RTX3060 için işlemci önerisi

Ryzen 5600 zaten 2.8 K sana bu işlemci+ anakart öneren arkdaşların içinde beyin aramaya başlacağım.
Düzgün konuşmayı öğren ve önerenler bütçe yazılmadan önce önerdi. Ve buna hakları da var.

Konuya gelecek olursak

Intel i5-10400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bu ikisini alabilirsin. Elindeki RAM zaten uyumlu.
Anakart modelim EX-H310M-V3
Bu anakart ile 9700 kullanmanı tavsiye etmem. O anakart 9700 kaldıramaz.

Tekrar merhaba arkadaşlar, öncelikle konuyu aceleyle açıp, eksik bilgi verdiğim için özür dilerim. Bugün yorumları okuduktan sonra bütçemi arttırmaya karar vererek Gigabyte B450 Aorus Elite V2 3600Mhz anakart ve Ryzen 5600X sipariş etmiş bulunmaktayım. Yorumlarınız için teşekkürler...

Tekrar merhaba arkadaşlar, öncelikle konuyu aceleyle açıp, eksik bilgi verdiğim için özür dilerim. Bugün yorumları okuduktan sonra bütçemi arttırmaya karar vererek Gigabyte B450 Aorus Elite V2 3600Mhz anakart ve Ryzen 5600X sipariş etmiş bulunmaktayım. Yorumlarınız için teşekkürler...
Ne demek, ben teşekkür ederim :) Hayırlı olsun, güzel bir ikili, güle güle kullanın.

Ocak ayında aldığım RMA garantili 10700K'yı 2.5K'ya satmayı düşünüyorum, ilgilenirsen mesajımı alıntılayabilirsin. (Full sıvı soğutma ile kullanıldı.)

2.5K'ya 1080P için darboğaz yapmayacak "sıfır" işlemci biraz sor görünüyor bu piyasada. Ben de 3060 ile kullandım ve darboğaz yapmadı 1080P'de.

Hayırlı olsun hocam bizede nasip olsun :D

Bunun anakart masrafı vs. da hesaba katarsak, R5 3600 ve B450M mortar MAX alabilirsin. İstersen giriş seviyesi bir B450 de kullanabilirsin OC derdin yoksa.
8400 destekleyen anakartının son bios güncellemesini yapıp 9700K/KF (8 çekirdek) veya 9900K/KF (8 çekirdek 16 izlek) alabilirsin. Uzun yıllar götürür seni.
Bios update ile bu işlemcileri kullanma imkanın varken 8700K (6 çekirdek 12 izlek olması lazım) önermem.
Kullandığım anakart 8. nesil Intel işlemci destekliyordu, bios update yapılmış geldi ve 9. nesil işlemci olan 9700KF sorunsuz kullanıyorum.
Veya elindeki anakartı değerlendirip arkadaşın dediği şekilde 9700-9700K alabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı