RTX3060 Ti için i5 7400 vs i7 7700

Bütçe
2950
Haklısınız hocam, ancak benim için 60fps yeterli geliyor şuanlık ancak Şubat maaşında direkt 13 serisi işlemci ve anakart almayı planlıyorum.
60 FPS demek, hiç bir zaman stabil 60 FPS oyun oynayacağınız anlamına gelmez. Oluşan darboğaz yüzünden FPS droplarla boğuşmak zorunda kalacaksınız ve oyunu oynadığınıza pişman olacaksınız. Şubat maaşını düşünün çünkü dediğim gibi, bu bilgisayarı siz yıllarca kullanacaksınız.

7.nesil Ryzen'lerle karıştırmış. @Ancai yeni nesil Ryzen'ler AM5 sokettir hocam.

R7 5800x’i kastetmiştim
60 FPS demek, hiç bir zaman stabil 60 FPS oyun oynayacağınız anlamına gelmez. Oluşan darboğaz yüzünden FPS droplarla boğuşmak zorunda kalacaksınız ve oyunu oynadığınıza pişman olacaksınız. Şubat maaşını düşünün çünkü dediğim gibi, bu bilgisayarı siz yıllarca kullanacaksınız.
evet hocam maalesef stabil olmamasını acı yoldan deneyimledim. Amacım 7700 kullanmak değil şuanlık sadece elimdeki anakart ve işlemcinin biraz değer kazanması.

7.nesil Ryzen'lerle karıştırmış. @Ancai yeni nesil Ryzen'ler AM5 sokettir hocam.
O konuda çok cahilim hocam intelde de sadece nesil ayrımı yapabiliyorum :(

evet hocam maalesef stabil olmamasını acı yoldan deneyimledim. Amacım 7700 kullanmak değil şuanlık sadece elimdeki anakart ve işlemcinin biraz değer kazanması.

O konuda çok cahilim hocam intelde de sadece nesil ayrımı yapabiliyorum :(

Valla 2950 TL bile bayağı değerlendiğinin bir göstergesi hocam :D Ölü bir platformun işlemcisi için bile çok yüksek bir fiyat. İdarelik olarak tabii ki kullanırsınız ondan yana bir sıkıntı yok.

Estağfurullah. Dediğinize katılıyorum. Intel her sene soket değiştirdiği için ben de karıştırıyorum :/

update 1.01 arkadaşlar selam, sabertooth+7400'ü 2700₺'den satıp gidip 3500₺'ye 12100f+ h610 aldım. denk geldi. önerilerinize minnettarım iyi ki 7700k almakla hata etmemişim. (RDR2 yağ gibi akıyor. o~o)

Darboğazı çözecek olsan bile yükseltmek mantıksız. Sat, AM4 veya AM5 sistem al.
update 1.01 arkadaşlar selam, sabertooth+7400'ü 2700₺'den satıp gidip 3500₺'ye 12100f+ h610 aldım. denk geldi. önerilerinize minnettarım iyi ki 7700k almakla hata etmemişim. (RDR2 yağ gibi akıyor. o~o)
Böyle bir şey yapmak varken büyük kazık. Hayırlı olsun.

Darboğazı çözecek olsan bile yükseltmek mantıksız. Sat, AM4 veya AM5 sistem al.

Böyle bir şey yapmak varken büyük kazık. Hayırlı olsun.
hocam kusura bakmayın ancak çok saçma bir şey dediniz alın buyurun. Siz bir gün seçecek olursanız en doğru kararı vereceğinize tereddüt etmem.
1706814860541.png
1706814843112.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı