Çözüldü RTX2060 sistemde Warzone düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

onuralp0

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rtx 2060 1tb m.2 ssd b450m k ıı 16 gb 3200 mhz ram 165 hz va panel monitör R5 1600AF
Arkadaşlar 16 GB RAM var 3200 MHz ama 2400 de calısıyor. R5 2600 var ve RTX2060 var ama Warzone de en düşük ayarlara da alsam aynı FPS hatta ultraya alınca DLSS kapatınca oyun duruyor neredeyse. Bunun sebebi nedir? Son olarak oyuna her girdiğim de shader diye bir şey senkronize ediyor. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aldığın FPS değeri nedir?

50-60 arası hangi ayarlara alırsam aynı- Uncharted'e girdim orada da aynısı 25-30 FPS alıyorum en düşüğe de alsam en yükseğe de. İki RAM'ın birisi 2400 MHz calısıyor acaba ondan kaynaklı olabilir mi?

Arkadaşlar 16 GB RAM var 3200 MHz ama 2400 de calısıyor. R5 2600 var ve RTX2060 var ama Warzone de en düşük ayarlara da alsam aynı FPS hatta ultraya alınca DLSS kapatınca oyun duruyor neredeyse. Bunun sebebi nedir? Son olarak oyuna her girdiğim de shader diye bir şey senkronize ediyor. Yardım eder misiniz?

Bende de 2060 var ama 7 2700X vardı çok güzel çalışıyordu. Acaba RAM'lerin MHz'si sıkıntı çıkarıyor olabilir mi?

50-60 arası hangi ayarlara alırsam aynı- Uncharted'e girdim orada da aynısı 25-30 FPS alıyorum en düşüğe de alsam en yükseğe de. İki RAM'ın birisi 2400 MHz calısıyor acaba ondan kaynaklı olabilir mi?

BIOS'tan XMP ayarını açtın mı?

Bende de 2060 var ama 7 2700X vardı çok güzel çalışıyordu. Acaba RAM'lerin MHz'si sıkıntı çıkarıyor olabilir mi?

Birisi 2400 calısıyor ama 3200 OC yaptığım da ise 3000 MHz oluyor oyunda da mavi ekran yiyorum. Dediğim gibi PUBG de de benzer bir sorun var fpsm düşük yeni kurdum sistemi çok yoruldum böyle sorunlardan karsılasmaktan

BIOS'tan XMP ayarını açtın mı?

ASUS anakartım XMP yok galiba ona benzer bir şey var onu yaptım 3000MHz'ye çıkardı sadece Metro Redux girdim onda da mavi ekran yedim Full ben de normal ayarına aldım düzeldi

Bu konuyu inceler misiniz? Benzer sistemde birisine yardımcı olup sorununu çözmüştüm.

Bu konuyu inceler misiniz? Benzer sistemde birisine yardımcı olup sorununu çözmüştüm.

Bunu yapacağım şimdi ama sorunun bunda olduğunu düşünmüyorum açıkçası çok farklı bir durum var. Bence video ki FPS'ler ile hiç uyuşmuyor çok düşük kalıyor umarım düzelir

Ahhh dostum sen bir harikasın en yüksek ayarlar da 80 90 FPS almaya başladım şu anlık Uncharted de deniyebildim yarın da Warzone da falan denerim çok ama çok teşekkür ediyorum ( bir de 3200 MHz RAM'ın 2400 de calısması sorun yaratır mı? FPS açısından falan)

Son düzenleme:
CoD Warzone Ryzen 5 2600 vs 5600 stok soğutucu vs SE-214-XT
Eski sistemimin benzeri bir sistemin var şu konudan referans alabilirsin FPS için, MHz tabii ki fark eder 2400 3200 arası 10 FPS oynasa şaşırmam. Muhtemelen shaders optimization beklemeyip direk girdiğin için oyunda FPS düşmesi yiyordun, lobi ekranında optimizasyonun tamamlanmasını beklemelisin.

Bu sorun PUBG de var sanki kasıyormus gibi akıcı değil Warzone özel değildi arada drop da yiyorum arkadasın dediği ayarı yaptım Uncharted de 30 FPS alıyordum şimdi gerçek değerine 80 altına düşmüyor umarım diğerleri içinde olmustur (NOT: RAM'ın birisinin sahte olduğunu düşünüyorum )

Oyuna her girdiğinizde shader optimizasyonu yapmaz. Oyuna girdiğinizde, oyuna girmeden shader yüklemesinin bitmesini bekleyin. Shader yüklemesi bitmeden girerseniz düşük performans almanız normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı