RTX2080Tİ yayıncı bilgisayarı

Zeynalovh

Decapat
Yer
Azerbaycan,Baku
Daha fazla  
İki tane sistem topladım ve bu sistemlerin biri oyun diğeri yayın için.(Çift PC yayını)
Yardım için tek baş vura bileceğim yer TECHNOPAT sosyal ekibidir.
Oyun için kurulan bilgisayarın bütün parçaları halledildi geriye kalan yayın bilgisayarı.
Yayın bilgisayarımda hangi işlemci ve ekran kartını seçmeliyim?
Yayın bilgisayarı sadece yayın için oyun performansını diğer oyun bilgisayarından alacağım ve canlı yayın performansını hangi parçadan alır?

Şimdiden bütün ekibe teşekkürler.
Umarım ki,sorunsuz bir şekilde devam edebilirim dualarınızı esirgemeyin 🙂 🙏

İşlemci-AMD Threadripper 2950X (3000 serisini bekliyorum beklentimi karşılarsa 3000 serisiyle değiştirme fikrim var.)
Ekran Kartı-MSI Nvidia Geforce RTX2080Tİ Gaming X TRİO
Anakart-ASUS ROG Strix X399
RAM-Corsair 32GB (2x16GB) 3466MHz
Kasa-Cooler Master Cosmos C700M
Sıvı soğutma-ASUS ROG RYUJİN 360mm
HDD-Seagate 3.5" 2TB Barracuda 7200RPM
SSD-Samsung 1TB 970PRO
PSU-Corsair RM1000i 1000W 80+ GOLD

Toplama yanlışım varsa düzeltmeye yardım ederseniz mutlu olurum 🙂
Herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Threadripper 2950X'e hiç gerek yok yayın için bunlar render işlemcileri, oyunlarda 9700K dan daha düşük performans gösteriyor. Şu an oyun ve yayın için en iyi işlemci İ9 9900K onu tercih etmeniz çok daha iyi olur.
Sıvı soğutmaya da bu kadar para vermeye gerek yok.
Bu yeterli Corsair Hydro Serisi H100i v2 240mm Yüksek Performanslı Sıvı Soğutma Sistemi | ITOPYA
Ya da bu

4000 TL civarında 2 parçadan tasarruf edebilirsin, kasadan falan da kısarsan 2080 TI SLİ bile yapılır.

AMD Threadripper 2950X'e hiç gerek yok yayın için bunlar render işlemcileri, oyunlarda 9700K dan daha düşük performans gösteriyor. Şu an oyun ve yayın için en iyi işlemci İ9 9900K onu tercih etmeniz çok daha iyi olur.
Sıvı soğutmaya da bu kadar para vermeye gerek yok.
Bu yeterli Corsair Hydro Serisi H100i v2 240mm Yüksek Performanslı Sıvı Soğutma Sistemi | ITOPYA
Ya da bu

4000 TL civarında 2 parçadan tasarruf edebilirsin, kasadan falan da kısarsan 2080 TI SLİ bile yapılır.
Önerin için teşekkürler dostum.Evet Ryzen 3000 serisini bekleyeceğim işlemci tarafında. 🙂
"Bu yeterli." diyip 240mm bir soğutucuya 1000 TL vermek mi? Yok artık.
240mm düşük kalıcaksa açıkcası benim için sorun değil 360mm tercih edebilirim 🙂
En iyi soğutmayı hangisi sunar dostum?
Yorumun için teşekkürler bu arada.
Bu arada konuda yazdığım sistem özellikleri oyun bilgisayarına ait.Yayın bilgisayarının parça önerilerini sizden almak isterim.

Düşük kalmasından dolayı değil. 240mm bir soğutucuya hatta 280mm bir soğutucuya bile 1000 TL gibi paralar ödemek mantıklı değil. Ryzen 3000 serisi işlemciler çıktığında sistem işini konuşuruz. Bütçe falan da belirtmeniz gerekiyor.
Tamamdır dostum.Bütçe sorun değil dostum.Tekrar teşekkürler 🙂 👍
Sistem gayet güzel olmuş, yalnız ufak bir tavsiye vermek isterim. Bu fiyatlara çıkıldığında HDD kullanmak istemeyebilirsiniz belki. :) SSD modelinizde ise PRO modeli yerine EVO modelini tercih edebilirsiniz, PRO modeli sizin çok bir işinize yaramayacaktır.
Önerin için teşekkürler.HDD kullama sebebim elimde gereğinden fazla gerekli dosyalarımın olması ve bunları depolayabileceğim yer yok maalesef.Dediğin gibi "EVO" modellerine göz atabilirim 🙂👍

Yayın ve oyun için yeni çıkacak olan Ryzen işlemciler beklenmeli. Bahsi geçen Ryzen 12/24 çekirdekli işlemciyi alırsan, çift PC yapmana gerek bile kalmaz.
Ha dersen ki birinde sürekli yayın açık olacak diğerinde video düzenleme işleri olacak, ozaman yine Ryzen tercih edilmeli.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı