yükseltene kadar yine de overclock ayarlarınızı kaldırmanızı öneririm. 89 derece gerçekten sıcak.

Evet hocam sizden cevap bekliyorum attım istediğiniz gibi tüm çekirdeklerin kullanımını.

Darboğaz gibi görünüyor. Tüm çekirdekleri seçip o şekilde paylaşabilir misiniz?

2600X 2060 Super'i tam olarak besleyebilecek bir işlemci değil üretim teknolojisi 12nm Ryzen 1.ve 2. nesil işlemciler oyun olarak kötü performansı var her döneme ait ekran kartları olduğu gibi o döneme ait işlemcilerle sistem kurmak gerekiyor 2060 Super ile 3600 sorunsuz bir ikili olur aynı şey RTX 3060 5600X de olduğu gibi AMD sistemlerde ne yazık ki bu böyle örnek veriyorum RX 580'i 2600X ve 5600X ile oyunlarda deneyin size hemen hemen aynı performansı verecektir ama RTX 2060 ile bunu denediğinizde durum farklı olacaktır nedeni 2600X in 2060'ı besleyememesi değil üretim teknolojilerinin farklı olması uyumsuz olmaları.

Ne yapmamı tavsiye edersiniz hocam yeni işlemci falan mı alayım zaten işlemciyi bilinçli olarak yakana kadar uğraşıcam canıma tak ettirdi gidip Intel anakart + Intel işlemci alacağım en sonunda hocam.

Ayrıca hocam kart 2060 Super değil düz 2060, benim bu kartı aldığım dönemde piyasada Ryzen 3000 serisi daha çıkmamıştı sadece 2000 serisi vardı, o yüzden Ryzen 7 2700X bütçemi aşınca bende 2600X aldım mantıklı olarak.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı