RTX3060 Ti vs RTX4060

RTX 4060 yapıştır geç tertemiz kart. Düşük güç tüketimi, verimlilik, teknoloji ne ararsan var. Geçen çıkan UE5 motorlu Remnant 2 oyununda bile yağ gibi akıyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RTX 4060 yapıştır geç tertemiz kart. Düşük güç tüketimi, verimlilik, teknoloji ne ararsan var. Geçen çıkan UE5 motorlu Remnant 2 oyununda bile yağ gibi akıyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Fiyat skalası böyle kalırsa fena kart değil. Aklıma yattı. 1440p performansı nasıldır? Yt'den baktım Cp2077'de 42 43 Fps veriyor ultrada. Gayet iyi bence. Vram de pek sorun çıkartmadı.

@Grim Reaper Cyberpunk 2077'de Ray Tracing ultra ile DLSS kalite ve Frame Generation açtığında 90-100 FPS veriyor kart. Buradan daha detaylı izlersin.

@Grim Reaper Cyberpunk 2077'de Ray Tracing ultra ile DLSS kalite ve Frame Generation açtığında 90-100 FPS veriyor kart. Buradan daha detaylı izlersin.

Frame Gen olayı tam olarak nasıl birşey? Görüntüyü bozar mı? Ben pek bu teknolojileri kullanmayı sevmiyorum oyun 50 Fps'den aşağı düşmediği takdirde açmıyorum pek.

Frame Gen olayı tam olarak nasıl birşey? Görüntüyü bozar mı? Ben pek bu teknolojileri kullanmayı sevmiyorum oyun 50 Fps'den aşağı düşmediği takdirde açmıyorum pek.

Bu mesajda detaylı yazdım. DLSS ve Frame Generation temelinde farklı şeyler ve ikisini birlikte ya da ayrı ayrı kullanabilirsin.

DLSS ile FSR normalde ne yapıyor biliyor musun? Oyunu alt çözünürlükten oynatıyor. Şöyle düşün sen 1080P görüyorsun ama gerçekte oyun 720P'den oynatıldığı için onun performansını alıyorsun. Oyunu ise 720P kalitesinde görmemenin sebebi bu teknolojilerin kareleri yeniden işlemesi. Bunun dezavantajı ise eğer elindeki işlemci GPU'ya göre güçsüzse darboğaza gireceğinden fazladan tek kare bile alamayabiliyorsun.

Frame Generation ise adı üzerine kare yaratma teknolojisi. Kareleri yoktan var ediyor. Senin bilgisayarın 2 kare çizerken ekran kartının kendi optik akış gücü ve yapay zeka çekirdekleri bu ikisinin arasında 1 kare daha koyuyor. 1080P'de oynuyorsan kareyi 1080P'den koyuyor, 4K'da oynuyorsan 4K. Tamamen bağımsız bir olay ve bunun gerçek zamanlı yapılabilmesi için de özel donanıma ihtiyacın var.

DLSS ile FSR çocuk oyuncağı bunun yanında anlayacağın. Alt çözünürlükten tüm donanımın oluşturduğu karenin yalnızca kalitesini iyileştirerek performans artışı nere, yoktan kare var etmek nere.

Bu mesajda detaylı yazdım. DLSS ve Frame Generation temelinde farklı şeyler ve ikisini birlikte ya da ayrı ayrı kullanabilirsin.
Güzel birşey gibi duruyor denemek gerek. Özel donanımdan kastınız RTX serisi kartlar sanırsam. DLSS görüntüyü bozuyor diye biliyorum ama 3.0'da da bu durum aynı mı peki? Videolardan pek belli olmayan birşey bu.

Güzel bir şey gibi duruyor denemek gerek. Özel donanımdan kastınız RTX serisi kartlar sanırsam. DLSS görüntüyü bozuyor diye biliyorum ama 3.0'da da bu durum aynı mı peki? Videolardan pek belli olmayan bir şey bu.

Savunuyorum savunmaya da devam edeceğim DLSS görüntüyü bozmuyor. Bozmuyor dediğim kalite modunda olabildiğince az şekilde bozuyor ve pek fark edemiyorsunuz.

DLSS 3.0 için ilk çıktığında 2.5.1'e göre biraz daha bozuktu görüntü ancak son güncellemeler ile düzeltmişlerdir diye düşünüyorum.

Ana soruya cevap olacaksa aynı paraya 4060 daha mantıklı.

Güzel birşey gibi duruyor denemek gerek. Özel donanımdan kastınız RTX serisi kartlar sanırsam. DLSS görüntüyü bozuyor diye biliyorum ama 3.0'da da bu durum aynı mı peki? Videolardan pek belli olmayan birşey bu.

RTX 4000 serisindeki Tensör çekirdekleri daha gelişmiş olduğu için burada da DLSS iyileşmeye devam ediyor tabii ki. Benim için görüntüyü bozmuyor, oldukça iyi diyebilirim. Videolardan anlamak zor ama işin aslını kendin tecrübe edince anlıyorsun.

Şu kadar söyleyeyim Cyberpunk 2077'yi 6600 XT, 3060 12 GB ve 4060 Ti ile oynadım 4060 Ti ciddi ciddi bambaşka bir seviyede. Böyle bir üst modele değil de 2-3 üst modele geçmiş gibi oluyorsun bu teknolojiler birleşince. Ray Tracing performansı da bonusu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı