AlexFergusonHayranı
Hectopat
Hocam ben 4060 alırım. İşlemcinizi öğrenebilir miyim bir de?
RTX 4060 yapıştır geç tertemiz kart. Düşük güç tüketimi, verimlilik, teknoloji ne ararsan var. Geçen çıkan UE5 motorlu Remnant 2 oyununda bile yağ gibi akıyordu.
@Grim Reaper Cyberpunk 2077'de Ray Tracing ultra ile DLSS kalite ve Frame Generation açtığında 90-100 FPS veriyor kart. Buradan daha detaylı izlersin.
Frame Gen olayı tam olarak nasıl birşey? Görüntüyü bozar mı? Ben pek bu teknolojileri kullanmayı sevmiyorum oyun 50 Fps'den aşağı düşmediği takdirde açmıyorum pek.
DLSS ile FSR normalde ne yapıyor biliyor musun? Oyunu alt çözünürlükten oynatıyor. Şöyle düşün sen 1080P görüyorsun ama gerçekte oyun 720P'den oynatıldığı için onun performansını alıyorsun. Oyunu ise 720P kalitesinde görmemenin sebebi bu teknolojilerin kareleri yeniden işlemesi. Bunun dezavantajı ise eğer elindeki işlemci GPU'ya göre güçsüzse darboğaza gireceğinden fazladan tek kare bile alamayabiliyorsun.
Frame Generation ise adı üzerine kare yaratma teknolojisi. Kareleri yoktan var ediyor. Senin bilgisayarın 2 kare çizerken ekran kartının kendi optik akış gücü ve yapay zeka çekirdekleri bu ikisinin arasında 1 kare daha koyuyor. 1080P'de oynuyorsan kareyi 1080P'den koyuyor, 4K'da oynuyorsan 4K. Tamamen bağımsız bir olay ve bunun gerçek zamanlı yapılabilmesi için de özel donanıma ihtiyacın var.
DLSS ile FSR çocuk oyuncağı bunun yanında anlayacağın. Alt çözünürlükten tüm donanımın oluşturduğu karenin yalnızca kalitesini iyileştirerek performans artışı nere, yoktan kare var etmek nere.
3060 Ti mı daha mantıklıdır 4060 mı?
Güzel birşey gibi duruyor denemek gerek. Özel donanımdan kastınız RTX serisi kartlar sanırsam. DLSS görüntüyü bozuyor diye biliyorum ama 3.0'da da bu durum aynı mı peki? Videolardan pek belli olmayan birşey bu.Bu mesajda detaylı yazdım. DLSS ve Frame Generation temelinde farklı şeyler ve ikisini birlikte ya da ayrı ayrı kullanabilirsin.
Güzel bir şey gibi duruyor denemek gerek. Özel donanımdan kastınız RTX serisi kartlar sanırsam. DLSS görüntüyü bozuyor diye biliyorum ama 3.0'da da bu durum aynı mı peki? Videolardan pek belli olmayan bir şey bu.
Güzel birşey gibi duruyor denemek gerek. Özel donanımdan kastınız RTX serisi kartlar sanırsam. DLSS görüntüyü bozuyor diye biliyorum ama 3.0'da da bu durum aynı mı peki? Videolardan pek belli olmayan birşey bu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.