RTX2070 S Windforce boşta 50 derece normal mi?

KaanYalazer

Hectopat
Gigabyte RTX 2070 Super Windforce OC 3 fanlı ekran kartına sahibim. Ekran kartını daha yeni aldım. Boşta 52 derecede çalışıyor normal mi? İşlemcim Ryzen 5 3600X o da 43 derecede çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisinin de değerleri yüksek. Oda sıcaklığı çok yüksek ve kasa havadar değil sanırım. Ek olarak arkada program çalışıyor olabilir, görev yöneticisinden kontrol edin.

Fan çalışmıyorsa normal. Ben de birkaç kere araştırdım zero fan özelliği varsa herkes normal demişti.

Kasam TD500 kasada egzoz fanı yok. İşlemci fanından çok ses geldiği için biostan bir ayarı kapatmıştım.
Fan çalışmıyorsa normal. Ben de birkaç kere araştırdım zero fan özelliği varsa herkes normal demişti.
Hayır çalışmıyor.

Bende de Zero fan özelliği var. (MSI Gaming X Trio 2070S) 35 derece oda sıcaklığına rağmen boşta 40 derece kart.
Ben dr 5700 XT kullanıyorum. 53 derecede seyrediyor.
Hatta bunun için konu açmıştım normal olduğu söylenmişti.

Kasam TD500 kasada egzoz fanı yok. İşlemci fanından çok ses geldiği için biostan bir ayarı kapatmıştım.

Hayır çalışmıyor.
Kasanız fena değil ama kaliteli bir egzoz fanı değişim sağlar kesinlikle. Dediğim gibi arka plandaki uygulamaları da kontrol edin. CPB kapatmışsınız, bende soğutucu olmasına rağmen havalar sıcak olduğu için ben de kapalı kullanıyorum, şu dönemde biraz gerekli gibi zaten.
Ben dr 5700 XT kullanıyorum. 53 derecede seyrediyor.
Hatta bunun için konu açmıştım normal olduğu söylenmişti.
Soğutma bloğu iyi olan kartlar fan açmasa dahi 50'yi boşta kolay kolay görmez hocam, kartınızın modeline de bağlı. Gaming X ya da Nitro kullanıyorsanız pek normal değil. Windforce 2070S ve sonrasında iyi bir model, ısınma sorunu önceki serilerde. Yani var bir sorun.

Nitro+ kullanıyorum. İlk aldığımdan beri böyle.
Nasıl bir yol izlemeliyim? Neden böyle olabilir anlamadım. Corsair Spec Delta kasa kullanıyorum.

@rofl Hocam kasanızdaki hava boşluğu iş görür, orta ayar havalandırma konusunda. Egzoz fanınız da varsa yine sizde de sorun arka planda uygulama çalışması kaynaklı olabilir. Ek olarak driver sürümlerinden de kaynaklanabiliyor. RX 590 kartım boşta 50 derecelerde gezerken driver güncellemesi sonrası 40'lara düşmüştü. Malum AMD'nin her driverı iyi olmuyor. En stabil çalışan sürüme dönmek iyi oluyor bazen, bazense güncellemek. İsterseniz tekrar konu açıp görev yöneticisinde başlangıç ve arka planda çalışan uygulamaları paylaşın, driver sürümünüzü atın, yardımcı olmaya çalışırım. Keza benden çok daha bilgili arkadaşlar var, onlara denk gelirseniz onlar da yardımcı olur. Şu kadarını diyeyim: RX 590 ile boşta 40, 2060 Super ile boşta 35, 2070S ile de boşta 35-42 arası değerler alıyorum, hava sıcaklığına bağlı sapmalar oluyor. Bilgisayarınız çok sıcak bir ortamda ve kasanız da yerdeyse 50'yi görme ihtimali yine var ama bu da hava akışının yetersizliğini gösterir, ortamını değişmek gerekir PC'nin.

Demin lol oynadım çok sistemi zorlamıyor fakat kart 57 dereceye çıktı. Yani madem boşta 53 lolde de 57 olması saçma değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…