RTX3060 ile 14900K kullanmak problem olur mu?

Paslanma daha önceki üretim kaynaklı bir hata, onu 2023 yılında fark edip çözmüşler ama giden işlemciler o şekilde gitmiş, voltaj olayı sonradan patlak verdi, birbirinden bağımsız sorunlar.
Sorunların ard arda olması bende bağlantılı olabileceği düşüncesi uyandırdı.

Darboğaz işlemci tarafında olmayacakta neye olacak, ekran kartının işlemciye yetmeme gibi bir durumu olabilir mi sizce ;D, Allah aşkına hocam, saçmalamayın
Çoğu kişi 1080p ve üstünde kullanıyor. 3060ın 1080pde bile işlemciye yeterli gücü sağlayamayacağı gün gibi ortada. Yoksa insanlar neden gidip 4090 4080 7900xtx gibi güçlü kartlar alsın? Bottleneck calculatorlarına, benchmarklara bakarsanıx gpunun yetersix geleceğini çok rahat görebilirsiniz

Tam tersi oluyor.
Genel olarak türkiyede bu anlamda kullanılıyor. Yabancıların bir kesimi ve ünlü tech content creatorlar bile "bottleneck" terimini her donanımda kullanıyor( monitor, ekran kartı, işlemci, ram ve hatta ssd). Belki oradan akıllarında kalmış olabilir diye yanlış anlaşılmayı düzeltmek istedim. Zaten o amiral gemisi işlemcinin herhangi bir ekran kartına yetersiz kalmayacağı gayet açık, aramızda bunun aksini düşünen olduğunu sanmıyorum

Çoğu kişi 1080p ve üstünde kullanıyor. 3060'ın 1080P'de bile işlemciye yeterli gücü sağlayamayacağı gün gibi ortada. Yoksa insanlar neden gidip 4090 4080 7900XTX gibi güçlü kartlar alsın? Bottleneck calculatorlarına, benchmarklara bakarsanıx GPU'nun yetersix geleceğini çok rahat görebilirsiniz.

Genel olarak Türkiye'de bu anlamda kullanılıyor. Yabancıların bir kesimi ve ünlü tech content creatorlar bile "bottleneck" terimini her donanımda kullanıyor( monitor, ekran kartı, işlemci, RAM ve hatta SSD). Belki oradan akıllarında kalmış olabilir diye yanlış anlaşılmayı düzeltmek istedim. Zaten o amiral gemisi işlemcinin herhangi bir ekran kartına yetersiz kalmayacağı gayet açık, aramızda bunun aksini düşünen olduğunu sanmıyorum.

Öyle bir kart alan hadi 1080 monitör kullanacak diyelim ultraya çeksin bi zahmet.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ekran kartına göre güçlü bir işlemci, online fps oyunlarında yüksek performans alırsın. Problem olmaz ama CPU sıcaklığın arttıkça kasanın içindeki diğer bileşenleride ısıtacak.

Merhaba, işlemci alacağım i9 14900K ama ekran kartım 3060. bir bu işlemciyle ekran kartı bir araya geldiğinde bir sorun yaşamam değil mi? Zaten 1 sene sonra da ekran kartını değiştireceğim. 1 sene rahat gider mi bunlar?

Hocam o ekran kartına o işlemci çok fazla değil mi?

Sorun olacağını düşünmüyorum. İşlemci tercihi biraz hatalı olsa da. Konudan bağımsız merak ettiğim bir soru var RX 7700 XT ile R5 5500 kullanılırsa nasıl bir sorun olur? 1080p ve 1440p için.
1080p için can sıkıcı bir darboğaz olur. 1440p için yetebilir diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı